koex master - milo

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: koex master - milo

Мнение от bruno11 »

olegdimitrov написа:И забравих да добавя , кантара и баланса са две много различни неща ! Изморява повече небалансиран такъм ,отколкото балансиран +100 грама ;)
за това две мнение няма , не те разбрах за 230 грама макара ? какво трябва да и сложа според теб ,някакво гюбре 300г и нагоре ли ? кажи честно ...тука ми падна малко в очите .
относно коя разлика къде се вижда в 5 или в 6 метра много е относително това ,тука в БГ общо прието е схващането който каквото си е купил е най-доброто ,друг е въпроса че малко хора могат да превъртят висок клас сопи и да напишат два реда след това как са се държали въдиците не само на тръскане в магазина,а на риби до 500г и от килограм нагоре .както и преди писах всяка сопа си и конкретно предназначение,ние българите искаме винаги 3 в 1 , да ама не става то за това и това нескафе е булшит ,с едно даване на пари да покриеш цялата палитра от възможностти за риболов . пример пълния параболик ще ти даде максимален кеф ,ако ловиш в открити условия без закачки и тн , с върхара или по стегната сопа за по-малки реки може да натиснеш рибата и да я извадиш по лесно от закачките - коментирам риби над 1кг , за това най-добре човек да има поне 3 бр болонези в калъфа , за да може да извади подходящата в дадената ситуация ,река ,какви риби вървят ,то е ясно че майка втори път няма да ме ражда ,така че ...
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

olegdimitrov написа:Колега без да ангажирам , макара 230 грама е крайно неподходяща за 6метра боло !!Подкрепям Бат' Ицо с две ръце ,взе си висок клас петица и по нисък клас 6ца ..... Колкото е по дълго едно боло толкова по ясно се откроява за какво си си дал парите:) Поздрави и успех :)
Колега, това е много общо казано, защото има огромни разлики от шестица до шестица. От личен опит мога да твърдя, че на една шест метрова болонеза, която тежи 230 гр. много повече и пасва макара с тегло 250 гр. от колкото макара с 290 или 340 гр. Много скоро ще я пробвам и с 215 гр. Смело смея да твърдя, че с по леката макара и реакцията става много по-бърза, а болката в китката е много по-малка при целодневен риболов, но това мога да го кажа само за определената болонеза. Това може да служи и на колегата като ориентир, защото неговата болонеза е с подобно тегло. Трябва да се пробват, а баланса си личи и в магазина с тръскане. Поне това е лесно след като болонезата е вече факт въпреки, че нещата не опират само до теглото.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Как не ме домързя да претегля една от макарите ми-342гр Супер мач 4000,добре,че не претеглих и Фокса/само шпулата е почти 200гр/,че трябваше да я изхвърлям :lol: Дори и половин кило да е няма да ми натежи,защото болото ми е подпряно на дедовия.Пълен смях за мен е малка макара на 6 м въдица макар и от най-висок клас.Баланс търсят спинингистите ,аз търся комфорт при ловене-мощ,бързина,лесно замятане.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
olegdimitrov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от olegdimitrov »

за това две мнение няма , не те разбрах за 230 грама макара ? какво трябва да и сложа според теб ,някакво гюбре 300г и нагоре ли ? кажи честно ...тука ми падна малко в очите .
относно коя разлика къде се вижда в 5 или в 6 метра много е относително това ,тука в БГ общо прието е схващането който каквото си е купил е най-доброто ,друг е въпроса че малко хора могат да превъртят висок клас сопи и да напишат два реда след това как са се държали в...[/quote]

Така мисля така пиша , хвърлял съм с почти всички топ модели на 6 м , и аз имам болонеца 220 грама на италянска фирма и съм и слагал много макари ,най-комфортно ми е с макара 280 грама дайва тдм от старите :) А смея да твърдя ,че болото ми е доста добре балансирано "без макара" ,и просто се чудех как ще стои 230 грама макара на 6 ца .
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

240 г боло + 230 грама макара и лепва като шамар на цигане
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

