Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от GoriLLaz »

G.Petkov написа:.
Благодаря, ще го пробваме утре как е.
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Днес на Алино много слънце, риби - костур и бабушка (размер пръст) и спокойствие и тишина :)

Благодаря на всички за информацията!
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Положението на няколко от софийските водоеми днес беше трагично. :( На Враждебна-Черното кафе за цяла сутрин ловене на мач, директен и спининг резултатът беше плачевен. На Чепинци ситуацията беше идентична, повечето колеги бяха капо и съответно си тръгваха, а останалите бяха хванали по някоя червеноперка или уклей. На Ботунец също никаква активност на рибата, единствено следобяд за малко се завъртяха дребни уклеи и костури тип "прозрачни" :D От друга риба никаква следа, с изключение на умрелите каракуди и платики по брега.
Като цяло водата е още студена и рибата не кълве, на места каракудата вече се биеше в шаварите по брега.
П.С. Забраната за щука повсеместно не се спазва.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Вчера дадох ежегодния шанс на Панчарево по въпроса с мирните риби...този път, за разлика от миналата година и една рибка не хванах. Пълно е с тапи за щука. Имаше и маса спинингисти с лодки, каяци и т.н., които според мен също търсеха щука, което е меко казано грозно.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Здравейте колеги, мислех в неделя да ловя на едно диво място, но вчера бях на "Мелниците" от 8.20 до 17.30.
Това по начало е най-тъпото време за кълване на "Мелниците", където хубавите неща се случват нощно време - което си личеше от паркираните вътре две "Мазератита" :fishing2: :fishing2:
Та да ви опиша какво постигнах.
В 8.18 почти всички беседки с пейки към водата бяха заети. Достатъчен ми беше един внимателен поглед, за да ми стане ясно, че трябва да се седне на съвсем друго място да се лови успешно и че всички беседкаджии ще ядат дървото. Заради вятърът, който щеше да разкатае фамилията на всички седнали по беседките /както и стана/. Застанахме на тревата съвсем в началото, надолу по хълма при вход номер две. В 8.25 хванах едно уклейче на директен телескоп, монтирах дънна въдица с олово, волфрамов повод и кука двойка, на която закачих уклея и след пет минути изтеглих европейски сом четири кила. След половин час на директната на бял червей улових бяла риба от 700 гр.!!!! След това установих, че на директната няма да уловя нищо повече освен уклей, и че рибата е далеч навътре. Бях платил две въдици - едната остана с жива стръв, а другата преобразувах с ваглер от 20 гр. и улових до 14.30 пет кила каракуди педарки. Стръв - бял червей - захранка никаква. За разлика от всички други, които изсипаха във водата килограми захранка съвсем безсмислено в студената вода. Никой друг от колегите там не хвана нищо или почти нищо и масовите коментари бяха, че няма риба. А с риба там е пълно и то най-разнообразна. Досадно семейство евреи с четири любопитни хлапета ми поразвали кефа, ама така е в празнични дни - шумоляха, пипаха, бърбореха, досаждаха докато ги изгонихме. От 14.30 до 17.30 пълна тишина и си тръгнахме.
На входа се консултираха колко да ми таксуват бялата риба, снимаха я даже с телефона, че не бяха виждали такава, а бели риби колкото моливчета ловихме миналата година през март и ги връщахме във водата, като половната за съжаление умираха още след няколко минути, а сега вече бялата риба е по 700 гр. - това е добре, че да изяде уклеите които са вече напаст там.
Като цяло си изкарах отлично, починах си, кофти, че е кефа ми е бил на платено, ама така се случи...както почти винаги.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
CyberMan
новобранец
новобранец

Мнение от CyberMan »

Някой може ли да ми даде малко инфо за този водоем , той част ли е от 5-те могили или нямат нищо общо някакво инфо за рибата платено ли е такива неща :) Благодаря ^^ >
vodoem.png
Аватар
stoiann80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoiann80 »

