Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

Голям добитък ... :shock:

при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Франсето от клипа скоро ще чуе за тролинга и техниката на вадене-Ноу стик или Па кан на френски!Днес вече извоювах първата си победа над студените,надути и надменни френски треньори по плуване,които ме гледаха два дена и се чудят какво става та ми пращаха мацки и елитни плувци да ме разгадават!Не успяха да разгадаят Новият стил в плуването,който открих случайно преди няколко години и ми направиха клип без да ме питат,което е близо до гепенето!Откритието ми е леко сензационно,защото е конкурентно на кроула,като издръжливост с тази голяма разлика,че не поемаш въздуха странично и съответно запазваш видимост и синхрон!Отстрани изглежда много-красиво според Тролина,но по-важното е,че можеш да плуваш дълги часове без умора!В бързия вариант може да се опре на бътерфлай,но след 30години пушене не бих пробвал!Скоро ще пусна клип с обяснение! :roll:Голямата ми тръпка е колко ще им трябва на франсетата за да разгадаят на какво се гради новия стил,защото действително са много интелигентни и философски настроени за всичко!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

:lol:
Пусни да видим новият ти стил на плуване, че като ме подгони някой голем сом, да знаем как да го надминем... :lol: :lol: :lol:

Кажи пак за високосната година - тайна майна... :wink: :lol: , дето разправяше преди 2-3 страници, дали утре ще взима или ще дава... :lol: , или цялата ще е дащна, както прогнозира, че да не умръ от смях... :lol: :lol: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Без майтап помислих си миналия месец,че тази година може да ти върже точно на теб,но някак си вътрешно имам усещането,че няма да издържиш час-два!Все пак не си Франко-Бранко от към мускули без да съм те виждал,просто така те усещам!Всеки прави несъзнателно психологически профил на опонента си,но той не винаги е верен и само по-чувствителните не бъркат! :roll:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Нидей ся, нидей ся... :lol: :lol:
Франко и Бранко ще го барнат за 15-20 минути, ако им върже де... :lol:
Ама Янко, къвто е инат ще го извади на буксир за 10 мин..имум.... :lol:
Аз, щот съм аланкат за 40 минути максимум, да го измъчвам дип... :evil: , ако не ми върже....де... :lol:
Тука килограмите не играят.. :wink: ., щото съм 120 кила, саде мръви и хрущяли.. :lol: , дори вчера надделях над една сама свинска глава барабар с ушите.. :lol: , че един сом ли ще ми се опре.... :wink:

Та тези 1-2-3-4 часа... :lol: .. ги остави на тролинг лодките с екипаж машина боевой..., бляд... :lol: :lol:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Синът изкара два дни на ваша територия и донесе две бели/2.3 и 3-5кг./, но е имал и два брутални удара с отнесени воблери, като влакното е било разрошено ! Май от четките на чичо Сом. Явно авансът му е бил затегнат повече, а и той не е много опитен в риболова от лодка без сонар.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

:D
Добре се е справило момчето. Тия дето имат много опит и сонар, повечето пъти се връщат без риба, ....по някой път и без лодка.... :lol:
Вече имам два воблера изкарани от сомчета, таман ще си обогатя колекцията.. :mrgreen: ...Единият съм го публикувал, за втория ме мързи, ама е зелен със черни напукани шарки и оранжев корем, пък и някой може да си го опознае.... :mrgreen: :lol: :lol:
Д. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Д. Димитров »

Да попитам знаещите,колко кг горе долу тежи сом дълъг 205 см.
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Д. Димитров написа:Да попитам знаещите,колко кг горе долу тежи сом дълъг 205 см.
По формулата на Милко Георгиев,51.7кг.+ -10% :wink:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Няма формула за определяне на теглото, зависи също, дали е мъжки или женски, от река или язовир, сезон и т.н. . Писал съм достатъчно по тази тема, дори единствен у нас аз я оборих формулата на Милко. Виж ако пуснеш снимка на сома с човек до нея с известни кила.. :lol: ., ще го определим по-точно.. :wink: ..- Питай Франко и Бранко за техният, няколко страници назад, дали съм познал- аз или гълъба.... :mrgreen: :lol: , ама не пишат...нящо.... :lol:

Абе..., този според мен е над 38 и под 60..... :lol:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Диканаров написа:Синът изкара два дни на ваша територия и донесе две бели/2.3 и 3-5кг./, ........
Абе, Диканарие...., бялата риба не ли е забранена веч, че не ми се четат законите, ма по-лесно ми е да звънна на рибата 1001.... :lol: - той ги знае,...тоз рюкмеч...... :lol: :lol: бая.... :wink:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Забраната е от 15.03 до 15-05 за бялата риба за страната, като има изключения по области! За сведение, ако ти е интересно на яз. Сопот е разрешена и през това време с изключение на стената и плиткажа на втичалото на р.Топля! И на 300 метра перпендикулярно от стената и от устието до потопения стар път с мостовете!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Сигурно е така, тя бялата не е щука я.... :D :wink:
djza
новобранец
новобранец

