Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
На платения Пънч имам пет кила пъстърва от миналия петък. Есетра е уловена от мой форумен приятел на плувка предната седмица също.Kaloqn19 написа:Здравейте,събота и неделя на Богоров един Амур и един Шаран,слабо но все пак е началото на март.
На Панчарево платеното излизали едри есетри и периодично шарани,някой може ли да потвърди
Колеги някакво инфо за Мелниците или някаде да тествам новия фидер ? 

На вЪтри, на плитко, на Леб !
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На Мелниците си върви риболов през последните 2-3 седмици.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
и аз така чух, смятам да ги посетя скоро.chirusa_bg написа:На Мелниците си върви риболов през последните 2-3 седмици.
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Какво да търся там на фидера, никога не съм ходил.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има дебели шарани и каракуди педарки. Ти си прецени, кое ти е по-интересно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
А условията как са на тези Мелници?
До колкото знам 5лв и пускаш рибата, ако я искаш се плаща. А искам да питам ония ден бях на пожарево и колегите около мен имаха повече слука с пастървите но на дъно. Някой има ли идея как се ловят на дъно ?
На Суходол съм забелязал, че доста хора ловят пъстървата на дънен монтаж с чепаре(крайно олово и няколко куки отгоре), а някои използват и потъваща бомбарда вместо олово. Аз пък предпочитам да я търся на фидер, стандартен монтаж с противоусукваща тръбичка и хранилка за бели червеи.
Замислял съм се но пастървата може ли да взима стръвта от дъното ( стандартния монтаж на фидер ) ако можеш да споделиш опит. Ако не е уместно в темата може и на лично. 

Здравейте колеги! Днес ползвах почивен ден и зажаднял за риболов, реших да се разходя до езерото Панчарево. Времето беше дъждовно, но не успя да промени намеренията ми. Една бърза визита през близкия риболовен магазин в Младост-4 и към 11.30ч. вече обикалях езерото с автомобила. Присъствие на риболовци се забеляза единствено на входа на бъбрека. Самото място не е много удобно за риболов, но бабушките и уклеят са избрали да се групират точно там. Моят риболов беше от 12.00 до 16.00ч. Рибите реагираха на захранка , но вземаха стръвта много мудно. Фините монтажи са задължителни.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Некой да издума некоя тайна за свободните гьолове на Богров.Благодаря!
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Днес, петък, имах сходен с вашия риболов, колега. Даже май и от един магазин сме пазарували:) Бабушка и уклей, и един костур за цвят. 0.09 повод и 18ка кука. не е много приятно мястото за риболов, ама какво да се прави:)Veleka написа:Здравейте колеги! Днес ползвах почивен ден и зажаднял за риболов, реших да се разходя до езерото Панчарево. Времето беше дъждовно, но не успя да промени намеренията ми. Една бърза визита през близкия риболовен магазин в Младост-4 и към 11.30ч. вече обикалях езерото с автомобила. Присъствие на риболовци се забеляза единствено на входа на бъбрека. Самото място не е много удобно за риболов, но бабушките и уклеят са избрали да се групират точно там. Моят риболов беше от 12.00 до 16.00ч. Рибите реагираха на захранка , но вземаха стръвта много мудно. Фините монтажи са задължителни.
- кирил великий
- разбира нещата
Колеги, сменени ли са условията на платения "Казичене - влека"??? Чух за нови собственици и нови условия - нещо да знаете?
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги, някакво развитие по въпроса с платиките по ИскърО има ли?
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!