Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Маришкият 53
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Маришкият 53
А ти бе Карбо,що ти треаше тоя агент с канджата,като не знае кво се прави с нея,вместо да беше направил готин клип с телефона си,а не да го дава на друг и да си чупиме вратовете да ви го...сложа в ред дет съ вика?Иначе много пекан се имаш?Майсторско е да пъхнеш бързо канджата в хрилния капак без да я дупчиш рибата без значение дали после ще я вечеряш,но не ме извика да ви го обясним по телевизията.И трябва да го направиш сам с лява ръка,докато държиш пръта с дясната-това е съвършенството което ти липсва фукльо такъв.Аре бегай на поправителен.
:drinker
Ох,олекна ми малко като те насметох вместо да козирувам.

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Уважаеми приятелю билета е скъп за такива като като тебе, които на всеки излет изчисляват колко риба трябва да вземат, че да си избият разхода, иначе 25 паунда за Англия не е скъпо, даже за България не е скъпо ти тия пари ги даваш за цигари за месец. Билета трябва да е скъп защото риба се опазва с пари, а не с форумни пинтии и месари. Когато дадеш 60-70лв за годишен риболовен билет тогава може да претендираш защо ИАРА не си върши работата. В Англия освен билета и глобите са доста скъпи да ти кажа, на такива тарикати като тебе знаеш ли как им плющят четирицифренни глоби в паундове без да се ибясняват много. От там идва и допълнителното финансиране на контролните органи. Аз няма нужда да те уча да ловиш в локви защото така или иначе след няколко годни като свърши рибата по язовири и реки ти сам ще опреш до тия платени локви. Поздрави.firepd69 написа: А бре, ти да не си поредното внуче на някой АБПФК, пратен в Англия за "ЮПИ" и след това да бъде върнат в БГ да ни вкарва в правия път, да ни учи да ловим Ф1 в локви, че риболовният билет трябва да е в пъти по-скъп , да бачкаме ако може без пари и други дивотии от ценности на новият световен ред. А
Троли ако това запитване е към мен то все едно ме питаш еми сега ни покажи с какво гориво работи бензиновият двигател, аз няма нужда да показвам как пускам риби защото това тук е правило и тряба да ги пуснеш.Troli Rapala написа:Хвани един такъв сом в Англето и ни покажи,кво съ праи,иначе ревеш на чужд гроб.
В Англия сомове се намират рядко и са главно по езера стопанисвани от клубове, а правилата на клубовете са 'хвани-пусни'. Ако случайно решиш да се направиш на разсеян и забиеш канджата в корема на сома и го гътнеш идва горския, който звъни на полицията, тя идва след 10 минути и вече си подсъдим за кражба на риба и там вече въри се обяснявай. И смятам, че няма нужда да обяснявам с какво внимание се хващат трофйни шарани, сомове, щуки, мрени внимателно се откачат и се пускат обратно с минимални щети за рибата. За вас това е човек хейтър, злобар и завистник за други хора това е начин на мислене. Надявам се че това да ва отговор на запитването ти.
п.п. Пиша такива дълги обяснения с надеждата, че някой ще прихване нещо, но за сега не се получава.
п.п.п. Зимата свърши то па сега почна забраната ма нищо ще го избутаме, а и между другото в Англия забраната е три месеца

