Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Миналата година пак се дъвка тая тема. 500 м надморска височина е записано в закона, така е. Обаче от ИАРА най - вероятно по някакъв начин са наложили тая кота за всяка река, при това в района на приток. И това е логично, защото рибата навлиза да хвърля хайвера в притоците, дори и в тези с размери на селска бара.
За Струма котата е вливането на р.Джерман малко под Бобошево. На север е разрешено до 1 май, на юг вече е забранено.
За Струма котата е вливането на р.Джерман малко под Бобошево. На север е разрешено до 1 май, на юг вече е забранено.

Това е под Вуковски мост, от другата страна на пътя. Прекрасен, направо летен ден, зеленикава Струма, никакви хора наоколо, без боклуци по бреговете и храстите, с една дума - красота. Изключително апатична риба, за цял следобяд няколко мренки и кленчета. Другите вече са по притоците

-
- фен клуб-скобар
Асене къде си бре пинизчиоD:D:DИли казано на кратко :до 30 април всеки може да си лови риби между Невестино и Бобошево(включително)!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- jasonsmith
- разбира нещата
Айде да посъбудим малко темата.
Две снимки от последните ми два риболова с които закрих:
Риболов 1:
Така завърших първия риболов, с малко риби, но сравнително качествени:

Риболов 2:
Ето една снимка от следващия, последния риболов преди забраната в този район:

Улова е на двама човека, 40+ риби, почти всички около и над килограм.
Две снимки от последните ми два риболова с които закрих:
Риболов 1:
Така завърших първия риболов, с малко риби, но сравнително качествени:

Риболов 2:
Ето една снимка от следващия, последния риболов преди забраната в този район:

Улова е на двама човека, 40+ риби, почти всички около и над килограм.
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Здравейте! Не знам дали ще има хубаво време до края на седмицата да закрием сезона. Два пъти ходих късно след обяд на Копиловци около 16 ч. и аз ли уцелвах такива моменти но риболова беше слаб. И двата пъти улова бе по около 20 хубави мренки с много подхранка и бели червеи. В момента се излива хубав дъжд и не знам дали ще е добра реката за риболов в следващите дни до закриването. Споделете инфо ако някой има за Нов чифлик.
На Нов чифлик в момента риба излиза почти само на бента. Обаче мястото е за 1 - 2 колеги и достъп има само от страната на селото. Рибата постепенно се качва нагоре по течението и навалицата в момента е на бента при Гирчевци. Там не съм ходил отдавна, но бента така е направен, че рибата трудно преминава нагоре и се събира във вира под него. Под риба имам предвид мренки и тук там някое кленче.
Фишинг, 20 - тина хубави мренки за няколко часа си е направо добър риболов
Фишинг, 20 - тина хубави мренки за няколко часа си е направо добър риболов

Изключително съм доволен от времето и реката през зима/пролет 2015/16 г. Риболовът беше слаб, много скобар оцеля и ще хвърли хайвер
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
Насе взех си бака Milo от 45 l ,че тая от 25 вече не ми е интересна:D
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Честито, ще чакаме снимки да я видим пълна след риболов.DJONI RINGO написа:Насе взех си бака Milo от 45 l ,че тая от 25 вече не ми е интересна:D
Аз имам две!!!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
Млъкtopsoft написа:Аз имам две!!!

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Аз пък имам прасе............ 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Martin Mihailov
- учете се от него
Днеска подобаващо закриване за два три часа.Горе долу добри мрени като се има предвид дьждовете от вчера.Лових ги на джинджерица в дебелите бьрзеи.Весело изкарване на празника на всички.

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Дойде време и рибите да си починат от нас!!!! Христос воскресе на всички!!!!
Не знам от къде идва заблудата, че Бобошево е на 500 м и съгласно двустепенната забрана, там трябвало да е забранено от 1 май?
И аз се подведох по това и закрих в района, риболова беше на границата на капота, но в близките дни се е ловило яко. Понеже не взимаме риба, това не е голям проблем. Скобарите видимо вече бяха хвърлили хайвера, мрените са едри и хайверни. Имаше поне 10 месари, които си прибраха единичните риби, явно го правят ежедневно колкото и да хванат, вероятно ще действат и през останалата част на забраната.
Оказва се, че самото Бобошево няма и 400 м, надморската височина става 500 м някъде над Вуков мост, Друг е въпроса, че няма никаква логика в тази двустепенна забрана за Струма.
Не можах да открия, дали някъде има приложение за надморската височина към Заповедта, това което мога да напрява е да пиша на ИАРА да сложат ред
И аз се подведох по това и закрих в района, риболова беше на границата на капота, но в близките дни се е ловило яко. Понеже не взимаме риба, това не е голям проблем. Скобарите видимо вече бяха хвърлили хайвера, мрените са едри и хайверни. Имаше поне 10 месари, които си прибраха единичните риби, явно го правят ежедневно колкото и да хванат, вероятно ще действат и през останалата част на забраната.
Оказва се, че самото Бобошево няма и 400 м, надморската височина става 500 м някъде над Вуков мост, Друг е въпроса, че няма никаква логика в тази двустепенна забрана за Струма.
Не можах да открия, дали някъде има приложение за надморската височина към Заповедта, това което мога да напрява е да пиша на ИАРА да сложат ред
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн