Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Шарани си ловят хората, всяка риба може да се връща на портала и се топи в лекарство, след което се пуска внимателно с кепа във водоема. Пъстървите единствено се взимат задължително.Zahariev91 написа: Много благодаря колега, шараните предполагам вече са се раздвижили и те...
А тази година как седят нещата с уловената риба, може да се връща нали? Нямам намерение да взимам риба.
Към GGGG
1 . Да.
2. Трудно е да се каже, защото по това време на годината рибата много мигрира, а това определя и въпрос 4.
3. Не мажах да ги определя от телефона, но е след Божурище.
5. С болонеза можеш да ловиш навсякъде, но по принцип е създадена за речен риболов. Ако имаш мач или шаранджийки е по-оправдано. Въпрос на избор и възможности.
6. Стръвта се определя от това каква риба искаш да ловиш. За каракудите, колегата по-горе поясни. Пъстърви - аз бих заложил на грозд бял червей и стрелба с такъв. Ако е на по голяма дистанция бих го залепил. Риболова без захранка за мен е тото.
7. Риболова е разрешен щом си си платил таксата.
8. Закона казва, че трябва да имаш щом упражняваш спортен риболов. На такова място едва ли ще ти го поискат, но имат право. Аз лично си го презаверявам редовно.
Написах всичко това, защото казваш, че си начинаещ и като на такъв също ти казвам, че ще намериш много повече информация като се разровиш във форума - например с търсачката. Успех. Жив и здрав и сподели тук какво е станало с риболова.
1 . Да.
2. Трудно е да се каже, защото по това време на годината рибата много мигрира, а това определя и въпрос 4.
3. Не мажах да ги определя от телефона, но е след Божурище.
5. С болонеза можеш да ловиш навсякъде, но по принцип е създадена за речен риболов. Ако имаш мач или шаранджийки е по-оправдано. Въпрос на избор и възможности.
6. Стръвта се определя от това каква риба искаш да ловиш. За каракудите, колегата по-горе поясни. Пъстърви - аз бих заложил на грозд бял червей и стрелба с такъв. Ако е на по голяма дистанция бих го залепил. Риболова без захранка за мен е тото.
7. Риболова е разрешен щом си си платил таксата.
8. Закона казва, че трябва да имаш щом упражняваш спортен риболов. На такова място едва ли ще ти го поискат, но имат право. Аз лично си го презаверявам редовно.
Написах всичко това, защото казваш, че си начинаещ и като на такъв също ти казвам, че ще намериш много повече информация като се разровиш във форума - например с търсачката. Успех. Жив и здрав и сподели тук какво е станало с риболова.
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Допълнение на отговора на Миро към колегата GGGG:
Таксата е 10лв. на брой въдица и имаш право да задържиш до 3 кг. от ценните видове сиреч: шаран, амур, сом, пъстърва. Каракудата - колкото искаш толкова си взимай, но при условие, че е основен вид, с който си губиш по по-приятен начин времето не мога да съветвам да се взима всичко. Не че ще свърши ама... сещаш се. Точно на тези координати се намира гьола. Това е в общи линии. Последния път при мен лично най-работещо беше ползване на силно ароматна (лятна) захранка и постоянна стрелба с бял червей, за да се вдигне рибата нагоре.
Таксата е 10лв. на брой въдица и имаш право да задържиш до 3 кг. от ценните видове сиреч: шаран, амур, сом, пъстърва. Каракудата - колкото искаш толкова си взимай, но при условие, че е основен вид, с който си губиш по по-приятен начин времето не мога да съветвам да се взима всичко. Не че ще свърши ама... сещаш се. Точно на тези координати се намира гьола. Това е в общи линии. Последния път при мен лично най-работещо беше ползване на силно ароматна (лятна) захранка и постоянна стрелба с бял червей, за да се вдигне рибата нагоре.
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги.Решил съм тази година да наблегна на фидер-риболова на шаран като съм си избрал най приятния около София язовир Пожарево.Вече се заредих с всякакви готови фидер-монтажи на "Корум" и чакам само да тръгне сериозно шаркото.Та ако някой е на ясно с този риболов там моля да ме светне-монтажи,стръв,захранки места,закачки ,всичко ми е от полза,може и на лични,благодаря.Ще пиша резултати,дай боже и снимки с трофеи.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Благодаря много за информацията!
Освен това искам да попитам от колко часа работи водоема?
Също така необходимо ли е да се ходи рано, за да се заемат по-хубави места?
Колите се паркират до риболовното място или се оставят на паркинг?
Благодаря предварително!
Освен това искам да попитам от колко часа работи водоема?
Също така необходимо ли е да се ходи рано, за да се заемат по-хубави места?
Благодаря предварително!
Амура го търся на ваглер, дълбочина между 1 - 1.5 метра. На така наречения "пелет ваглер" метод, само дето си ползвам обикновен ваглер, че пелет ваглера не ме кефи как лети нещоjabakuchi написа:Доста шарани се извадиха. А амура на каква дълбочина го търсиш на ваглера и пак с пелети ли?

Още малко за условията на Пожарево

Колкото до въпроса на колегата bogno, аз съм упорствал на метод фидер там, но нямах успех нито на пелети, червеи, царевица... Повечето хора ловят на плувка и като че ли това е по-успешният метод според мен. Успех!

По принцип не ходят толкова много хора, колкото на платените локви около София като 777 и Суходол и ще имаш избор на място. Ако идваш от Божурище можеш да слезеш с кола до самия бряг, а има и път през Пролеша, който не е особено проходим.GGGG написа:Също така необходимо ли е да се ходи рано, за да се заемат по-хубави места?
Колкото до въпроса на колегата bogno, аз съм упорствал на метод фидер там, но нямах успех нито на пелети, червеи, царевица... Повечето хора ловят на плувка и като че ли това е по-успешният метод според мен. Успех!

- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Мерси за инфотоILEGAL написа:Лятото работи много добре, стигал съм до 15 риби на ден, после ръката боли от теглене чакjabakuchi написа:Доста шарани се извадиха. А амура на каква дълбочина го търсиш на ваглера и пак с пелети ли?1:

Заповедта е само за язовир Искър.Kire 50 написа:Здравейте риболовци,във фейса има побликувано писмо ,че от утре 21.04.2016г се забранява риболова на яз.Искър а и на всички водоеми над 500м..Колко ли колеги ще изгорят?
Явно топлото време си казва думата.
На водоемите над 500 метра не трябва ли да влезе забраната от 1-ви?
Тук http://iara.government.bg/?page_id=15460пише коя заповед от кога до кога е и за къде се отнася.jabakuchi написа:На водоемите над 500 метра не трябва ли да влезе забраната от 1-ви?
Еми да. Прав съм
Над 500 метра от 1-ви май, а това си е отделно за Искър 

- Kire 50
- вече хвърля и на тежко
Да прав си,но язовира е над 500м. и ми се струва логично да важи за всички.И без това не остават други водоеми за софийска област.jabakuchi написа:Еми да. Прав съмНад 500 метра от 1-ви май, а това си е отделно за Искър