Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макара за сом
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Спининг макара за сом
Здравеите колеги моля за малко помощ .Спрял сам се на две макари ryobi AP power 5000 a другата е penn battle 2 4000 .Коя сроред вас е по подходяща ще ловя от брега а реката е марица. Пръчката на която ще я слагам е colmic enigma exteme 3m 150 гр акция .Ако имате други предложения пишете сумата която съм заделил е 300 лв може и малко отгоре
Re: Спининг макара за сом
Здрасти колега, до колкото помня преди време като си търсих макара за сом по марица доста от колегите ловяха със Shimano TECHNIUM FD и бяха доволни. Aко е риоби да е Ryobi SLAM или Ryobi - Zauber.. аз ако сега си търсех макара щях да си взема Shimano TECHNIUM 

За Размер 4000 или 5000 говориш
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Моделите най-често използвани за този вид риболов са:Заубер 4000,Абу Сорон STX 4000,Пен Батъл 4000,АТС Зерек 4000/няма внос/ и Ноеби Инфинити 4000,като всички тези влизат в ценовия праг.Най-добре е да се провери баланса с въдицата,която според мене е излишно дълга и прекалено тежка,трудно хвърляща примамки под 30гр.
валатът не най-лошото нещо на света
Да, поне 4000..а колегата ахсел къде казва за тези модели, аз съм със абуто ама бързо дава фира бигела,има няма за 10-нa рибола почва шуми и разваля целия кеф от риболова.nanko1234 написа:За Размер 4000 или 5000 говориш
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Shimano rarenium ci4+ 4000fb
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Рарениумчето е прекрасна макара,но е слабичко за сом.
http://www.megafishing.bg/product/2395/ ... eler-z.htm за тази казват,че става в размер 3500-4000.
Много колеги ме питат- тази,или онази макара колко голям сом,ще извади.Мисля,че така зададен въпросът е неправилен-всяка макара може да извади голям сом,въпросът е какъв размер примамки и с какво съпротивление ще се ползват в течаща вода.При използването на обемни,с голямо съпротивление воблери или въртящи блесни големи номера,малко са макарите,притежаващи достатъчно тяга,за да ги водят в течение и да издържат доста време.Почти няма спинингова макара,която по тяга може да се сравни с тежаща еднакво бейткастингова макара,но това е друга тема.Извинявам се на колегата,че използвам темата му.
http://www.megafishing.bg/product/2395/ ... eler-z.htm за тази казват,че става в размер 3500-4000.
Много колеги ме питат- тази,или онази макара колко голям сом,ще извади.Мисля,че така зададен въпросът е неправилен-всяка макара може да извади голям сом,въпросът е какъв размер примамки и с какво съпротивление ще се ползват в течаща вода.При използването на обемни,с голямо съпротивление воблери или въртящи блесни големи номера,малко са макарите,притежаващи достатъчно тяга,за да ги водят в течение и да издържат доста време.Почти няма спинингова макара,която по тяга може да се сравни с тежаща еднакво бейткастингова макара,но това е друга тема.Извинявам се на колегата,че използвам темата му.
валатът не най-лошото нещо на света
Много се радвам даже че ползваш темата .Точно за това бях дал като пример ryobi ap 5000 защото я дават по мощна а оттам си мисля че ще е ро издръжлива .Миналото лято въртях с ryobi artica 3000 но наистина омаляваше в течението .
-
- ще става разбирач
Със Заубер 4000 съм въртял доста големи примамки по Марица.Големи риби не съм хващал с нея,но с примамката изобщо не се затруднява,през колкото и силно течение да съм я прекарвал.Според мен е яка макара.