Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

измерване на дълбочина
Модератор: Paublo_Eskobar
- кирил великий
- разбира нещата
Re: измерване на дълбочина
kukumqv написа: За маркер избрах една голяма щукарска плувка ,сложих едно олово 50 г. ,ама или се оплиташе или не се изхлузваше влакното от шпулата - общо взето нищо не направих . =====Миналата сряда пробвах нещо подобно ,уцелих една дупка и хванах за 3 часа към пет кила платика и морунаж. Не ,че съм направил нещо кой знае какво ,ама другите около мен не хванаха нищо - ясно ,че релефът има голямо значение и ще пробвам пак с маркерна плувка дано да стане. Поздрави на всички.
Щукарската тапа е с шибана форма. Добрата маркерна плувка я е дал колегата Делю Хайдутин в горния пост - но си вземи максимално носещата и тежестта да е по-тежка.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
С какви въдици ги хвърляте тези "максимално носещи" маркери?
За мен по-практично е да можеш да мериш с въдицата, с която ловиш. Дори при готов монтаж да може да премериш, клипснеш и да почваш, а това означава малък маркер.
За мен по-практично е да можеш да мериш с въдицата, с която ловиш. Дори при готов монтаж да може да премериш, клипснеш и да почваш, а това означава малък маркер.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- разбира нещата
колегата попита за риболов на фидер,но нали стана въпрос за мерене на дълбочина и за маркер отидохме малко в шаранджийския риболов.а иначе до преди 2 г ,едната въдица я ползвах и за маркер ( слгагах резервната шпула) и за спод ,и за въдицаchirusa_bg написа:С какви въдици ги хвърляте тези "максимално носещи" маркери?
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Маркерната плувка и оловото си имат специфични форми. А маркер сет е до три вида маркерни плувки плюс оловото. Колегите са дали добри практични съвети.
А ето и един забавен вариант да видиш дъното:
https://www.youtube.com/watch?v=rHSL4rcSWmQ - която е хубава играчка.
А ето и един забавен вариант да видиш дъното:
https://www.youtube.com/watch?v=rHSL4rcSWmQ - която е хубава играчка.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
http://orca-bg.com/Сонар-за-риболов-Dee ... Fishfinderкирил великий написа: ...
Меренето с маркерна плувка е страшно досадно нещо, но засега няма добър и надежден сонар за замятане с въдица и с връзка към таблет да ти покаже реалния релеф по целия път или половината път от тебе до крайната точка, на която замяташ. ....
Ето сонар за мятане с въдица.
Колко е добър или надежден не мога да кажа.
- кирил великий
- разбира нещата
Здравей, колега, не искам да съм някакъв такъв гад, че антиреклама да им правя, постарали са се латвийците, ама изчетох един тон отзиви за него и за 400 лв. идва малко ненужна и неефективна вещ. Всъщност в Латвия е около 120 долара цена.djavarnik написа:http://orca-bg.com/Сонар-за-риболов-Dee ... Fishfinderкирил великий написа: ...
Меренето с маркерна плувка е страшно досадно нещо, но засега няма добър и надежден сонар за замятане с въдица и с връзка към таблет да ти покаже реалния релеф по целия път или половината път от тебе до крайната точка, на която замяташ. ....
Ето сонар за мятане с въдица.
Колко е добър или надежден не мога да кажа.
- кирил великий
- разбира нещата
Чируз, бях показал в темата "Кой с какъв фидер ги лови тия риби", че ползвам флагмана на фидерите на Комик - Колмик Легенд фидер - най-скъпата и яката с най-висококачествен карбон фидерна въдица на Колмик. С голяма акция. Надлежно закупена от Куюмджиев в Пловдив. Та точно с нея и замервам и след това с нея и ловя, но когато съм за шарани махам плетеняка и слагам другата шпула. А измервам влакното с навиване между две прости алуминиеви стойки забодени на два метра в брега една срещу друга. Просто броя намотките.chirusa_bg написа:С какви въдици ги хвърляте тези "максимално носещи" маркери?
За малък маркер, щом успяваш да работиш с него, добре, аз нямам сръчност. Винаги имам проблеми - не се показва, тежестта го задържа. Много по-лесно ми е с по-голяма носимост.
гледах ,четох и този метод май-е най бърз и сравнително надежден. аз съм пробвал нещо подобно ,без да знам че потъва 1м/сек. ,просто броях секундите за които пада празен фидер на дъното . тука тежеста е 50г. ,за хронометър един стар телефон закачен с две ластики за дръжката - айде аз съм готов !
Аз бих заложил най точно с едно олово накрая на линията,горе 1 брой подвижна плувка,накрая стопер,мърда се стопера пред 5-10 см,след няколко опита докато се появи плувката се мери разтоянието от оловото до стопера и така.
Здравейте колеги ,отново. Снабдих се със сет за измерване на дълбочина и в интерес на истината върши много добра работа. Много по добро е от номера със секундарника. Има тежести по 85гр. .Монтирал съм го на една здрава тояга и дистанцията, до която стига е достатъчна. Купих го от тук: ribolovenmagazin.com/.