ОБЩИНСКИ ПРОИЗВОЛ

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ОЩИНСКИ ПРОИЗВОЛ

Мнение от kolev »

Кроки, незнам какво те поддразни в постовете, но не си прав за доста неща. Тук не става на въпрос, както хората споделиха за частни земи, а за общински терени, които не би трябвало да се продават изобщо. Или ако се продават всичко трябва да е "прозрачно", което няма как да стане, защото всички знаем как стават тези търгове с хора близки до кметове, заместници и т.н. Бил съм вътре в цялата тая помия и знам как се уреждат нещата. Ей това дразни хората. Факт е, че над 90% от хората притежаващи или наемащи язовири и земи са мутри. Преди няколко години един язовир се даде под наем за .... 30 лв. на година. И точно след 2 години тия мутри изкопаха стената и източиха язовира. Сега представлява една локва и развъжда жаби и змии. И темата си мисля, че е точно за този раздел, защото да ловиш на гола тройка е нищожно в сравнение с това да дадеш общински язовир на някой, който да му скъса стената и да изловиш рибата.

И вземете оправете заглавието на темата...
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз пък познавам доста собственици на язовири които са нормални хора.Теглят кредити и др.Не може да се слагат всички под един знаменател.Когато пишим във форума трябва да се уточняваме,защото можем да обидим някого.До колкото знам Ивака,Жоро,Любака а сигорно има и други които държът язовири,а те са доста достойни хора за разлика от доста други втв форума.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колев,кажи ги кои са тези мутри ,кажи им имената,за това беше приказката.Кажи като си бил във тези неща кои са тези общинари и кметове.Когато хората се венчаят,ПоПа преди да ги венчае пита,дали има някой да каже нещо,ако има да го казва сега или да замълчи за винаги.Ти щом си бил във тези неща и си присъствал,защо не каза във прокуратурата че се извършва престапление,ами реши сега на нас да ни кажеш как ги познаваш и си запознат със тези неща.А по добре да си замълчиш,че вместо да блеснеш,взе та се осра :twisted: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

snegk написа:Аз пък познавам доста собственици на язовири които са нормални хора.Теглят кредити и др.
И аз познавам таккива и затова съм написал 90%.
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Кроки, незнам какво имаш предвид, но нека спазваме добрия тон и да не правим заключения кой се е осрал.
Колкото до мутрите, веднага ти ги казвам. В ловешка област има един скромен човек ГГ, който коли и беси без никакви правила. Завзел е на много хорица земите и дотам...
За каква прокуратура става въпрос, като изобщо няма такава.
И да те запитам "наистина ли не виждаш проблема по темата или се правиш, че не виждаш?!"
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колега Колев,знаеш ли какво ще кажа за последно по темата :idea: :?: :?: :?: Само това че като те гледам как пишеш,мисля че ти си един много,много честен и почтен човек и май си "Последния Мохикан".Само че,както писа във един от предните си постове спомена ето това "Бил съм вътре в цялата тая помия и знам как се уреждат нещата" Като какъв си бил в помията приятелю,сигурно като участник,защото когато човек прави нещо нередно,той свидетели не иска и няма как да знаеш кой какво прави ако не си лично поканен.Или си можеби общински съветник,или кмет :shock: Мисля че наразбираш какво се казва.Човек трябва да говори само тогава,когато има доказателства за това.Аз пък непознавам много "честни хора" колкото и да иска някой да се направи на такъв,ако му даде някой кмет или общинар някаква далавера,той май няма да приеме А :idea: :?: :?: :?: Какво ще кажеш господин Робин Худ,И ти сигорно си си вземал нещо от някъде иси извадил парички по втория начин /защото доста хора го правят и да не казвам всеки/ но сега се възмущаваш на глас.Е бъде си честен щом искаш,но така си формулирай писането,че да не се разбира кога и къде и във какви мръсотий си бил,за да имаш после очи да говориш.Успех във борбата ти със корупцията,викай да помагаме,във частта,когато се сяда на масата за празнуване на победата.И дано няма други които да започнат да ме убеждават че неса си взели и една гайка от завода във който са работили,или че не са се возили без билет във градския транспорт.Нямам намерение да влизам във спор със никой,дори и със теб колега Колев,но се радвам че разговарям със един много-много честен човек.

yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Кучетата си лаят а керванат си варвиии......... :D
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Кроки, не съм чак такъв честен, колкото пишеш.
Всъщност старая се да бъда пред себе си честен.
Помията, в която съм бил а и сега съм е голяма. Участвал съм в доста търгове като възложител или оценяващ и мога да кажа, че няма търг, който да не е предварително уреден. А от това на мен ми се повръща, но понякога нещата се решават на много по-високо ниво и нещата не зависят от теб, за което още повече ме е яд. Срещу корупцията не можеш да се бориш, защото тя е навсякъде и никой не иска да няма такава.
Преди време можех да се възползвам от определени позиции и облаги, но съм отказвал - ставаш длъжник на някого, а задължаването към определени лица не ми е по вкуса.

Иначе и на мен мечтата ми е да имам собствен язовир и да си почивам на него и съм убеден, че някога ще стане.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Прочетох тази тема и други подобни тук и взех пак да се замислям.Има усещане че няма управия в БГ.В същото време се показва националистически дух :D , май не само циганите,турците,евреите и международното положение са виновни за БГ/статуса.Не се отчайвайте в моята нова родина също се вършът кражби,по точно усвояване на обществени пари в огромни размери,нечисто.,но всичко е по прикрито , власта не задушава хората, и те простовато си живуркат и нема особено големи проблеми.Та мисълта ми е щом силните хора вБГ не искат да дадат илюзиа на хората за по добър живот, ами всеки разумен човек в БГ ще се замисли дали трябва да е част от сегашното БГ общество.Решението за много хора е смяна на 'терена' на който живеят.Та заради подобни процеси по БГ земите остава некачествен човешки ресурс и неговия процент ръсте с всяка година и възможноста да се направи нещо добро намаля.Аз виждам само един изход, да се опитаме да направим от БГ/елита хора, т.е. от говеда - хора.Требва време да се образоват, да се омесят генетично с други хора, от евро елита :D , та да замясат на хора, па да вземат да раководят държавата по мазно, по хитро, некак си по европейски :D . Ама не ми се верва че ще стане, ке развалиме европейския генофонд :D
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Заорахме се в тази тема като магаре в калчище :D .Корупцията в държавата едва ли ще я оправим само с приказки,а за дела смятам че всеки би направил това което е по силитему,но май-не сме ние точните хора за да се преборим с този порок на управниците.Както споменахте Кроки има си прокуратура,МВР,които са част от системата, а системата е една добре смазана машина.Ако се счупи някоя част то тя се сменява с нова,тоест всяко правителство си има свой собствен апарат,да започнем на местно ниво, кмет.Всички знаем че смени ли се кмета в даден град или село се сменяват всички кадри в общината до ниво портиер. :D Та толкова ли е трудно да се приеме закон от сорта на Натура 2000 в който земите около всички държавни язовири да бъдат под закрила на държавата,та то ако продължава строителството с това темпо язовирите ще заприличат на градове и вместо да избягаш от шума и навалицата ще има обратен ефект простотията ще се пренесе там.Всеки е присъствал на събития от сорта откриване на сезона когато всичко живо което е държало някога въдица в ръце е по реки и язовири.Музика,пиратки,пияндури които си мислят че могат да пеят и т. н.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