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
Човек отива за риба. Спазва правилата. Хваща рибата на живота си. Взема я, споделя. Изяжда я - той така разбира живота си и така живее. Не поучава никого. Друг хващайки риба не я изяжда, а я пуска- той пък така живее. Само че започва да поучава ядящите риба (спазвщи правилата) как да живеят. Може би майките им на Благовещение са разбрали, че ще ги раждат....
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега, мисля че повечето от нас те разбраха много отдавна, но на теб ти е трудно да разбереш, че хората от време на време си взимат рибата, която ловят и това е в рамките на нормалното, когато закона го позволява. В случаят, човекът е направил такъв избор. Същият този човек по-назад е казал да му видиш Фейсбука, където ще намериш клипове на рилийзи. Не знам какво още трябва да стане, за да разбереш, че това което колегата карболино е направил е от редките случаи, в които взима риба. И това сигурно няма да го оправдае в твоите очи.dunavski написа:Уважаеми приятелю билета е скъп за такива като като тебе, които на всеки излет изчисляват колко риба трябва да вземат, че да си избият разхода, иначе 25 паунда за Англия не е скъпо, даже за България не е скъпо ти тия пари ги даваш за цигари за месец. Билета трябва да е скъп защото риба се опазва с пари, а не с форумни пинтии и месари. Когато дадеш 60-70лв за годишен риболовен билет тогава може да претендираш защо ИАРА не си върши работата. В Англия освен билета и глобите са доста скъпи да ти кажа, на такива тарикати като тебе знаеш ли как им плющят четирицифренни глоби в паундове без да се ибясняват много. От там идва и допълнителното финансиране на контролните органи. Аз няма нужда да те уча да ловиш в локви защото така или иначе след няколко годни като свърши рибата по язовири и реки ти сам ще опреш до тия платени локви. Поздрави.firepd69 написа: А бре, ти да не си поредното внуче на някой АБПФК, пратен в Англия за "ЮПИ" и след това да бъде върнат в БГ да ни вкарва в правия път, да ни учи да ловим Ф1 в локви, че риболовният билет трябва да е в пъти по-скъп , да бачкаме ако може без пари и други дивотии от ценности на новият световен ред. А
Троли ако това запитване е към мен то все едно ме питаш еми сега ни покажи с какво гориво работи бензиновият двигател, аз няма нужда да показвам как пускам риби защото това тук е правило и тряба да ги пуснеш.Troli Rapala написа:Хвани един такъв сом в Англето и ни покажи,кво съ праи,иначе ревеш на чужд гроб.
В Англия сомове се намират рядко и са главно по езера стопанисвани от клубове, а правилата на клубовете са 'хвани-пусни'. Ако случайно решиш да се направиш на разсеян и забиеш канджата в корема на сома и го гътнеш идва горския, който звъни на полицията, тя идва след 10 минути и вече си подсъдим за кражба на риба и там вече въри се обяснявай. И смятам, че няма нужда да обяснявам с какво внимание се хващат трофйни шарани, сомове, щуки, мрени внимателно се откачат и се пускат обратно с минимални щети за рибата. За вас това е човек хейтър, злобар и завистник за други хора това е начин на мислене. Надявам се че това да ва отговор на запитването ти.
п.п. Пиша такива дълги обяснения с надеждата, че някой ще прихване нещо, но за сега не се получава.
п.п.п. Зимата свърши то па сега почна забраната ма нищо ще го избутаме, а и между другото в Англия забраната е три месеца![]()
Светът е голям и хората са различни. Като човек, който живее в чужбина, и чийто мироглед би трябвало да по-широк от нашия, смятам трябваше отдавна да го осъзнаеш.
А за Англия, не съм сигурен, че ако там имаха същите закони и условия като нашите, хората нямаше да разсъждават като тук, и да си прибират по някоя и друга рибка. И там има бедни и средна класа, които с радост биха яли уловена от тях риба. Та така, зарови я тая томахавката и си живей живота. Недей да страдаш толкова по този сом.

