Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Тролинг
 Тролинг

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Тролинг
 Тролинг

Мнение за двигател за тролинг
Модератор: bobopeli
- 
				Troli Rapala
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Re: Мнение за двигател за тролинг
А би ли обяснил защо треа да вземе четиритактовия,че е лесно с препоръките без покритие.Или четиритактовия е по-ловящ от двутактовия и аз да не знам?bulgarian написа:Колега тази моторна косачка ако ще я взимаш поне вземи четиритактовия вариант , барем са нови

Защото няма да тресе толкова едноцилиндровата пила
иначе ако се интересуваш и аз самия съм с двутактов, но винаги препоръчвам на колегите които сега навлизат да си взимат 4 stroke

иначе ако се интересуваш и аз самия съм с двутактов, но винаги препоръчвам на колегите които сега навлизат да си взимат 4 stroke
- bobo_33333
- кандидат преподавател 
Имах пред вид това

За електрическия мотор нещата стоят съвсем по друг начин. Там нещата отиват доста над тези пари като се вземе тягов акумулатор+зарядно+ел.двигател нещата отиват над 500-600 лв. Като недостатък мога да кажа много хамалуване и когато се изчерпи тока от акумулатора иска доста време да се зарежда. За сметка на това е тих и се движиш като призрак. За еднодневен риболов за тролене или придвижване елетричката си е супер. Бях си купил и монтирах на каяка си такъв двигател,но ми заемаше доста място от и без това малкото в каяка. Обезсмисли се и идеята риболов с каяк като се монтира двигателя и продадох всичко. Сега си ловя и троля пак на гребла и си практикувам така нареченото хоби риболов с каяк.
Аз там съм пораснал...

Колега с този мотор след 5-6 часа тролене,като излезеш на брега ,ще се чудиш дали си оглушал или е гробна тишина.Имам Хонда с въздушно и е доста шумничка,но едва ли колкото този мотор.Вземи си нещо с водно,пък макар и на 2 такта.Все пак риболова е и удовослтвие.Колкото до електричката-за тролене става.но на тихо време,излезе ли вълна си до там.Успех.

- 
				Troli Rapala
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Успех може да има само,ако е на вода и троли с каквото има и каквито са му възможностите,финансови и риболовни.И стига с тоя страх и филми-"излезе ли вълна и си до там"?Няма страшно,нали има гребла и гьоловете са ни смешно малки.Може пък и случайно някой четиритактов колега да му помогне.Конкретния двигател май е по-безшумен от Хондата,но какво пречи да е с тапи или да си слуша AC/DC докато троли.Да не забравяме и,че емоциите от един успешен риболов,тушират всякакъв дискомфорт.Риболовът не е почивка и релакс,а активен спорт по между другото.Ти удари двуметров сом и ще се прибереш каталясъл вкъщи.Релакс е да си печеш дупето на Сейшелите!emdi написа:Колкото до електричката-за тролене става.но на тихо време,излезе ли вълна си до там.Успех.

- st_beer
- ще става разбирач 
Това с шума има решение и голяма част от него доста намалява след извеждане и удължаване ауспуха във водата и след премахване или смяната на пружината на центробежния съединител. Всичко ще му е добре и ще му върши работа на човека стига да излезе читава бройка. Когато излязоха тия двигателчета 4 -тактовите на пазара ги загледах и тогава разбрах ,че нямаше все още никакви части за тях.emdi написа:Колега с този мотор след 5-6 часа тролене,като излезеш на брега ,ще се чудиш дали си оглушал или е гробна тишина....................................................................................
Hobie Mirage Outback

Както съм разбрал до тук става дума за първа лодка и първи мотор. Ако е така то най-добрия вариант е възможно по-евтино да се започне (след това задължително се надгражда, когато човек разбере какво точно му трябва на него лично). Считам че "Троли" е прав, а шума и мириса на двутактовите двутактовия мотор не са чак такъв проблем, че да започнем тролинга с три години по-късно, като съберем пари за голяма лодка с голям мотор.

nkolev66 написа:Както съм разбрал до тук става дума за първа лодка и първи мотор. Ако е така то най-добрия вариант е възможно по-евтино да се започне (след това задължително се надгражда, когато човек разбере какво точно му трябва на него лично). Считам че "Троли" е прав, а шума и мириса на двутактовите двутактовия мотор не са чак такъв проблем, че да започнем тролинга с три години по-късно, като съберем пари за голяма лодка с голям мотор.
Такава ми е настройката и на менTroli Rapala написа:Пич,взимай го тоя двигател и си джиткай смело,мани ги богаташите със скъпите четиритактови безаварийни фантазии.Няма значение как ще стигнеш до рибите,с пари или много Пари. Познавам доста идиоти,които са вкарали по 20-50бона за двигатели и лодки,но това не се отразява на успехите им.Единствено бих те посъветвал в лодката да имаш гребла и спасителна жилетка,само това може да те съхрани при екстремна ситуация.Децибелите са ти единствения дискомфорт,но с малко фантазия можеш да го елиминираш.Важното е да си на вода и да тролиш,другото е Суета.Ако ти предложат и украинката Владислава за инструктаж да тръгнете,па да му извъртите едно голямо кръгче заедно,даже ще си на далавера,дори и да не е с белия бански.Успех в тролинга,а на всичко излишно-майната му.

