Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Маришкият 53
-
- разбира нещата
Re: Маришкият 53
не специално за тебе.в такава подобна тема ,почти едни и същи са дежурните плюещи.имаше една "хвани-изпържи" на годзилата ,пак за сом ,там пак що храчене беше.ако има начин ,хапката от устата ще му извадят,нямат спирка.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Свали си долният джелатски клип от Интернет и няма да чуеш дума от мен. Но, когато насърчаваш публични убийствата и мъчение над животни и то с канджи и изрази- „Ще го прасна в главата, ... не бе удари го в корема с канджата“ , не мога да остана безмълвен. Та този клип пускаш ли го на децата си?
Не знам как BTV си позволява да толерира мъчители над животни, но това си е тяхна работа.
То и тука във форума, това си е нормално..де...
Какво толкова, някой ще каже, но картинката у нас е такава -тричине на кучета, безразборен бой с канджи по риби, бой по улиците от изнервени садо-мадо идиоти....
Не знам как BTV си позволява да толерира мъчители над животни, но това си е тяхна работа.
Какво толкова, някой ще каже, но картинката у нас е такава -тричине на кучета, безразборен бой с канджи по риби, бой по улиците от изнервени садо-мадо идиоти....
при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

- Vesko1
- сериозен играч
Карбо...Карбо,какво ти трябваше беля на главата да им пускаш тука репортаж....видя в карп.бг какви глупости се изписаха...то тука половината от там едни и същи драскат глупостите си.Превзеха и този форум...който по принцип не е "хвани-пусни".За друг път да си знаеш...никакви рапорти и снимки..пък за клипчета абсурд.Щото народа много завистлив стана...и злобен.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Г-н Старо куче в сомаджийството дай ми пример в този живот за сом над 30кг хванат на спининг и релийзнат от р.Марица.Ако не можеш да го направиш то замълчи за винаги .yco написа:Свали си долният джелатски клип от Интернет и няма да чуеш дума от мен. Но, когато насърчаваш публични убийствата и мъчение над животни и то с канджи и изрази- „Ще го прасна в главата, ... не бе удари го в корема с канджата“ , не мога да остана безмълвен. Та този клип пускаш ли го на децата си?
Няма бели просто разлайвам кучетатаVesko1 написа:Карбо...Карбо,какво ти трябваше беля на главата да им пускаш тука репортаж....видя в карп.бг какви глупости се изписаха...то тука половината от там едни и същи драскат глупостите си.Превзеха и този форум...който по принцип не е "хвани-пусни".За друг път да си знаеш...никакви рапорти и снимки..пък за клипчета абсурд.Щото народа много завистлив стана...и злобен.

carbolino написа:......
Г-н Старо куче в сомаджийството дай ми пример в този живот за сом над 30кг хванат на спининг и релийзнат от р.Марица.Ако не можеш да го направиш то замълчи за винаги .
Търси помощ от Стари видри, що я търсиш ти от мен, нали си ти умнико... тяхен фен...

Първият писал тук от Стари видри, ще го наградя,

за мъжеството му, дори биля,

дайте му накрая, похвала на момчето и запис си изпратете на детето..

Кви видри кви нутрии те гонят аз не знам.Аз нямам идоли така съм научен от малък да бъда себе си.Та така Г-н камилски зевзек.yco написа:carbolino написа:......
Г-н Старо куче в сомаджийството дай ми пример в този живот за сом над 30кг хванат на спининг и релийзнат от р.Марица.Ако не можеш да го направиш то замълчи за винаги .
Търси помощ от Стари видри, що я търсиш ти от мен, нали си ти умнико... тяхен фен...![]()
![]()
![]()
Първият писал тук от Стари видри, ще го наградя,![]()
за мъжеството му, дори биля,![]()
дайте му накрая, похвала на момчето и запис си изпратете на детето..
Направиха ми забележка.
..
Извинявам се за сегрегацията, ...може и някой по-смел от Млади видри да пише, но да не гледа..
.., но да не по-късно от 19 часа.. 

Извинявам се за сегрегацията, ...може и някой по-смел от Млади видри да пише, но да не гледа..

Първа страница е интересна с репортажа,
След това и аз съм на мнение че стана
Да се отдели.
Нищо ново,поредните прости заяждания,
Къде никой нищо не печели от тях.
Речен сом,с тоя размер не се лови от всеки.
След това и аз съм на мнение че стана
Да се отдели.
Нищо ново,поредните прости заяждания,
Къде никой нищо не печели от тях.
Речен сом,с тоя размер не се лови от всеки.

