Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от nocalled »

ама сега като се загледах ти май си от рубриката "сами питаме, сами си отговаряме" )))
айде наслука, всички 20-чки от кривина да хванеш
you'd better run...
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

icefire написа:ВИж това за Гърция е добра идея , стискам ти палци :D !!!
В Гърция риболова е забранен, както и у нас. В тоя ред на мисли, това е една доста лоша идея, ако става дума за сладководни риби.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
isavkov
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от isavkov »

nocalled написа:ама сега като се загледах ти май си от рубриката "сами питаме, сами си отговаряме" )))
айде наслука, всички 20-чки от кривина да хванеш
Славя се с раздвоение на личността, но всъщност този път ми го казаха днес и реших да споделя, предвид факта че само глупости пишем и се заяждаме :)
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

jabakuchi написа:Здравейте :) Както обещах да споделя какво съм направил - в събота отидох на Богров. Пристигнах около 8 и 30 и имаше място на около 15 метра от дясната страна на магазинчето. Застанах там, купих пелети и разпънах въдиците.
Колега, били сме един до друг там :fishing2: . Аз обаче, за разлика от повечето колеги си го гонех само на ваглер, защото търсех амур целенасочено, За съжаление изкарах една риба само (около 5те кила) и имах едно късане. Този който изкарах се теглеше доста апатично и се предаде много бързо, та това ме навежда над мисълта, че му е още студеничко на амура. Давам му още две седмици да се осъзнае и го почвам :fishing9:
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

nocalled написа:айде наслука, всички 20-чки от кривина да хванеш
Има много големи шарковци на Кривина, това че са много трудни е отделен въпрос.
mgrozdanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mgrozdanov »

На пънча водата е много спаднала, от към плажа има големи пресъхнали петна. Където има вода пък е доста плитко и водораслите са почти до повърхността и е доста сложно за блесни и силикони. За плувки незнам, но аз бях отишал да си пробвам новия спининг(купен на старо :lol: ) Dragon Guide Select - страшно дърво, добре че не го купих нов, щеше да ме е много яд. Та след това се преместих на гъбата с минералата вода, там имах слука с 3 костура, от които течеше обилно семенна течност, и отидоха да си търсят партньорка, където да я употребят. Водата беше пълна с водни змии, толкова на едно място не бях виждал. Поразходих се по камъните посока моста и почти до всеки камък имаше водна змия, всичките бяха един модел. Така че който изпитва неприязън от змии да не се разхожда към Панчарево.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Аз също минах по плажа да пробвам новия спининг, без особена надежда за риба... Същите наблюдения, обаче съм супер доволен от въдицата - Tailwalk Backhoo Rise Spinning S632ML
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци,днес от 7.30 до 14.30 на Пънча гумаджийницата има нема два тигана с уклей, мешан екстра качество среден и дребен.Стръв пинки друго нямах и като чели рибетата не се влияеха от захранка.От сутринта до към 13.30 го пълнеха яко.Времето чудесно, от време на време духваше ветрец и тогава рибетата започваха да взимат. :fishing1: А да сутринта беше голямо удоволствие да се гледат големи рибоци да скачат във водата,кеф на макс и към 10ч всичко утихна,дали че е имало земетресение и ли се наиграха не знам.Запознах се с един колега Петьо и от приказка на приказка и малко риболов един прекрасно изкаран излет.Изкам да изкажа голяма благодарност на колегата :finga: за подарените два слайдера.Пожелавам му през новия сезон успешен и с големи рибоци излети. :fishing6:
Прикачени файлове
20160418_140738.jpg
колегата Петьо
колегата Петьо
petar_gi
новобранец
новобранец

Мнение от petar_gi »

И аз Ти благодаря,бате Киро,наслука и на Теб и още много успешни сезони
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

ILEGAL написа:
jabakuchi написа:Здравейте :) Както обещах да споделя какво съм направил - в събота отидох на Богров. Пристигнах около 8 и 30 и имаше място на около 15 метра от дясната страна на магазинчето. Застанах там, купих пелети и разпънах въдиците.
Колега, били сме един до друг там :fishing2: . Аз обаче, за разлика от повечето колеги си го гонех само на ваглер, защото търсех амур целенасочено, За съжаление изкарах една риба само (около 5те кила) и имах едно късане.

5 килограмов амур и апатичност...може наистина да му е студена още водата. То тепърва започва да се позатопля, ако задържи така ще трябва повече да се размърдат рибоците. Но определено съм доволен от това, което видях на Богов. Доста шарани се извадиха. Аз за първи път ходя там и по принцип за такива големи рибоци не ходя, но си е яко кеф:) А амура на каква дълбочина го търсиш на ваглера и пак с пелети ли?
Zahariev91
новобранец
новобранец

Мнение от Zahariev91 »

Колеги, каква е ситуацията с платеното Панчарево?
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Zahariev91 написа:Колеги, каква е ситуацията с платеното Панчарево?
Последно бях на 9 април - улових два малки сома 2.5 и 1.6 кг., една малка щука, три килограма есетра и пъстърви. Поставят нови бараки от бял метал, обновяват туй-онуй. Такса въдица е все още пет лева. Есетрата е 16 лв.; сомът европейски е вече по 10 лв.; пъстървата 9 лв. Т.е. всичко е лев нагоре. Водата беше мнооого спаднала, гьолът беше пълен наполовина. Ето и снимки в друга тема: viewtopic.php?f=25&t=91019&start=2310
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Малко инфо за нощното на Пожарево:от вчера вечерта до днес сутринта безброй каракуди, само две канални сомчета и една пъстърва, всяко от които под половинка.
В залива срещу фургона казаха, че са хванали по 1-2 шарана около кило.
Каракудата кълве на всякаква стръв, независимо от размера и вида й.
Сутринта направих един лек такъм на пропадане и за половин час надърпах точно 48 бройки :mrgreen:

Изображение
GGGG
новобранец
новобранец

Мнение от GGGG »

Искам да попитам няколко неща за Пожаревo:

1. Платен ли е водоема? Ако да - колко на въдица и рибата плаща ли се? Всеки вид ли се плаща?
2. Къде горе-долу се лови на водоема?
3. За язовира с тези кординати ли става въпрос: 42°45'25.7"N 23°08'37.5"E
4. Каква е горе долу дълбочината и на какво разстояние от брега е добре да се лови?
5. Подходящо ли е за риболов с болонеза на плувка?
6. Подходяща стръв? Нужна ли е захранка обикновено?
7. Важно - позволен ли е риболова по време на забраната и позволен ли е до края на месец Април?
8. Необходим ли е риболовен билет?

Благодаря предварително за информацията, начинаещ съм и ще съм благодарен за информация...
Zahariev91
новобранец
новобранец

Мнение от Zahariev91 »

кирил великий написа:
Zahariev91 написа:Колеги, каква е ситуацията с платеното Панчарево?
Последно бях на 9 април - улових два малки сома 2.5 и 1.6 кг., една малка щука, три килограма есетра и пъстърви. Поставят нови бараки от бял метал, обновяват туй-онуй. Такса въдица е все още пет лева. Есетрата е 16 лв.; сомът европейски е вече по 10 лв.; пъстървата 9 лв. Т.е. всичко е лев нагоре. Водата беше мнооого спаднала, гьолът беше пълен наполовина. Ето и снимки в друга тема: viewtopic.php?f=25&t=91019&start=2310
Много благодаря колега, шараните предполагам вече са се раздвижили и те...
А тази година как седят нещата с уловената риба, може да се връща нали? Нямам намерение да взимам риба.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”