Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от Bigmarlin »

Минах днес през Дъбник,както винаги дуаше яката,което пък въобще не пречеше на риболова на директен,както спомена колегата. От там отскочихме до Писарово След около час и нещо,тъкмо се разположихме ,надойдоха облаци и край . На фидер се обаждат прилични морунажи .Реката беше супер Много добро впечатление ми направи един колега до нас ,който си върна улова обратно в реката!
ostanchev
новобранец
новобранец

Мнение от ostanchev »

Здравейте!
Искам да Ви задам един въпрос това нещо си го купих докато бях в Америка и незнам за какъв вид риболов мога да го използвам някой да помогне ? :)
20160423_051720.jpg
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Превода буквално е ''убиец'' на скумрия :) Според мен е чепаре
Angmar
новобранец
новобранец

Мнение от Angmar »

Чепаре си отсякъде, но може да се ползва и с бомбарда по Дунава. Най-добре пусни тема в Спининг раздела.
ostanchev
новобранец
новобранец

Мнение от ostanchev »

Някой може ли да даде малко инфо как седят нещата на язовира на кайлъка. Билет трябва ли да имаме или е частно?
chema154
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chema154 »

до миналата година беше със карта мисля че струва 25лв но сега щом е в списъка за разрешените водоеми може и да е само билет въпреки че може и нарочно да е измислено всичко че да се вадят и повече карти.Откакто забраната е влязла в сила когато и да мина оттам винаги е пълно с риболовци дано някой дето е наясно пише че и на мен ми е интересно
заимало са е едно немане
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

gergi762:Да се чуди човек,защо им давате пари на тия измамници
Напълно споделям,макар че най-големите риби,които за пръв път съм виждал и хващал,са от там. Сега стават за обучение на младата смяна
ostanchev
новобранец
новобранец

Мнение от ostanchev »

Мерси за инфото споделете малко за Дъбнила че мисля да ходя с приятели в четвъртък освен билет знам че ми трябва някаква карта колко пари е тази карта ?
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

ostanchev написа:Мерси за инфото споделете малко за Дъбнила че мисля да ходя с приятели в четвъртък освен билет знам че ми трябва някаква карта колко пари е тази карта ?
Картата за една година е 15 лв, или 5лв за едно посещение. От към риби, не знам, не съм стъпвал от месец.
Остави само стъпки
ivovlad
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ivovlad »

Днес минах през Дъбника, само на разузнаване. Имаше хора, но се оплакваха, че не пипа. Вероятно заради променливото време е спряла да кълве. Утре може би ще е по-добре.
ivovlad
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ivovlad »

Актуално инфо от днес. Рибата беше много капризна, всички около мен се оплакваха, че не кълве както са се надявали. Явно е, че непостоянното време провали риболова. Аз лових с шестица директен и на мач с фиксиран ваглер и имах приличен риболов. На мача- три платики и трийсетина бабушки, някои доста добри. На директният- около три милиона слънчаци :)
Язовирът е доста пълен и местата са по-малко.
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Снощи късно,научих че са пуснали Липите,та днес се изстреляхме там Всъщност бяхме тръгнали другаде,но заради неустойчивото време се установихме там Такса 10 лв на човек,рибата се плаща отделно ,може и да се връща,но само за шарана разбрах,че е 5 лв До към 11-12 преръсваше дъжд,та се понамокрихме бая По думите на арендатора имало големи риби-сом,шаран и амур
Резултата -на директен десетки шаранчета,които задължително се пускат и доста по малко таранки от дребни до средни,стръв замразена царевица Clever Бяхме заметнали три пръчки на тежко,колегата хвана едно шаранче 2 кила,на царевица на косъм,и малко ПВА,аз от три удара,една закачена рибка,която влезе в закачки,некъв корен По моя преценка ,колкото на колегата като размери До нас колегите ги вадеха такива на мач,което според мен беше по добрият метод ,но не бяхме взели такива пръчки Определено язчето става за няколко риболова,по време на забраната,не е много далече от Плевен и става и за пикник,осигуряват барбекюта,дърва,масивни дървени маси и пейки
Angmar
новобранец
новобранец

Мнение от Angmar »

Bigmarlin написа:Снощи късно,научих че са пуснали Липите,та днес се изстреляхме там Всъщност бяхме тръгнали другаде,но заради неустойчивото време се установихме там Такса 10 лв на човек,рибата се плаща отделно ,може и да се връща,но само за шарана разбрах,че е 5 лв До към 11-12 преръсваше дъжд,та се понамокрихме бая По думите на арендатора имало големи риби-сом,шаран и амур
Резултата -на директен десетки шаранчета,които задължително се пускат и доста по малко таранки от дребни до средни,стръв замразена царевица Clever Бяхме заметнали три пръчки на тежко,колегата хвана едно шаранче 2 кила,на царевица на косъм,и малко ПВА,аз от три удара,една закачена рибка,която влезе в закачки,некъв корен По моя преценка ,колкото на колегата като размери До нас колегите ги вадеха такива на мач,което според мен беше по добрият метод ,но не бяхме взели такива пръчки Определено язчето става за няколко риболова,по време на забраната,не е много далече от Плевен и става и за пикник,осигуряват барбекюта,дърва,масивни дървени маси и пейки
Това до към Тенекиения хан в дясно по пътя за Ловеч ли?
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

:arrow: Мисля,че има и табелка хижа Липите У понделника пак бях там,ама имаше с нас и малки дечица и щем не щем ,изоставихме уловистото място,в дясно,което беше свободно,шото точно до него си почиваше една каракачанка,макар и вързана Та заехме началото на левият ръкав,доста по дълбок и по студен Подухваше много мръсен северен ветрец Тоя път бях с едно телескопче на мичел,от старата школа,телестарт 2.80,много приятна въдичка,с подвижна плувка Захраних с царевица и заметнах Дълбочина около 2.80 метра След като 2 часа нямаше пипване,като изключим таранките и малките шаранчета,изведнъж спряха и те,около 11 Бе захранвах пак,не ще и не ще Междувременно студеният вятър се усили Викам ще пробвам на гроздче кокален Още с първото хвърляне,плувката почна да се повдига нагоре,засечка,средна таранчица,не лоша И се почна,на конвеер Нямах празно почти Една голяма кофа с таранки и сигурно още толкова шаранчета,които пусках веднага Не можах да си хвана нещо прилично,но нищо,другият път Подбрах си от по едрите таранчици а другите обратно За шарана не знам,но таранката беше изключително вкусна и без дъх Както си беше и преди 15 години де

Интересното беше ,че шаранчета,изключително борбени за размера си,кълвяха по близо до брега,а таранката по навътре
chema154
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chema154 »

колега за таранката колко пари искат
заимало са е едно немане
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”