Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
За неделя и аз точа зъби, ама кой знае ... В петък / 11.03./ минах през Невестино на път за Македония, реката ми се видя огромна. Не чак като 28-29 март миналата година / https://www.youtube.com/watch?v=GAfr0RrcFvc / , но пак беше невъзможна за риболов. Днес около обяд се върнах обратно, поспаднала е, поизбистрила съвсем леко, но недостатъчно. За надолу нямам инфо, зависи какво става с Елешница, Джерман и Рилска.
Ако спада с това темпо и притоците не лудеят, за уикенда има шанс реката да е в поносима норма, но след такова разбутване рибата няма как да е особено активна.
Успех на зажаднелите за въздух и простор
Ако спада с това темпо и притоците не лудеят, за уикенда има шанс реката да е в поносима норма, но след такова разбутване рибата няма как да е особено активна.
Успех на зажаднелите за въздух и простор
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Прясно инфо : реката е супер............... идеална е за РАФТИНГ ! 

http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
- Martin Mihailov
- учете се от него
Реката горе долу бива.Лекое избистрила.Това на мепс 00 жьлта на сини точки.И един як се откачи на брега и падна вьв водата та неможах даго снимам
Сигурно за утре ще има доста мераклии, така едно бързо инфо от мен. Днес на обяд на Нов чифлик - реката е свалила нивото с 1.5 до 2 м, личи си докъде е била преди седмица. Цвят - за мен идеален.
Много бързах и не ми остана време да погледна телените диги под бента, имаше страхотни места преди години.
Успех и приятни емоции утре и други ден. Честито и на именяците
Много бързах и не ми остана време да погледна телените диги под бента, имаше страхотни места преди години.
Успех и приятни емоции утре и други ден. Честито и на именяците
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
В четвъртък на връщане от Дупница на Невестино нямаше рибари и реката беше мътна и голяма на около педя от кея. Не знам преди това колко е била голяма но май е прехвърляла кея. Имам снимки в телефона но не мога да ги прехвърля на РС -то.Наслука ако някой ходи!!
Пичове, дано не съм подвел някой с вчерашния си оптимистичен отговор. Погледнах набързо само цвета и разликата в нивото при Нов чифлик. През Невестино минах по тъмно иначе нямаше да съм толкова положително настроен.
Авери днес са се пуснали от Вуковски мост надолу и ме снабдиха с информация за нивото на реката. Малко късно пиша, но все някой навит за утре може и да го прочете, да знае точно какво го чака.
Вуково и Бобошево : 40 -50см над нивото от 2 -3 март, риболовът е почти невъзможен, дори и на фидер. Нивото на реката е било точно до горния ръб на бетонния пръстен срещу началото на подпорната стена в Бобошево. Никакви колеги в Бобошево, един на Вуково.
Мурсалево : Джерман е в норма, но нивото и преди него е високо. От полегналата панела под моста са се виждали едва 20 см.
Бело поле : 2 - 3 колеги на фидер над моста, никакви живарници. Нивото 25-30 см над това от началото на месеца, висока мощна вода. Може да се мята фидер в широките разливи, при сериозен разход на кошници и поводи. Улов - божа работа
Цвят на водата от Бобошево надолу - чудесен. Видимост около 20 см, зеленикав с мътна жилка.
Нивото в момента ми е в повече, а такива надежди имах.
За малко да забравя - на Бело поле подухвал и гаден северняк.
Авери днес са се пуснали от Вуковски мост надолу и ме снабдиха с информация за нивото на реката. Малко късно пиша, но все някой навит за утре може и да го прочете, да знае точно какво го чака.
Вуково и Бобошево : 40 -50см над нивото от 2 -3 март, риболовът е почти невъзможен, дори и на фидер. Нивото на реката е било точно до горния ръб на бетонния пръстен срещу началото на подпорната стена в Бобошево. Никакви колеги в Бобошево, един на Вуково.
Мурсалево : Джерман е в норма, но нивото и преди него е високо. От полегналата панела под моста са се виждали едва 20 см.
Бело поле : 2 - 3 колеги на фидер над моста, никакви живарници. Нивото 25-30 см над това от началото на месеца, висока мощна вода. Може да се мята фидер в широките разливи, при сериозен разход на кошници и поводи. Улов - божа работа