Мнение от djza »

Troli Rapala написа:Единият реве за Тича,другия за Ивайловград!Нали ви обясних,че сте родени и живеете на място в което кражбата е начин на живот-забогатяване или оцеляване!Който не краде е балък,като мене!Добре,че приключих с ядосването и хабенето на нерви.Пих една вечер с Ицо-Трапера от Малки Воден,ми той си е истински български див селянин и всичко де мърда у гората и язовира е негово!Така е научен или генно завършен и не можете да спорите с него!От негова гледна точка вие сте натрапници в неговата акватория и това е!С парите които хвърляте за излет на Ивайловград,той кара месец в мизерия и недоимък!Та е трудно да бъдеш арбитър в тази ситуация!Знам къде ви боли,но решението е елементарно.Като няма на кого да продаде рибата ще хвърля рядко мрежата,колкото да има за живеене!Вече съм наясно как лесно и бързо могат да се променят нещата,но нали съм в изгнание сред жабешките бутчета и само ви съчувствам? :roll: Не се хабете,квото-такова!Пък все някога ви чакат и добри дни,защото ми се чините добри хора!Демек ако трябва да крадете,ще е на сила или от зор,а не от алчност! :drinkers:
Не бях известно време тук.Но понеже г-н Рапала поиска да се обоснова,ще го попитам:Ако Ицо-Трапера,българския див селянин,влезе в твоята къща да краде(на сила или от зор)пак ли така ще разсъждаваш?А в къщата на майка ти и на баща ти(ако хипотетично са на село)?Затова писах,че е простотия!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

djza написа:
Troli Rapala написа:Единият реве за Тича,другия за Ивайловград!Нали ви обясних,че сте родени и живеете на място в което кражбата е начин на живот-забогатяване или оцеляване!Който не краде е балък,като мене!Добре,че приключих с ядосването и хабенето на нерви.Пих една вечер с Ицо-Трапера от Малки Воден,ми той си е истински български див селянин и всичко де мърда у гората и язовира е негово!Така е научен или генно завършен и не можете да спорите с него!От негова гледна точка вие сте натрапници в неговата акватория и това е!С парите които хвърляте за излет на Ивайловград,той кара месец в мизерия и недоимък!Та е трудно да бъдеш арбитър в тази ситуация!Знам къде ви боли,но решението е елементарно.Като няма на кого да продаде рибата ще хвърля рядко мрежата,колкото да има за живеене!Вече съм наясно как лесно и бързо могат да се променят нещата,но нали съм в изгнание сред жабешките бутчета и само ви съчувствам? :roll: Не се хабете,квото-такова!Пък все някога ви чакат и добри дни,защото ми се чините добри хора!Демек ако трябва да крадете,ще е на сила или от зор,а не от алчност! :drinkers:
Не бях известно време тук.Но понеже г-н Рапала поиска да се обоснова,ще го попитам:Ако Ицо-Трапера,българския див селянин,влезе в твоята къща да краде(на сила или от зор)пак ли така ще разсъждаваш?А в къщата на майка ти и на баща ти(ако хипотетично са на село)?Затова писах,че е простотия!
Пич,не знам защо те е грижа за майка ми-не я познавам или за баща ми-да го духа и ако може четвъртит да му влезе,а не Ицо Трапера!Но по-важното в случая е,че Вие му влизате в къщата-"акваторията" и за него сте навлеци и лентяи.Той е роден в Малки Воден и нивите на дядо му покрай реката са отчуждени по комунизма заради строителството на язовира,та не съдете толкова лесно някой преди да му знаете историята.Е,ако неговата не ви интересува и той тогава не го е грижа за вашата болка.Която е ......,защото не ви се налага да живеете на село в крайна бедност и да залагате капани за белки и златки за да хапнете месце.Не съм му адвокат,а гледам на него,като на човек макар и да е по-близо до дивото.Та Вашето е Суета,а Неговото-Оцеляване.Подозирам,че понякога залага мрежата заради адреналина,да се промъкне в тъмното с плуване без да го усетят.Иронията е,че се състезава по бракониерство с мутрите на митничаря,бе типично по български крадат безпардонно от недоимък и алчност!Кажи Ти какво открадна преди да съдиш без информация,защото без да разгледаш от всички страни даден проблем е невъзможно да се отсъди.То това ви е и проблема,че понеже няма Съд и всеки сам съди според акъла си,което е тотално грешно.Пра-дядо ми е първия Съдия на Ловеч след Освобождението от Турско робство,като преди това е бил Писар на Революциония комитет га е бил жив Левски,та може би знам генетично колко е сложна материята.Ловете си рибите и не се занимавайте с глупости,освен ако не искате с тях да оправдаете риболовните си несполуки.
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”