- 
				veli4ko
- новобранец 
- Обратна връзка:
Проба-грешка, проба-грешка! Като не стане от първия път, пробвай пак

- 
				Troli Rapala
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Между другото,тролих и 4-5 години с четиритактов 2.5 Сузуки и с него съм закъсвал от изгоряла свещ или боклуци в горивото.Даже веднъж ми отиде уикенда,щот с влизането се прецака редуктора и П-образния щифт,който зацепва захода на двигателя.В Миркат го нямаха този щифт,нито в Германия от където идват частите,та добре че бех пекан он-лайн търговията и си го купих от брадска америка за 2 долара плюс доставкат-говоря за 2009-та година,беше по-трудно от сега.Та е кофти да седиш на брега 2месеца,заради некадърността на някой или логистичния им хаос от липсата на част за няколко долара.При цена 1500лв. си търпях вибрациите и шума за разлика от електричката,но човек с всички може да свикне стига да е концентриран в целта си-рибите примерно.Аз също започвам от начало с риболова на Тролинг и ми предстоят покупки на максимално евтини варианти на двигател и лодка,само и само пак да съм на вода и активно да търся рибите,щот от брега съм слаба ракия и се чувствам ограничен.Чакаме резултати от твоя Тролинг,иначе всичко се обезсмисля. 

- Ribar
- ще става разбирач 
Здравейте, колеги!
Аз си взех същия мотор преди 2-3 дни (втора ръка...ползван, по думите на продавача, 20 мин.) 2-тактов. Човека каза, че му е направил "подобрение" за намаляване на шума, като е вкарал някаква тръба да влиза във водата (както каза колегата st_beer по-горе, ауспуха, вероятно). Не съм сигурен, само, колко е природосъобразен този начин за намаляване на шума, тъй като вредните газове влизат директно във водата...което ми звучи кофти, но може и да не е, не съм проучвал, пък и не разбирам много. Все още не съм го ползвал мотора, за да изкажа мнение, но се надявам скоро да го направя. Аз пък го взех за морски риболов и то за надуваема лодка, тъй, че, доста оптимистично..но...а това с пружината, ще помоля някой да го направи!
Благодаря!

Аз си взех същия мотор преди 2-3 дни (втора ръка...ползван, по думите на продавача, 20 мин.) 2-тактов. Човека каза, че му е направил "подобрение" за намаляване на шума, като е вкарал някаква тръба да влиза във водата (както каза колегата st_beer по-горе, ауспуха, вероятно). Не съм сигурен, само, колко е природосъобразен този начин за намаляване на шума, тъй като вредните газове влизат директно във водата...което ми звучи кофти, но може и да не е, не съм проучвал, пък и не разбирам много. Все още не съм го ползвал мотора, за да изкажа мнение, но се надявам скоро да го направя. Аз пък го взех за морски риболов и то за надуваема лодка, тъй, че, доста оптимистично..но...а това с пружината, ще помоля някой да го направи!
Благодаря!
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?

Айде Ribar като го изпробваш ....пиши. Интересуваме дали става за тролинг, шума и разхода на гориво.
Вярно ли е, че разхода на гориво на един 2-тактов и един 4-тактов двигател примерно 2 конски сили е почти еднакъв??

Вярно ли е, че разхода на гориво на един 2-тактов и един 4-тактов двигател примерно 2 конски сили е почти еднакъв??
Имам въпрос към колегите с мотори меркюри 15 кс 4  такта.Ел енергията в  лодката е получавам от предварително заредени акумулатори но сериозно  се замислям за ток от мотора   но ме притеснява това че в тролинг режим дали ще зарежда генератора

Колега не се притеснявай за зареждането на празен ход.Зарежда си стабилно 14 в.Поздрави.

Купих си електрически двигател за тролинг като този, само че на старо.
http://www.decathlon.bg/x-ploder-32lbs-id_8133782.html
Понеже този модел няма индикатор показващ колко е разредена батерията, а прочетох, че тяговия акумулатор трябва да се разрежда максимум 75 %, та въпроса ми е има ли как по друг начин да се следи това горе долу?
И какъв акумулатор да си избера за този модел??

http://www.decathlon.bg/x-ploder-32lbs-id_8133782.html
Понеже този модел няма индикатор показващ колко е разредена батерията, а прочетох, че тяговия акумулатор трябва да се разрежда максимум 75 %, та въпроса ми е има ли как по друг начин да се следи това горе долу?
И какъв акумулатор да си избера за този модел??