Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Въпрос за шофьори и катаджии
Модератор: dantho.mihov
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Въпрос за шофьори и катаджии
Здравейте, миналия понеделник 21.03.16г съм си платил 56лв, ако не се лъжа, за БЪРЗА услуга за подновяване на шофьорската книжка B категория, защото старата е изтекла, получих и нов талон с 39 точки от същата дата.
Попитах жената на гишето в КАТ Пазарджик мога ли да карам така, понеже тя ми върна старата, която е изтекла - тя каза "Рискувайте, ако искате.".
Имам ли правото и рискувам ли всъщност, ако утре - понеделник, шофирам до КАТ, за да си взема подновения документ, който вече разбрах, че е готов, но не се знае дали е доставен на гишето? Имам си и талонче с входящ номер.
Голям зор си създадох, понеже тъкмо излизам в отпуска за 5-6 дена, а не искам излишни разправии и глоби...
Попитах жената на гишето в КАТ Пазарджик мога ли да карам така, понеже тя ми върна старата, която е изтекла - тя каза "Рискувайте, ако искате.".
Имам ли правото и рискувам ли всъщност, ако утре - понеделник, шофирам до КАТ, за да си взема подновения документ, който вече разбрах, че е готов, но не се знае дали е доставен на гишето? Имам си и талонче с входящ номер.
Голям зор си създадох, понеже тъкмо излизам в отпуска за 5-6 дена, а не искам излишни разправии и глоби...

За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Re: Въпрос за шофьори и катаджии
Нямаш право да караш без пластиката.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ако електронната система на МВР е отчела, че ти е издаден документ за правоуправление, то той вече има дата на издаване и ти имаш валидно свидетелство за управление на МПС.
Проблемът е че не е в теб.
Прецени си, колко ти е пътя до КАТ.
Понякога ми се случва да карам без някой от задължителните документи - талон, ГО, СУМПС и други,
Но поемам риска, карам внимателно със скоростта на потока и не съм имал проблеми.
Веднъж ме удари отзад една патрулна кола на МВР и полицаят зад волана беше със СУМПС с изтекъл срок
!
А в този случай не важат застраховките за причинителя на ПТП!
Проблемът е че не е в теб.
Прецени си, колко ти е пътя до КАТ.
Понякога ми се случва да карам без някой от задължителните документи - талон, ГО, СУМПС и други,
Но поемам риска, карам внимателно със скоростта на потока и не съм имал проблеми.
Веднъж ме удари отзад една патрулна кола на МВР и полицаят зад волана беше със СУМПС с изтекъл срок

А в този случай не важат застраховките за причинителя на ПТП!
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Решено е - жената ще кара от Пловдив до КАТ-Пазарджик - книжка има, аз ще помагам и бавно и спокойно ще пътуваме. 

За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий