Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от кирил великий »

Zahariev91 написа: Много благодаря колега, шараните предполагам вече са се раздвижили и те...
А тази година как седят нещата с уловената риба, може да се връща нали? Нямам намерение да взимам риба.
Шарани си ловят хората, всяка риба може да се връща на портала и се топи в лекарство, след което се пуска внимателно с кепа във водоема. Пъстървите единствено се взимат задължително.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Към GGGG

1 . Да.
2. Трудно е да се каже, защото по това време на годината рибата много мигрира, а това определя и въпрос 4.
3. Не мажах да ги определя от телефона, но е след Божурище.
5. С болонеза можеш да ловиш навсякъде, но по принцип е създадена за речен риболов. Ако имаш мач или шаранджийки е по-оправдано. Въпрос на избор и възможности.
6. Стръвта се определя от това каква риба искаш да ловиш. За каракудите, колегата по-горе поясни. Пъстърви - аз бих заложил на грозд бял червей и стрелба с такъв. Ако е на по голяма дистанция бих го залепил. Риболова без захранка за мен е тото.
7. Риболова е разрешен щом си си платил таксата.
8. Закона казва, че трябва да имаш щом упражняваш спортен риболов. На такова място едва ли ще ти го поискат, но имат право. Аз лично си го презаверявам редовно.

Написах всичко това, защото казваш, че си начинаещ и като на такъв също ти казвам, че ще намериш много повече информация като се разровиш във форума - например с търсачката. Успех. Жив и здрав и сподели тук какво е станало с риболова.
Аватар
ludiqdoctor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ludiqdoctor »

Допълнение на отговора на Миро към колегата GGGG:
Таксата е 10лв. на брой въдица и имаш право да задържиш до 3 кг. от ценните видове сиреч: шаран, амур, сом, пъстърва. Каракудата - колкото искаш толкова си взимай, но при условие, че е основен вид, с който си губиш по по-приятен начин времето не мога да съветвам да се взима всичко. Не че ще свърши ама... сещаш се. Точно на тези координати се намира гьола. Това е в общи линии. Последния път при мен лично най-работещо беше ползване на силно ароматна (лятна) захранка и постоянна стрелба с бял червей, за да се вдигне рибата нагоре.
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Здравейте колеги.Решил съм тази година да наблегна на фидер-риболова на шаран като съм си избрал най приятния около София язовир Пожарево.Вече се заредих с всякакви готови фидер-монтажи на "Корум" и чакам само да тръгне сериозно шаркото.Та ако някой е на ясно с този риболов там моля да ме светне-монтажи,стръв,захранки места,закачки ,всичко ми е от полза,може и на лични,благодаря.Ще пиша резултати,дай боже и снимки с трофеи.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
GGGG
новобранец
новобранец

Мнение от GGGG »

Благодаря много за информацията!

Освен това искам да попитам от колко часа работи водоема?

Също така необходимо ли е да се ходи рано, за да се заемат по-хубави места?

Колите се паркират до риболовното място или се оставят на паркинг?

Благодаря предварително!
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

jabakuchi написа:Доста шарани се извадиха. А амура на каква дълбочина го търсиш на ваглера и пак с пелети ли?
Амура го търся на ваглер, дълбочина между 1 - 1.5 метра. На така наречения "пелет ваглер" метод, само дето си ползвам обикновен ваглер, че пелет ваглера не ме кефи как лети нещо :) На пелета от тия дето се продават на място. Тактиката която ползвам е две прашки пелети на определеното място, замятане, още една прашка, изчакване една, макс две минути, прибиране и пак същата процедура. Лятото работи много добре, стигал съм до 15 риби на ден, после ръката боли от теглене чак :fishing6: Но явно още не са се раздвижили както трябва амурите, този който изкарах миналата седмица се предаде за по-малко от 5 мин, а в разгара на лятото с такъмите които ползвам (мач с акция 5-20 гр., основно 0,18, повод 0.16) риба 5 кила я тегля минимум 10- 15 мин. Иначе шараните си вървяха доста добре и на тежко и на фидер, но на мен амурите са ми по-голяма тръпка :fishing11:
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Още малко за условията на Пожарево

Изображение
GGGG написа:Също така необходимо ли е да се ходи рано, за да се заемат по-хубави места?

Колите се паркират до риболовното място или се оставят на паркинг?
По принцип не ходят толкова много хора, колкото на платените локви около София като 777 и Суходол и ще имаш избор на място. Ако идваш от Божурище можеш да слезеш с кола до самия бряг, а има и път през Пролеша, който не е особено проходим.
Колкото до въпроса на колегата bogno, аз съм упорствал на метод фидер там, но нямах успех нито на пелети, червеи, царевица... Повечето хора ловят на плувка и като че ли това е по-успешният метод според мен. Успех! :)
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци,във фейса има побликувано писмо ,че от утре 21.04.2016г се забранява риболова на яз.Искър а и на всички водоеми над 500м..Колко ли колеги ще изгорят? :smt013 Явно топлото време си казва думата.
tonkatabg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tonkatabg »

jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

ILEGAL написа:
jabakuchi написа:Доста шарани се извадиха. А амура на каква дълбочина го търсиш на ваглера и пак с пелети ли?
Лятото работи много добре, стигал съм до 15 риби на ден, после ръката боли от теглене чак :fishing6: 1:
Мерси за инфото :) Някой ден определено пак ще отида там. 15 риби за ден си е направо голям кеф - браво :) Е, вярно си е, че амурът е много по-борбен от шарана. Хайде наслука от мен и някой ден може да се засечем :)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Kire 50 написа::smt024 Здравейте риболовци,във фейса има побликувано писмо ,че от утре 21.04.2016г се забранява риболова на яз.Искър а и на всички водоеми над 500м..Колко ли колеги ще изгорят? :smt013 Явно топлото време си казва думата.
Заповедта е само за язовир Искър.
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

На водоемите над 500 метра не трябва ли да влезе забраната от 1-ви?
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

jabakuchi написа:На водоемите над 500 метра не трябва ли да влезе забраната от 1-ви?
Тук http://iara.government.bg/?page_id=15460пише коя заповед от кога до кога е и за къде се отнася.
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

Еми да. Прав съм :) Над 500 метра от 1-ви май, а това си е отделно за Искър :)
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

jabakuchi написа:Еми да. Прав съм :) Над 500 метра от 1-ви май, а това си е отделно за Искър :)
Да прав си,но язовира е над 500м. и ми се струва логично да важи за всички.И без това не остават други водоеми за софийска област.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”