Цвят на водата от Бобошево надолу - чудесен. Видимост около 20 см, зеленикав с мътна жилка.
Нивото в момента ми е в повече, а такива надежди имах.
За малко да забравя - на Бело поле подухвал и гаден северняк.
Инфо от вчера.Реката мътна и мн.висока риболов никакъв 90% от рибарите капо другите по 1-2 риби!Лично аз пих капучино на железница до 11ч от там минах бело поле същата трагедия.Бобошево двама души капо.Вуков мост двама души имаха по една риба,обядвах при тях единия откачи скобар и извади един морунаж!Оставих им бели и отидох да почивам!До 12,3ч водата беше яко мътна,ако е избистрила привечер ма се съмнявам.Реката пада интензивно,но цвета и е отвратителен!
Един кратък пътепис за вчерашния ден / 21.03/...
Цяла сутрин гледам слънцето и се чудя накъде да хвана, че следобяд го дават да вали. Около обяд вече не издържам, товаря 5 -6 тояги и дисагите в дъртия Трибют и се пущам към Арката и каналите. Там нещата откъм риба се оказват зле, даже не разпъвам, обратно посока Радомир, после до Върбица за бърза проверка/ зарибили са и пъстърва, браво!/. Вдясно от Рила се задават облаци, но вече съм по улея ...
Оттам до Бобошево - реката зеленикава, свалила 10 - тина санта за два дена, обаче бая висока и не става. Колеги никакви.
Минавам през Мурсалево - трагедия, Бело поле - спи градът / двама дремеха на фидер над моста/, решавам да продължа до Железница.
Акостирам в 15.00ч. на един от разливите, хора по реката никакви, красота ... Свалям менажерията и първа работа - да топна живарника, дано да върже. После няколко снимки на водата. Бях направил и по - добри, но се пречукаха при обработката.

Както и да е - водата на цвят точно каквато я искам. Вадя два фидера - първия го мятам на торен в коренищата, исках да хвана поне една мренка. Уви, гаден дребосък непрекъснато ми гризеше червея, но не се закачи. С торния настоявах до последно, но мренка не се показа.
На втория нанизах бели и зачаках. За три часа - 5 извадени, още едно морунажче бонус, 3 откачени, един скъса. Оставих по закачки и камъни 4-5 кошници, няколко куки, пръсна ме леко дъжд, с една дума - пълна програма.

Прекарах си отлично след 3 месеца почивка. И по - добре капо на Струма, отколкото напред назад из бетонната жунгла.
Цяла сутрин гледам слънцето и се чудя накъде да хвана, че следобяд го дават да вали. Около обяд вече не издържам, товаря 5 -6 тояги и дисагите в дъртия Трибют и се пущам към Арката и каналите. Там нещата откъм риба се оказват зле, даже не разпъвам, обратно посока Радомир, после до Върбица за бърза проверка/ зарибили са и пъстърва, браво!/. Вдясно от Рила се задават облаци, но вече съм по улея ...
Оттам до Бобошево - реката зеленикава, свалила 10 - тина санта за два дена, обаче бая висока и не става. Колеги никакви.
Минавам през Мурсалево - трагедия, Бело поле - спи градът / двама дремеха на фидер над моста/, решавам да продължа до Железница.
Акостирам в 15.00ч. на един от разливите, хора по реката никакви, красота ... Свалям менажерията и първа работа - да топна живарника, дано да върже. После няколко снимки на водата. Бях направил и по - добри, но се пречукаха при обработката.

Както и да е - водата на цвят точно каквато я искам. Вадя два фидера - първия го мятам на торен в коренищата, исках да хвана поне една мренка. Уви, гаден дребосък непрекъснато ми гризеше червея, но не се закачи. С торния настоявах до последно, но мренка не се показа.
На втория нанизах бели и зачаках. За три часа - 5 извадени, още едно морунажче бонус, 3 откачени, един скъса. Оставих по закачки и камъни 4-5 кошници, няколко куки, пръсна ме леко дъжд, с една дума - пълна програма.

Прекарах си отлично след 3 месеца почивка. И по - добре капо на Струма, отколкото напред назад из бетонната жунгла.
екстра е ,аз си имам един мой слоган, дори лошия ден на реката е по-добър от всеки ден в офиса на работа ...
пък добри риби са излязли ,на болото не се ли обади нещо или не си го мъчил ?
пък добри риби са излязли ,на болото не се ли обади нещо или не си го мъчил ?
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
Реката беше голяма за боло, изобщо не го разпъвах. А и рибите излизаха в края на разлива преди бързея.
Вдигна ли нивото след наводненията в Благоев... май пак се очертава труден риболов на високо ниво, като миналата седмица!
-
- ще става разбирач
На Благоев е като малка Амазонка..
-
- ще става разбирач
Бл-град:
Днес реката леко спада и се избистря. По разтоките в тихото - разнородна риба на бял.
Днес реката леко спада и се избистря. По разтоките в тихото - разнородна риба на бял.
В събота на Бобошево реката е била голяма и мътна, не е ставала за риболов.
Вчера на Бело поле също мътна и голяма... Влачеше много буклуци и не ставаше за риболов, а след Благоев сигурно е....