CyberMan написа:Някой може ли да ми даде малко инфо за този водоем , той част ли е от 5-те могили или нямат нищо общо някакво инфо за рибата платено ли е такива неща :) Благодаря ^^ >
vodoem.png
Да Колега. Това е най-голямата баластриера. Влизайки от Чепинско шосе и карайки по пътя, по който минават камионите, от дясната страна е по-новата баластриера, а тази която си отбелязал е от ляво. На нея се отива, като продължиш от лявата страна на портала на действащата. Миналата година беше 5 лв на човек, без оглед на брой пръчки и количество риба. Риболова е на моменти. Има щука, костур, уклей, бабушка. Арендаторите твърдят за наличие на бяла риба, сом и шаран, но според мен си е 6-ца от тотото.
Дано съм бил полезен. Наслука.
Memento mori
CyberMan
новобранец
новобранец

Мнение от CyberMan »

Мерси много определено си полезен . Ще скокна до него тия дни да видя за какво става на въпрос :)
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

Колеги , някой да има инфо за Белопопци ? Чух че ще бъде отново под аренда или превърнат в развъдник но нещо ме съмнява информацията. Ако някой има по-достоверно инфо нека да драсне някой ред.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

кирил великий написа:Здравейте колеги, мислех в неделя да ловя на едно диво място, но вчера бях на "Мелниците" ..... Достатъчен ми беше един внимателен поглед, за да ми стане ясно, че трябва да се седне на съвсем друго място да се лови успешно и че всички беседкаджии ще ядат дървото. Заради вятърът, който щеше да разкатае фамилията на всички седнали по беседките /както и стана/. ..........
как позна?
накъде духаше?
you'd better run...
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

как позна? накъде духаше?
Написал съм къде съм застанал, много точно, мисля. Като знаеш къде са беседките и като прочетеш къде съм застанал, ще ти стане ясно накъде е духало.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

извинявай, че те питах.
лек ден.
you'd better run...
kozbi
новобранец
новобранец

Мнение от kozbi »

atanasko написа:Колеги , някой да има инфо за Белопопци ? Чух че ще бъде отново под аренда или превърнат в развъдник но нещо ме съмнява информацията. Ако някой има по-достоверно инфо нека да драсне някой ред.

Само слухове , реално бе направена ревизия на стената на язовира с общински пари ... което според мен означава , че по някое време ще се иска възвръщане на инвестицията чрез даване под наем...както стана с вятърните мелници.

Но действителността в момента е , че някой пак отвори крана и язовира е празен... но поради това , че миналата година това действие се правеше многократно - завъдилите се каракуди "изтекоха" по реката , това дребните , едрите ги изядоха... Грозна работа...

И по темата от днес:

Уклея на Огняново се е раздвижил! Говоря за устието . Костура не е много активен - мятам му върху главата торния и... чат пат прояви интерес. Каракуда никой не е споменавал да е хващал. Дано и бяла риба никой не е хващал...че миналата година доста хора хванаха , даже и аз една 15см. на воблер :lol: (внимателно откачена във водата!).
atoman
новобранец
новобранец

Мнение от atoman »

Здравейте колеги, някой да има инфо за Иваняне или за Казичене?
В Събота бях на платеното на Негован. Хванах 5 пъстърви, които изглеждаха като американка но имаха точки, като на балканка :-) Колегите също хванаха доволно. Ловеше се на камола, бял червей и рибе. Сутринта бяха уловили и шаран, но аз пробвах и не се обади явно още му е рано.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци,днес на Пънча/гумаджийницата/ от 7.30 до 14.30 доволно от страна на уклей.На дистанция около 10 метра излиза дребен и среден размер,над 20-25метра излиза само първо качество. Щом духнеше по силен вятър уклея се покриваше ,спре вятъра отново започваше да кълве.Стръв бял и шарен цървяк и както казва един колега оценка на излета 6 :smt038 .Е излизаха и бабушки различен калибър хайверени, но тях директно във водата.Успех на всички които ще посетят водоема.
Прикачени файлове
първо качество
първо качество
Митко приятелче,извади уникално голям уклей / не е сниман /
Митко приятелче,извади уникално голям уклей / не е сниман /
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”