Риболовци.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега, хубава слука си имал, за което те поздравявам.
Чета темата от началото и, и ако трябва да съм честен много неща са ми непонятни, но може и да е в мен проблема.
1. Как във форум за риболов се събраха толкова много защитници на правата за рибите? Колегата по-горе каза, че удрянето на сома с канджата било насилие. Ами то по тази логика и като боцнеш някоя дребна кротушка или уклей с кукичката пак е насилие. Даже е насилие и измама, защото си измамил въпросната рибка с червейче.
2. Не виждам какво целите да постигнете като нападате, обиждате и нареждате човека. Рибата е хваната и изядена вече. А и да не е, хванал си я е и си я е прибрал.
3. Как връщането на такава риба ще опази популацията, като този сом сиг на година изяжда повече риба от всички, които пишат в тази тема? Прибирането на рибата е законно, и според мен не е случайно, че е законно. Прибирането на такива риби, макар и толкова рядко да се срещат, според мен донякъде спомага за развитието на ново поколение, което едва ли ще отрасне, ако този звяр ходи и гълта каквото му застане. Може и да греша в това си твърдение. Не съм ихтиолог, за което се извинявам.
4. Що не седнете всички и да пиете по една бира, и да бъдете едно сплотено риболовно общество, обединено около едно толкова приятно и спокойно хоби - риболова, ами трябва да си мерите чорките във всяка тема, да се карате и да се натоварвате? Как агресията, която проявявате по форумите ще помогне да живеем в едно приятно и спокойно общество? Нали утре ще се срещнете на някой гьол, тогава какво ще се сбиете заради някоя риба? Щото някоя я е прибрал. Не се занимавайте с глупости и бъдете приятели. Само като сме сплотени можем да променим нещата към по-добро. Една риба няма да спаси Марица, но пък изглежда ще провали много потенциални приятелства. Ай със здраве, Младежи, Чичковци и Дядовци.
Чета темата от началото и, и ако трябва да съм честен много неща са ми непонятни, но може и да е в мен проблема.
1. Как във форум за риболов се събраха толкова много защитници на правата за рибите? Колегата по-горе каза, че удрянето на сома с канджата било насилие. Ами то по тази логика и като боцнеш някоя дребна кротушка или уклей с кукичката пак е насилие. Даже е насилие и измама, защото си измамил въпросната рибка с червейче.
2. Не виждам какво целите да постигнете като нападате, обиждате и нареждате човека. Рибата е хваната и изядена вече. А и да не е, хванал си я е и си я е прибрал.
3. Как връщането на такава риба ще опази популацията, като този сом сиг на година изяжда повече риба от всички, които пишат в тази тема? Прибирането на рибата е законно, и според мен не е случайно, че е законно. Прибирането на такива риби, макар и толкова рядко да се срещат, според мен донякъде спомага за развитието на ново поколение, което едва ли ще отрасне, ако този звяр ходи и гълта каквото му застане. Може и да греша в това си твърдение. Не съм ихтиолог, за което се извинявам.
4. Що не седнете всички и да пиете по една бира, и да бъдете едно сплотено риболовно общество, обединено около едно толкова приятно и спокойно хоби - риболова, ами трябва да си мерите чорките във всяка тема, да се карате и да се натоварвате? Как агресията, която проявявате по форумите ще помогне да живеем в едно приятно и спокойно общество? Нали утре ще се срещнете на някой гьол, тогава какво ще се сбиете заради някоя риба? Щото някоя я е прибрал. Не се занимавайте с глупости и бъдете приятели. Само като сме сплотени можем да променим нещата към по-добро. Една риба няма да спаси Марица, но пък изглежда ще провали много потенциални приятелства. Ай със здраве, Младежи, Чичковци и Дядовци.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Почти не чета в този подфорум но ми стана интересно зарад споменаването на тая тема , цели два пъти в друга една тема в която си улитам редовно , от образ писал в тая тема
Та както споменах в Манията , в темата близнак , след като сома е хванат законно , по разрешен от закона начин и последствие изпапан а не релийзнат , какво значение има дали е омаан с канджата ?!?
Баси ! Много европейци станахме и даже мигрантите с вазелин ги посрещаме та да не им е трудно кът ни го
Та и с рибето тъй ....
Относно упоменатите ингилизи , информативно де , там яко пускат най-вече щото не ядат сладководна риба с изключение на пъстървовите и съответно най-малко те трябва да бъдат давани за некъф пример .
Относно споменаването на клуба в който членувам . А по-полека особено с генералните изводи
Не друго ами ще си търся наградата .
Та тъй . Смятам , че коментарите относно какво се е коментирало докато се е вадела рибата се изчерпват още в момента в който става ясно , че самата риба е задържана ! Никой не е длъжен да върне дадена риба , при това разрешена от закона , само щот на някой друг тъй му е кеф !
Личните виждания как трябва да се отнасяме към нещо са си основно лични такива когато не са в противовес със законодателството . От там на там е препоръчително да не бъдат налагани , натрапвани и пр. нещица различни от нормалното им споменаване .
Впечатление ми прави , че най-заклетите моралисти в болшинство са именно такива с доживотен бан на друго място извоюван на база не чак такваз моралност .
Сега да конкретизирам . Мили приятели ! Рибата е уловена законно ! По съвсем законен начин ! Задържана е съвсем законно ! От тук натам обсъждания от типа къде се намираме в хранителната верига и какво е общото между хомо сапиенс и еволюирането му в обикновено хомо препоръчвам да бъдат сведени до ниво споделяне а не натрапване !!!
Предполагам , че ме разбрахте без да споменавам пристрастията ми към работата с модераторският панел ?!?

