Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

РИБИТЕ МОГАТ ДА БРОЯТ
Модератор: dantho.mihov
- Николай Неделков
- учете се от него
РИБИТЕ МОГАТ ДА БРОЯТ
Учени откриха способност на риба да брои до 4
В лагуната на Венеция има риби, които са в състояние да броят до 4, съобщи вестник "Кориере дела сера", цитиран от ProntoSofia.
Става въпрос за Gambusia holbrooki - рибки от северноамерикански произход, дълги около 5 сантиметра.
Този вид риби се хранят най-вече с ларви на комари. Рибите са били внесени в Европа в началото на миналия век, най-вече за да бъдат използвани в борбата с маларията.
Според проучване на професор Анджело Бизаца и на изследователя Кристиан Агрило от Университета на Падуа способността на рибите да броят се проявява най-вече във факта, че те успяват да изберат по-многобройната от две групи риби и да се присъединят към нея.
"За да се спасят от преследванията и нападенията на хищни риби, представителите на вида Gambusia се събират в многобройни групи.
Чрез лабораторни експерименти достигнахме до извода, че когато сложим една Gambusia от едната страна на даден аквариум и поставим от другата му страна групи от няколко риби, самотната риба е в състояние да избере по-многобройната група и да се присъедини именно към нея", твърди Агрило.
"Това обаче става, когато групите са образувани от 2, 3 или 4 риби.
Ако обаче пред самотната риба има групи от повече от 4 риби, тя не е в състояние да ги различи. Затова се казва, че Gambusia може да брои до 4. Gambusia може да направи разлика в броя на рибите, само ако тя е доста съществена, или ако става въпрос например за групи от по 8 и 16 риби.
"Изводът ни е, че този вид риби имат специфичен вътрешен "акумулатор", чрез който успяват да определят групата риби, която заема по-голяма зона", казва Агрило.
А в Перник се откри риба която може да различава залежите на въглища от обикновенните камъни
В лагуната на Венеция има риби, които са в състояние да броят до 4, съобщи вестник "Кориере дела сера", цитиран от ProntoSofia.
Става въпрос за Gambusia holbrooki - рибки от северноамерикански произход, дълги около 5 сантиметра.
Този вид риби се хранят най-вече с ларви на комари. Рибите са били внесени в Европа в началото на миналия век, най-вече за да бъдат използвани в борбата с маларията.
Според проучване на професор Анджело Бизаца и на изследователя Кристиан Агрило от Университета на Падуа способността на рибите да броят се проявява най-вече във факта, че те успяват да изберат по-многобройната от две групи риби и да се присъединят към нея.
"За да се спасят от преследванията и нападенията на хищни риби, представителите на вида Gambusia се събират в многобройни групи.
Чрез лабораторни експерименти достигнахме до извода, че когато сложим една Gambusia от едната страна на даден аквариум и поставим от другата му страна групи от няколко риби, самотната риба е в състояние да избере по-многобройната група и да се присъедини именно към нея", твърди Агрило.
"Това обаче става, когато групите са образувани от 2, 3 или 4 риби.
Ако обаче пред самотната риба има групи от повече от 4 риби, тя не е в състояние да ги различи. Затова се казва, че Gambusia може да брои до 4. Gambusia може да направи разлика в броя на рибите, само ако тя е доста съществена, или ако става въпрос например за групи от по 8 и 16 риби.
"Изводът ни е, че този вид риби имат специфичен вътрешен "акумулатор", чрез който успяват да определят групата риби, която заема по-голяма зона", казва Агрило.
А в Перник се откри риба която може да различава залежите на въглища от обикновенните камъни

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: РИБИТЕ МОГАТ ДА БРОЯТ
Ай стига бе Са бива да научат и полицейските кучета да поставят белезници на задържаните и става срташно .
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
кориере да ла СЕРА...да им серем на вестника
да ги еба в масмъдите

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- и господ не е толокова добър
Естествено,че могат.За какво скачат постояно шараните
За да броят амсалаците 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Пък мойта пералня сама простира!
sapuna написа:Пък мойта пералня сама простира!
Вярно е,мойто куче вчера ми каза за пералнята

-
- разбира нещата
- Local
- учете се от него
А бе смеете се вие ,ама рибата що някой път неще на 1 червей, а кълве на 3

Клавиатура риба не лови!!!
-
Защото е гладнаLocal написа:А бе смеете се вие ,ама рибата що някой път неще на 1 червей, а кълве на 3![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Една рибка си броила 1червейче,2червейчета,3червейчета,КУКААААААААА

- КИРО
- Обратна връзка:
Брои,брои,паламуда две години го няма,на третата липсва,за лефера не споменавам.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
сигурно броят като откачени
има един виц(ест-натам ще ме избие)
дядо,дядоо-слона можел да лети!!!!е как бе дядовото-не може слон да лети!!!ама дядоо-вьв вестник ДУМА мама ми го прочете!!!!еее,колко да ПРЕЛЕТИ дядовото-да има,да няма десетина МЕТРА.....

дядо,дядоо-слона можел да лети!!!!е как бе дядовото-не може слон да лети!!!ама дядоо-вьв вестник ДУМА мама ми го прочете!!!!еее,колко да ПРЕЛЕТИ дядовото-да има,да няма десетина МЕТРА.....

- CERRUTI
- сериозен играч
Като ти прочетох мнението и аз се сетих за един виц като колегата 5кила:Nedeltcho Delev написа:Вярно е,мойто куче вчера ми каза за пералнята![]()
![]()
![]()
Патувал един каубой през прерията с коня и кучето си,и както си патували по едно време коня проговорил:Немога повече жаден съм...каубоя като чул коня да говори се уплашил и хукнал да бяга,кучето след него.По едно време спряли и кучето казало:Ебати,говорящ кон!?!?

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯХЯААААААААААААА-чеи са и аз да ти кажа вьпреки спама...АААААААААА-разби меCERRUTI написа:Като ти прочетох мнението и аз се сетих за един виц като колегата 5кила:Nedeltcho Delev написа:Вярно е,мойто куче вчера ми каза за пералнята![]()
![]()
![]()
Патувал един каубой през прерията с коня и кучето си,и както си патували по едно време коня проговорил:Немога повече жаден съм...каубоя като чул коня да говори се уплашил и хукнал да бяга,кучето след него.По едно време спряли и кучето казало:Ебати,говорящ кон!?!?

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Код за потвърждение: Избери целия код
Един се опитва да си продаде кучето:
- Вземете го, няма да съжалявате! Какво са пет долара за говорящо куче!
- Как така говорящо? Нещо ме баламосвате! Това е невъзможно!
Тогава кучето вдигнало към купувача очи, пълни със сълзи и помолило:
- Моля ви, купете ме! Този човек е жесток! Той ме храни лошо, не ме къпе и не ме извежда на разходки! А на времето бях най-известното куче на континента! Участвал съм в представления пред короновани глави! Служил съм в армията и в спасителните служби! Имам десет медала!
- Брей, ама той наистина говори! - шашва се купувачът. - Защо го продавате толкова евтино?
- Писна ми от лъжите му...