Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
F1 F2 и тн. са изкуствено създадени и не се размножават. Не ги слагайте при нашенската каракуда.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Аз му написах това онова на колегата Ilegal на лични, че да не става за смях публично, ама явно и други за забелязали изказването му.
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Днес минах да видя какво е положението на Суходол. Нивото е високо, водата е заляла част от пътя и някои беседки и е сравнително мътна. Въпреки това хората бяха хванали по някои пъстърва на плувка, а имаше извадени и единични шарани на дъно, единият от които над 5 кг. и съответно върнат във водата.
Ако си се почуствал обиден от предишният ми пост, извинявам се официалноludiqdoctor написа:Аз му написах това онова на колегата Ilegal на лични, че да не става за смях публично, ама явно и други за забелязали изказването му.

http://www.ribibg.com/index.php?p=fish&fID=46
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=28776
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Явно имаш предвид тази част от текста: В някои водоеми се срещат популации, в които липсват мъжки риби; в такива случаи хайверът се стимулира към развитие от спермата на други риби, които се размножават в същото време – златистата каракуда, шаранът и лина.ILEGAL написа:Ако си се почуствал обиден от предишният ми пост, извинявам се официалноludiqdoctor написа:Аз му написах това онова на колегата Ilegal на лични, че да не става за смях публично, ама явно и други за забелязали изказването му.Имам само един въпрос към теб. Как ще обясниш факта, че при целенасочен риболов на каракуда (независимо дали на затворен водоем, или на Дунав по разливите и блатата) от 100 риби, максимум 3-4 са мъжки? А, сигурно и това е за смях:
http://www.ribibg.com/index.php?p=fish&fID=46
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=28776
Copy - Paste
Обръщам внимание ХАЙВЕРА СЕ СТИМУЛИРА! До някаква степен вярно. Накрая оплождането е от каракуда. Дали ще е Carassius carassius, или Carassius auratus все тая. И негър може да направи дете на японка. И на 100 риби 3-4 мъжки НЕ Е ЛИПСА на мъжки!!! А този, който е писал статията хал хабер си няма и от декоративни златни рибки, защото точно те произлизат от златистата каракуда или ауратуса. Напиши в гугъл, прочети в учебник още по-добре, ако не вярваш. Ако още продължаваш да не вярваш, да те заведа да те запозная с хора в Тракийски университет дето се занимават с рибовъдство и аквакултури те да ти го обяснят.
И не. Не съм обиден. Просто когато твърдиш нещо, трябва да си го проверил и да си сигурен на 100% преди да го напишеш някъде.
Мисля че достатъчно време отделих за пояснения и т.н. Апропо, ако първия ти пост беше спрял до "Благодаря за инфото колега" Нямаше да влизаме в безсмислени полемики. Айде наздраве, че си стана време!
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Още от уикенда е така. Аз уикенда бях на Суходолския, но никой нищо не хващаше. Тук там някоя пъстърва.kmap написа:Днес минах да видя какво е положението на Суходол. Нивото е високо, водата е заляла част от пътя и някои беседки и е сравнително мътна. Въпреки това хората бяха хванали по някои пъстърва на плувка, а имаше извадени и единични шарани на дъно, единият от които над 5 кг. и съответно върнат във водата.
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
-
- научил се да хвърля
Някаква информация за Казичене-ските? Мерси.
Здравейте колеги. Някой има ли информация на Панчарево какво става лебеда и гумаджийницата. Благодаря предварително.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

-
- вече хвърля и на тежко
Привет колеги. И аз да споделя малко инфо от Пожарево. Събота - времето трепач, всичко като по учебник. С второто замятане пъстърва и след нея рибата каза - НЕ. Бях на стената и около мен само 1 колега хвана 3 риби. Най-странното е , че и тащ гад каракудата не беше активна. Риба има скача играе, но не яде.
Рапорт даден и наслука на всички.
Рапорт даден и наслука на всички.
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте, някой някаква информация като цяло за Алино, свободен ли е и ако не, условия ?
Благодаря
Благодаря
-
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега. Някъде в проекто-заповедта за забраната пишеше (ако не се лъжа), че Алино ще е разрешен през забраната.... Май много се повтарям, ама...толкова си мога.
Та ако това е така мисля, че би трябвало да е неарендован.

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Привет, от миналата година четох постове че се източвал, сменял собственици и някакви такива, та по-скоро дали има вода някой ако е ходил скоро
Благодаря за информацията, ще се разходим най-вероятно в неделя до там да проверя как е.

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
На Алино ходих през зимата на леда.
Няма арендатори, но и риба много няма.
Дребен костур и бабушки.
Няма арендатори, но и риба много няма.
Дребен костур и бабушки.