Та както споменах в Манията , в темата близнак , след като сома е хванат законно , по разрешен от закона начин и последствие изпапан а не релийзнат , какво значение има дали е омаан с канджата ?!?
Баси ! Много европейци станахме и даже мигрантите с вазелин ги посрещаме та да не им е трудно кът ни го

Та и с рибето тъй ....
Относно упоменатите ингилизи , информативно де , там яко пускат най-вече щото не ядат сладководна риба с изключение на пъстървовите и съответно най-малко те трябва да бъдат давани за некъф пример .
Относно споменаването на клуба в който членувам . А по-полека особено с генералните изводи

Та тъй . Смятам , че коментарите относно какво се е коментирало докато се е вадела рибата се изчерпват още в момента в който става ясно , че самата риба е задържана ! Никой не е длъжен да върне дадена риба , при това разрешена от закона , само щот на някой друг тъй му е кеф !
Личните виждания как трябва да се отнасяме към нещо са си основно лични такива когато не са в противовес със законодателството . От там на там е препоръчително да не бъдат налагани , натрапвани и пр. нещица различни от нормалното им споменаване .
Впечатление ми прави , че най-заклетите моралисти в болшинство са именно такива с доживотен бан на друго място извоюван на база не чак такваз моралност .
Сега да конкретизирам . Мили приятели ! Рибата е уловена законно ! По съвсем законен начин ! Задържана е съвсем законно ! От тук натам обсъждания от типа къде се намираме в хранителната верига и какво е общото между хомо сапиенс и еволюирането му в обикновено хомо препоръчвам да бъдат сведени до ниво споделяне а не натрапване !!!
Предполагам , че ме разбрахте без да споменавам пристрастията ми към работата с модераторският панел ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Добра реч Павка
Некой път трябва да ходиме заедно по тая река,да пометкаме заедно .
То като си нямаме наблизо около София река със Сом,няма как да хванеме-та ни остава да гледаме засега.
Аз ако го бях хванал щех да му направа поне 100 снимки да си имам спомен от улова.

Некой път трябва да ходиме заедно по тая река,да пометкаме заедно .
То като си нямаме наблизо около София река със Сом,няма как да хванеме-та ни остава да гледаме засега.
Аз ако го бях хванал щех да му направа поне 100 снимки да си имам спомен от улова.

Риболовци.
- Vesko1
- сериозен играч
Най после едно свястно мнение от форумен под-шеф.Абсолютно съм съгласен с горенаписаното.Дори се радвам,че сома не е релийзнат..защото той е на върха на хранителната верига в тази река и яде всичко живо ,което шава.Другите риби нямат шанс.Ето затова и т.нар..ЕВРОПЕЙЦИ са гласували правила на р.Ебро например..и много други места...хване ли се сом,да не бъде връщан във водата.Защо?Оставям на аудиторията сама да си отговори на тази питанка.Павел Иванов написа:
Баси ! Много европейци станахме и даже мигрантите с вазелин ги посрещаме та да не им е трудно кът ни го![]()
Та и с рибето тъй ....
...
Сега да конкретизирам . Мили приятели ! Рибата е уловена законно ! По съвсем законен начин ! Задържана е съвсем законно !
Пичове,не завиждайте на чуждия успех,не принизявайте страхотните нечии изживявания...проф.д-р Чирков е казал-Завистта вреди на сърцето повече от цигарите.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- ще става разбирач
Колега европейският сом е клалифициран като инвазивен в реки където го е нямало. В САЩ е абсолютно забранен за всякакъв внос, но аз мисля , че няма шансове там защото местните са по аграсивни и част от видовете имат шипове.
В Язовир Искър всеки сом е съкровище и се правят чести зарибявания. Така, че много зависи от ситуацията даден вид да прогресира.
Лин има в Щатите от повече от 100 г . но са си все още малки поплации. Нашия шаран и толстолопа разрушават всичко там.
У нас досега нито един вид не успя да направи инвазия. Дори слънчаците се кротнаха и намаляха на много места.

В Язовир Искър всеки сом е съкровище и се правят чести зарибявания. Така, че много зависи от ситуацията даден вид да прогресира.
Лин има в Щатите от повече от 100 г . но са си все още малки поплации. Нашия шаран и толстолопа разрушават всичко там.
У нас досега нито един вид не успя да направи инвазия. Дори слънчаците се кротнаха и намаляха на много места.

- enduro51
- ще става разбирач
ЕВАЛА ЗА УСПЕХА НА КОЛЕГАТА ОЩЕ ВЕДНЪЖ. Аз пък от как съм тръгнал за сом 2007-ма та досега сънувам и мечтая да уловя такъв трофей и не с канджа ами и с куршуми у главата ше го блувам само и само да е вънка и да е мой , дай боже всеки му такава тръпка и спомен за цял живот , успех Пешка и дано те стигнем някой ден