Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Река Камчия
Модератор: sapuna
Река Камчия
Привет колеги през последните години почти всеки уикенд аз баща ми и още един колега ходим на руския курорт Камчия и се опитваме да ловим риба на 3_4 км от устието нагоре. Риболова започва по средата на януари когато почват да излизат първите бабушки когато почне да се стопля в краа на март можем вече да очакваме удари на каракуда и шаран в началото на лятото започваме с уклей през юли почва да кълве и най почитаната от нас риба морунажа (тук трябва да отбележа че лятото рибата кълве рано сутрин и късно вечер защото през деня лодките не ни оставят намира) завършваме риболова края на декември с уклей и заблудени кефали. Колеги ако някой ходи по камчия където и да е да пуска инфо аз всеки път като ходя ще пиша тук миналата седмицс не бях на камчия а на росица но моите хора са ходили хванали са по 15уклея и 1бабошка без захранка нивото не ббило много вусоко но била бърза и мътна!
Re: Река Камчия
ще чакаме другия уикенд да ни зарадваш с добра слука, 

Дано повече успехи в риболова да имаш,отколкото в писането, че последното нещо не се получава.
-
- вече хвърля и на тежко
Поредния заядлив коментар в този форум ...rusty написа:Дано повече успехи в риболова да имаш,отколкото в писането, че последното нещо не се получава.

Колеги днеска тегав риболов от 9до 5часа 2кила уклеи +2бабушки реката бърза и мътна само на тихите места кълве и иска фин такъм!
Днеска от 10до 15голям срам 30уклея и 4бабушки рекат е паднала и леко е заб@вила риболова въреше до 12 след това епизодични уклей и то дребни. Абе тъз седмица едро няма дано другия уикенд да е по-добре. Поздрави и наслука

Здравей колега, там където ходиш не се ли води резерват ? Доколкото знам района на юг от реката и между моста на път Е87 и морето се води резерват. Когато ловиш от северния и бряг правили ли са ви проблеми някога ?Dragan123 написа:...на руския курорт Камчия и се опитваме да ловим риба на 3_4 км от устието нагоре...
От северната страна няма проблем. Южната е забранено ама дори и там да ловиш сигорно нищо няма да ти кажат щом всички мрежари ходят да мятат мрежи в блатата на лонгоза смятай за какво става на въпрос...
ХУбава тема, Драган
Ще очакваме нова информация за Камчията
Наслука! Ако може малко инфо,как стигаш до въпросните места,стръв и т.н.

Привет колега.относно стръв цяла година най-добре дава на бял червей на второ място е торния червей но той е вървежен през много топлите дни и не е препоръчителен щото попчетата го праят леш. Разбира се за уклея можеш да ползваш сланина и хляб но не е нужно. Захранка слагаме купешка примерно кило и добавяме мачкан изкиснат хляб правиш я рядка ако ще гониш уклей или здрава ако ще фърляш към дъното за едро
(през тъз година го няма едрото още) Относно пътя значи фащаш пътя за бургас след приселци караш докато не видиш табелата на която пише КАМЧИЯ и караш по главния път там стигаш до пристанището на лодките ако не та устройва да ловиш там продължаваш да караш ако нещо не можеш да се опраиш питаш. Вчера одихме междудругото ама наблегнахме на муабета и не се ловеше много(само дребосък) Ама да знаиш че потуй време реката трябва да е мътна и с нормално ниво че да се лови нито ниско нито високо. Ако има друго питай
А сега аз да питам и вчера и днеска имаше хора на пода що никой нищо не казва бе споделете има ли няма ли не се срамуваите.

Благодаря за изчерпателния отговор
Скоро ще посетя и ще пиша!

след месечни капота рибката се активизира.
[album][/album]