измерване на дълбочина

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: измерване на дълбочина

Мнение от кирил великий »

kukumqv написа: За маркер избрах една голяма щукарска плувка ,сложих едно олово 50 г. ,ама или се оплиташе или не се изхлузваше влакното от шпулата - общо взето нищо не направих . =====Миналата сряда пробвах нещо подобно ,уцелих една дупка и хванах за 3 часа към пет кила платика и морунаж. Не ,че съм направил нещо кой знае какво ,ама другите около мен не хванаха нищо - ясно ,че релефът има голямо значение и ще пробвам пак с маркерна плувка дано да стане. Поздрави на всички.

Щукарската тапа е с шибана форма. Добрата маркерна плувка я е дал колегата Делю Хайдутин в горния пост - но си вземи максимално носещата и тежестта да е по-тежка.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

С какви въдици ги хвърляте тези "максимално носещи" маркери?
За мен по-практично е да можеш да мериш с въдицата, с която ловиш. Дори при готов монтаж да може да премериш, клипснеш и да почваш, а това означава малък маркер.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

chirusa_bg написа:С какви въдици ги хвърляте тези "максимално носещи" маркери?
За мен по-практично е да можеш да мериш с въдицата, с която ловиш. Дори при готов монтаж да може да премериш, клипснеш и да почваш, а това означава малък маркер.
колегата попита за риболов на фидер,но нали стана въпрос за мерене на дълбочина и за маркер отидохме малко в шаранджийския риболов.а иначе до преди 2 г ,едната въдица я ползвах и за маркер ( слгагах резервната шпула) и за спод ,и за въдица
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Маркерната плувка и оловото си имат специфични форми. А маркер сет е до три вида маркерни плувки плюс оловото. Колегите са дали добри практични съвети.

А ето и един забавен вариант да видиш дъното:
https://www.youtube.com/watch?v=rHSL4rcSWmQ - която е хубава играчка.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
djavarnik
новобранец
новобранец

Мнение от djavarnik »

кирил великий написа: ...
Меренето с маркерна плувка е страшно досадно нещо, но засега няма добър и надежден сонар за замятане с въдица и с връзка към таблет да ти покаже реалния релеф по целия път или половината път от тебе до крайната точка, на която замяташ. ....
http://orca-bg.com/Сонар-за-риболов-Dee ... Fishfinder
Ето сонар за мятане с въдица.
Колко е добър или надежден не мога да кажа.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

djavarnik написа:
кирил великий написа: ...
Меренето с маркерна плувка е страшно досадно нещо, но засега няма добър и надежден сонар за замятане с въдица и с връзка към таблет да ти покаже реалния релеф по целия път или половината път от тебе до крайната точка, на която замяташ. ....
http://orca-bg.com/Сонар-за-риболов-Dee ... Fishfinder
Ето сонар за мятане с въдица.
Колко е добър или надежден не мога да кажа.
Здравей, колега, не искам да съм някакъв такъв гад, че антиреклама да им правя, постарали са се латвийците, ама изчетох един тон отзиви за него и за 400 лв. идва малко ненужна и неефективна вещ. Всъщност в Латвия е около 120 долара цена.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

chirusa_bg написа:С какви въдици ги хвърляте тези "максимално носещи" маркери?
Чируз, бях показал в темата "Кой с какъв фидер ги лови тия риби", че ползвам флагмана на фидерите на Комик - Колмик Легенд фидер - най-скъпата и яката с най-висококачествен карбон фидерна въдица на Колмик. С голяма акция. Надлежно закупена от Куюмджиев в Пловдив. Та точно с нея и замервам и след това с нея и ловя, но когато съм за шарани махам плетеняка и слагам другата шпула. А измервам влакното с навиване между две прости алуминиеви стойки забодени на два метра в брега една срещу друга. Просто броя намотките.

За малък маркер, щом успяваш да работиш с него, добре, аз нямам сръчност. Винаги имам проблеми - не се показва, тежестта го задържа. Много по-лесно ми е с по-голяма носимост.
Аватар
Naas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Naas »

kukumqv
новобранец
новобранец

Мнение от kukumqv »

гледах ,четох и този метод май-е най бърз и сравнително надежден. аз съм пробвал нещо подобно ,без да знам че потъва 1м/сек. ,просто броях секундите за които пада празен фидер на дъното . тука тежеста е 50г. ,за хронометър един стар телефон закачен с две ластики за дръжката - айде аз съм готов !
Аватар
a4koy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от a4koy »

Аз бих заложил най точно с едно олово накрая на линията,горе 1 брой подвижна плувка,накрая стопер,мърда се стопера пред 5-10 см,след няколко опита докато се появи плувката се мери разтоянието от оловото до стопера и така.
kukumqv
новобранец
новобранец

Мнение от kukumqv »

Здравейте колеги ,отново. Снабдих се със сет за измерване на дълбочина и в интерес на истината върши много добра работа. Много по добро е от номера със секундарника. Има тежести по 85гр. .Монтирал съм го на една здрава тояга и дистанцията, до която стига е достатъчна. Купих го от тук: ribolovenmagazin.com/.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”