С най-добри чувства, Веско.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Веско приятелю пределно ми е ясно, че в България риба се взима нали толкова години съм живял там, но е крайно време това нещо да се промени. Всеки иска като отиде на риба да хваща много, е да ама това няма как да стане без да пазиш.
Аз все гледам да не пиша, но все пак се чувствам длъжен да отговоря на толкова много постове.
А сега сериозно крайно време е модовете да се намесят, да разчистят темата и да я заключат защото ние така може да откараме още десет страници. Поздрави.
П.п И да ви дам една новина във връзка с дискусията.
В Ирландия започнали системно да избиват щука и други риби зада не се конкурирали с пъстървите. Това довело до огромно недоволство в Англия и 20 000 човека включително Мат Хейс подписали петиция това нещо да се прекрати защото така или иначе популацията на щуката била доста намаляла от бракониери и рибари, които взимали щуки. И сега англичаните спрели да ходят за щуки в Ирландия в знак на протест и от там страдало турзима на Ирландия.
Аз все гледам да не пиша, но все пак се чувствам длъжен да отговоря на толкова много постове.
А сега сериозно крайно време е модовете да се намесят, да разчистят темата и да я заключат защото ние така може да откараме още десет страници. Поздрави.
П.п И да ви дам една новина във връзка с дискусията.
В Ирландия започнали системно да избиват щука и други риби зада не се конкурирали с пъстървите. Това довело до огромно недоволство в Англия и 20 000 човека включително Мат Хейс подписали петиция това нещо да се прекрати защото така или иначе популацията на щуката била доста намаляла от бракониери и рибари, които взимали щуки. И сега англичаните спрели да ходят за щуки в Ирландия в знак на протест и от там страдало турзима на Ирландия.
Последно промяна от dunavski на Нед Апр 03, 2016 11:58 am, променено общо 1 път.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ода за попарата ,самара и това кой ги сърба и носи!
-
- разбира нещата
"едно си баба знае ,едно си баба бае",колко хора още да ти казват ,какво си взел да сравняваш какво било в англия????едно време ,никой не връщаше риба ,а риба имаше,рибата взе да намалява ,като се появиха тези с мрежитеdunavski написа:В Ирландия започнали системно да избиват щука и други риби зада не се конкурирали с пъстървите. Това довело до огромно недоволство в Англия и....

а викаш този сом ,бил в размножителен период и щял да си хвърля хайвера.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има и то безброй...SuperMario45 написа:И какъв е смисъла да се плащаш тези 25 паунда? Така или иначе там такова нещо като свободен водоем няма.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ххахахаха Дельооооо уникален си братлеdelio-haidutin написа:"едно си баба знае ,едно си баба бае",колко хора още да ти казват ,какво си взел да сравняваш какво било в англия????едно време ,никой не връщаше риба ,а риба имаше,рибата взе да намалява ,като се появиха тези с мрежитеdunavski написа:В Ирландия започнали системно да избиват щука и други риби зада не се конкурирали с пъстървите. Това довело до огромно недоволство в Англия и....![]()
![]()
(ако все още не ти е ясно).контрол над мрежари и токаджии му е майката,защото едва ли знаеш какво правят "местните" по големите язовири ,когато сме в режим на забрана,а рибата е в плиткото.25 лв бил билета и за това не се вършело работа
200 000 са регистрираните ,ако имаше наистина резултати ,и останалите щяха да си плащат за билет,но парите не тиват по предназначение ,както е и във други отрасли и сфери.освен от билети ,приходите в ИАРА са и от лицензи ,отглеждане на аква култури ,разрешителни и т.н .едва ли ако "кацата не бе пробита" ,парите не биха стигали.
а викаш този сом ,бил в размножителен период и щял да си хвърля хайвера.![]()
![]()
![]()
може би ,но на да ли.-кога 70 годишна бабка зачене.а за времето от 1 година ,колко риба си е похапнал?????

Това беше цитиране на новина, а не сравнение, то няма и място за сравнение, имаме 10 страници доказателство за това, а и с кого да се сравняваме тогава щом нещеш с англичаните. Специално от англичаните можем да научим много относно риболова и опазване на рибата ако искаш да се научиш разбирасе. И сега искаш да ми кажеш, че през 70те и 80те не е имало мрежи и серкмета, не е имало наднормен улов и прибирабе на маломерки или пак всичко е капиталистическа конспирация да се унищожи рибата в България

И колко пари мислиш, че ще събере ИАРА от 200000 рибари около пет милиона лева в най-добрия случай защото не всеки си взима годишен билет. За каде ще стигнат тея пари по-напред. И полседно рибите нямат менопауза

Дунавски стига сра по темата бе, знаем, че си специалист по кензането. Вместо да бълваш змии и гущери иди за риба или ела за риба в БГ, напиши един репортаж, пусни и някое фото ... Големи хуманисти и вегетарианци се извъдихте . За обезрибяването на водоемите на първо място е виновна държавата, после бракониерите без билет и накрая тези с билет. Днес се връщам от 3 дневен риболов по Тунджа и жребчево. На тунджа в района на римския мост пълно с рибари, които си пълнят багажника с плевелна риба къде в норма, къде извън нея (морунаж, платика, уклей, червеноперки). Сигурно на ден се унищожават по няколко стотин кила риба, не видях нито ИАРА да мине да направи проверка, нито някой да пуска риба. Тука сте седнали като фарисеи да разпънете на кръста човека, който си хванал рибата по всички правила...
По-голям шаран от рибаря няма...
Тая тема, намерисва на спам такава отдавна. 

Риболовци.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мерси. Днес бях за риба и утре пак мисля да ходя и ще пусна един общ репортаж. И как в случая, че тия пълнели багажници с риба държавата е виновна да не би държавата да им слага рибата в багажника. И ти като видя това обади ли се на ИАРА? Не нали ама иначе ревете и все някой ви е виновен. Държава това си ти Пачо никой не ти е виновен ти сам си виновен. И ще ви помоля да спрете да ме цитирате с обидни квалификации, че да не почвам и аз или модераторите да вземат отношение най-накрая.pacho69 написа:Дунавски стига сра по темата бе, знаем, че си специалист по кензането. Вместо да бълваш змии и гущери иди за риба или ела за риба в БГ, напиши един репортаж, пусни и някое фото ... Големи хуманисти и вегетарианци се извъдихте . За обезрибяването на водоемите на първо място е виновна държавата, после бракониерите без билет и накрая тези с билет. Днес се връщам от 3 дневен риболов по Тунджа и жребчево. На тунджа в района на римския мост пълно с рибари, които си пълнят багажника с плевелна риба къде в норма, къде извън нея (морунаж, платика, уклей, червеноперки). Сигурно на ден се унищожават по няколко стотин кила риба, не видях нито ИАРА да мине да направи проверка, нито някой да пуска риба. Тука сте седнали като фарисеи да разпънете на кръста човека, който си хванал рибата по всички правила...

Александрееее ругард келкашоус се ки са мон амиTroli Rapala написа:А ти бе Карбо,що ти треаше тоя агент с канджата,като не знае кво се прави с нея,вместо да беше направил готин клип с телефона си,а не да го дава на друг и да си чупиме вратовете да ви го...сложа в ред дет съ вика?Иначе много пекан се имаш?Майсторско е да пъхнеш бързо канджата в хрилния капак без да я дупчиш рибата без значение дали после ще я вечеряш,но не ме извика да ви го обясним по телевизията.И трябва да го направиш сам с лява ръка,докато държиш пръта с дясната-това е съвършенството което ти липсва фукльо такъв.Аре бегай на поправителен.:drinker
![]()

Пич, гледай кво става с "държавата", така както ти я разбираш, в Събота по Нова ТВ предаването Ничия земя...белким вденеш за какво иде реч. Докато ИАРА си седят по офисте и играят карти или на компютърни игри, проблема с бракониерството и пълните багажници няма да се реши. Работата на ИАРА е не да чака сигнал и да си дигнат задниците , а да щъкат по язовирите и реките и да правят внезапни проверки... Извини за кензането, ма си постоянно присъствие във всеки репортаж, бълващ змии и гущери.dunavski написа: И как в случая, че тия пълнели багажници с риба държавата е виновна да не би държавата да им слага рибата в багажника. И ти като видя това обади ли се на ИАРА? Не нали ама иначе ревете и все някой ви е виновен. Държава това си ти Пачо никой не ти е виновен ти сам си виновен. И ще ви помоля да спрете да ме цитирате с обидни квалификации, че да не почвам и аз или модераторите да вземат отношение най-накрая.
По-голям шаран от рибаря няма...
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Баф мааму, ей няма ли да се спрете, ве, ако толкоз много ви се чешат езиците, има тема РАЗНИ, в която можете да си лаете на поразия ... Не е нужно да закараме цялата тая тема у коша!!!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;