PA041564.JPG
Оптималния, но скъп вариант са макарите от CI 4, материал. В случая Шимано Сепия, размер 3000=190 гр, бързооборотна, червяк. За мен е важен всеки грам по-малко, след целодневен динамичен риболов ръката боли
Последно промяна от naskobo на Вто Мар 15, 2016 11:47 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

naskobo написа:
PA041564.JPG
За мен е важен всеки грам по-малко, след целодневен динамичен риболов ръката боли
:!: точно,
те не случайно хората правят магнезиеви модели ,ц4 концепции ,хагани магани ....9кг драгове 6:1 предавателно число и тн и тн ...
това с макари по 300 + грама си концепция от време оно,
Изображение
поздрави на всички
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

butnik написа:Как не ме домързя да претегля една от макарите ми-342гр Супер мач 4000,добре,че не претеглих и Фокса/само шпулата е почти 200гр/,че трябваше да я изхвърлям :lol: Дори и половин кило да е няма да ми натежи,защото болото ми е подпряно на дедовия.Пълен смях за мен е малка макара на 6 м въдица макар и от най-висок клас.Баланс търсят спинингистите ,аз търся комфорт при ловене-мощ,бързина,лесно замятане.
Ице, имаш пълното ми уважение, но аз говоря за лека, а не малка макара. Наско по-горе е показал за какво иде реч.
Аватар
pepi555
фен клуб-скобар

Мнение от pepi555 »

това с макари по 300 + грама си концепция от време оно

остарели ама като запеее аванса на XTR-а и получавам тих оргазъм.... :lol: :lol: :lol:
и понеже и аз не изоставам от тенденциите.... а пък и ръката ми е много чувствителна и сложим ли макара над 198гр - отказва да държи, и затова вече не слагам на болото един страхотен японски боец .... а толкова ми беше добре с него :roll: :oops: :lol:
колеги всичко според мен е до лични предпочитания и бюджет......... а щях да забравя ..... и до кантар :lol: :lol: :lol:
На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

pepi555 написа: вече не слагам на болото един страхотен японски боец ...
не те разбрах , какво слагаш и какво не с какви макари си ?
поздрави
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Ще се опитам да ти го разшифровам :lol: . Според мен в момента колегата лови с Шимано Страдик CI4 в размер 3000 или нещо подобно, а преди това е ловил с някоя от старите, много здрави и добри макари на Шимано може би пак Шимано Страдик, Супер Аеро или нещо подобно. Това са макари, които при нормална употреба сигурно могат да изкарат целия ни живот като риболовци, но вкарването на нови материали и разработки по новите модели ги прави доста по-леки, дали са по-здрави - най-вероятно не.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Коментарите в подобни теми ни показват, че в наши дни риболовството и такъмаджийството са съвсем различни неща. В такова време живеем, облъчва ни всепроникващ маркетинг на мощни концерни, пари да има човек? Не, че и аз не съм потърпевш, де.......
Според мен, макарите CI -4 още не са доказали надежността си, но ако човек може да си ги позволи, си струва да се ползват за боло и спининг. За риболов, където участва и стойка е изхвърляне .
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Абсолютно е така. Стимулират, мотивират и разболяват консуматорските ни потребности, а ние сме на принципа "кеф цена няма" :lol: . Потърпевши сме всички и във всяка една област. Качеството вече не е на първо място при производителите и едва ли е такова като това, което е в съзнанието ни.
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

чакайте бе пичове ,та тази тенденция не е от вчера , тъй като съм близко до автомобилостроенето ,и познавам нещата в бранша от кухнята ,нормално да е така няма ги вече старите двигатели Е3-ки и тн ..да не се впускам в обяснения .
Както и да е считам тази тема вече за изчепана болонезата на 6м е вече факт ще й купя макара до 400 лв . , а и предстой да отворя тема за нова 5 ца , искам да си взема още една с параболичен строй за по-малки риби , тук вече ще търся нещо регласк-о :) мило или мавър както вече съм писъл майка втори път няма да ме ражда , в калъфа има още място ,....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Загадка-боло или щека е
Изображение
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”