yzyna написа:Заорахме се в тази тема като магаре в калчище :D .Корупцията в държавата едва ли ще я оправим само с приказки,а за дела смятам че всеки би направил това което е по силитему,но май-не сме ние точните хора за да се преборим с този порок на управниците.Както споменахте Кроки има си прокуратура,МВР,които са част от системата, а системата е една добре смазана машина.Ако се счупи някоя част то тя се сменява с нова,тоест всяко правителство си има свой собствен апарат,да започнем на местно ниво, кмет.Всички знаем че смени ли се кмета в даден град или село се сменяват всички кадри в общината до ниво портиер. :D Та толкова ли е трудно да се приеме закон от сорта на Натура 2000 в който земите около всички държавни язовири да бъдат под закрила на държавата,та то ако продължава строителството с това темпо язовирите ще заприличат на градове и вместо да избягаш от шума и навалицата ще има обратен ефект простотията ще се пренесе там.Всеки е присъствал на събития от сорта откриване на сезона когато всичко живо което е държало някога въдица в ръце е по реки и язовири.Музика,пиратки,пияндури които си мислят че могат да пеят и т. н.
хубаво да опраим държавата от местно ниво, ама не се оправя туй дето го няма :D .няма как да стане.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Май сме малко дето приемаме истината.И преди съм го казвал и сега ще го повторя.Що не отидат Гръцките власти да кажат на собственника на земя да не прави нищо на нея щото европейците искали "Натура 2000" Направо е паднало правителствата и докато не им обещае някой че няма да им пипа земите,и правителство няма да изберат.Или ще им наплатят такива пари за тази земя,че направо със радост ще я преотстъпят на тази Натура.И още нещо,Натура 2000,не забранява строителството а само го регламентира.Може да се строят битови постройки във старинен стил,на един етаж, дървенитакива или от натурален камък за туризъм,селски,ловен или риболовен.И колко пъти да напомням на по младите писатели,че и навремето си имаше забранени водоеми и разрешени водоеми,по-старите рибари си спомнят и знаят за какво говоря.Големите,винаги са били свободни,а по-малките винаги са били я на голям завод я на дружинка или селсъвет,ТКЗС и т.н.Абе,какво се занимавам със глупости ,ами не си гледам кефа,я си говорете колкото си искате и това е,Истината е такава :wink: :lol: :lol: :lol:

laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Krokibg написа:Май сме малко дето приемаме истината.И преди съм го казвал и сега ще го повторя.Що не отидат Гръцките власти да кажат на собственника на земя да не прави нищо на нея щото европейците искали "Натура 2000" Направо е паднало правителствата и докато не им обещае някой че няма да им пипа земите,и правителство няма да изберат.Или ще им наплатят такива пари за тази земя,че направо със радост ще я преотстъпят на тази Натура.И още нещо,Натура 2000,не забранява строителството а само го регламентира.Може да се строят битови постройки във старинен стил,на един етаж, дървенитакива или от натурален камък за туризъм,селски,ловен или риболовен.И колко пъти да напомням на по младите писатели,че и навремето си имаше забранени водоеми и разрешени водоеми,по-старите рибари си спомнят и знаят за какво говоря.Големите,винаги са били свободни,а по-малките винаги са били я на голям завод я на дружинка или селсъвет,ТКЗС и т.н.Абе,какво се занимавам със глупости ,ами не си гледам кефа,я си говорете колкото си искате и това е,Истината е такава :wink: :lol: :lol: :lol:
:wink: :drinkers: :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:drinkers: :drinkers: :drinkers:

Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Що задълбавате темите? Пак казвам,всеки да споделя фактите,а всеки сам да си прави изводите.
Ама не,нали сме си ние,аз трябва да съм по- прав от тебе.Няма такава дефиниция при нас / българите /,ама май и не само при нас.
Темата беше за общинския произвол на чиновнците,сега кой какво знае,да го аргументира с факти и имена,а не /аз какво знам,ама няма как да го кажа/,малко глупаво ми изглежда.И АЗ ЗНАМ,И НЯМА КАК ДА ГО КАЖА,затова не го казвам.
Малко на търкала излезе,но ще ме разберете.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”