Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Привет колеги. Малко прясно инфо от Богоров - платеното. Неделя, лошо време, ама не ни отказа. Повече ни валя отколкото ловихме. Имаше малко колеги на водоема, но никой не е останал разочарован. Всеки хвана риби. Излизаха на всякакъв вид методи - фидер, леко дъно, мач. Получи се приеятен и мокър риболов
. Рибата се активизира след 11:00 часа. Явно е искала да се наспи преди да похапне.

на царевицаjabakuchi написа:Ехеее, браво много доволно. Начупили сте гиАмурите на каква стръв?
На царевица хмм, добре благодаря. Аз търсих само шаран предния път, та следващия ще опитам и за амур.
-
- научил се да хвърля
Колеги какво става никой ли не ходи за риба?Аз мисля утре да пробвам каракудите на някоя баластиера и ще пиша други ден какво съм направил.Наслука и весели празници на всички.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ходим ама няма много за споделяне.
Трънец явно си включил фабриката на високи обороти и си обезрибил канала на Челопечене.
Зорлем хванах 3 рибета за 3 часа, едното обаче ми направи кеф де.

Трънец явно си включил фабриката на високи обороти и си обезрибил канала на Челопечене.
Зорлем хванах 3 рибета за 3 часа, едното обаче ми направи кеф де.
И аз бях предната събота. На Чепинци. Двайсетина рибета, по 52,5 гр. и по-малко, които си заминаваха с поръчение да викат деда си. Ядец. Не викаха.
Бабушки бяха и костурета. Нито един уклей по цялата вертикала до към 4м. Навътре на тежко- без пипане. Фидера - същата работа.
Само един по-симпатичен костур, малко над педя, на плувка, около два метра и нещо дълбочина на бял. Е.. поне погледах плувката да подмръдва, де
Захранката не промени нищо.
Утре - нов ден - нов късмет. Поне излета ще се направи. Който когато ходи - наслука.
Приятно на празника на всички!
Здраве, наздраве и здрави яйца
Бабушки бяха и костурета. Нито един уклей по цялата вертикала до към 4м. Навътре на тежко- без пипане. Фидера - същата работа.
Само един по-симпатичен костур, малко над педя, на плувка, около два метра и нещо дълбочина на бял. Е.. поне погледах плувката да подмръдва, де

Захранката не промени нищо.
Утре - нов ден - нов късмет. Поне излета ще се направи. Който когато ходи - наслука.
Приятно на празника на всички!
Здраве, наздраве и здрави яйца

- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Може ли малко информация за актуалната ситуация на Пожарево и Седмиците?
Информация за риболов на фидер и плувка.
Нещо ново интересно около София?
На Пожарево ходих преди около 10 дни - много каракуда близо до стената. Но само това - на плувка.
Информация за риболов на фидер и плувка.
Нещо ново интересно около София?
На Пожарево ходих преди около 10 дни - много каракуда близо до стената. Но само това - на плувка.
- nocalled
- научил се да хвърля
на диканя днес, епизодични костурчета, тук там едър уклей, издут като малка бабка?!
колкото хванах все с тая форма, хайверен или мелез?
бях откъм плиткото но каракуда не пипна
колкото хванах все с тая форма, хайверен или мелез?
бях откъм плиткото но каракуда не пипна
you'd better run...
На Богров се получава много силен риболов за два дни имам 38 риби.Две от които повече от 17
-
- научил се да хвърля
Платения Богоров? 17 кг?Kaloqn19 написа:На Богров се получава много силен риболов за два дни имам 38 риби.Две от които повече от 17
-
- новобранец
Колеги, някой с информация за Герман? Как е положението тази година? Конкретно шаран, сом? И Рибата може ли да се връща?
- кирил великий
- разбира нещата
От февруари тази година на Герман не съм бил, но...рибата там НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ВЪЗМОЖНОСТ да се връща. Сомчетата на Герман са американски, а не европейски - това за сведение. Общо взето като тегло нямат и килограм. Сега ако отидеш да ловиш, ще хванеш шарани - това съм сигурен. И понеже тия дни си е студено за май, то може на два метра и десет-двадесет сантиметра да ти удари някоя пъстърва. Дълбочината на Герман-платеното е 2.70 навсякъде, като коритото е конусообразно, т.е. съвсем на близко е по-плитко. Като сложим и наслоената тиня по дъното на различните места дълбочината ти е около 2.40-2.50, а в дъното на бетона е около 2.30.
-
- новобранец
Mного благодаря за изчерпателния отговор, но това ме отказа тотално.кирил великий написа:От февруари тази година на Герман не съм бил, но...рибата там НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ВЪЗМОЖНОСТ да се връща.....

Питах, понеже преди няколко години ходих последно, хванах доста хубави сомчета и един шаран около 7кг, и си беше практика да не се връща улова, но сега е различно навсякъде.
Последно промяна от Zahariev91 на Сря Май 04, 2016 12:33 pm, променено общо 1 път.
- кирил великий
- разбира нещата
Ами това си е положението - рибата от Герман - само за хапване, вкусна и чиста, никога с дъх.Mного благодаря за изчерпателния отговор, но това ме отказа тотално.
Ако искаш да си правиш кефа с шарани, есетри и сомчета европейски и да ги връщаш - това е "Панчарево-платеното". Пътят до там е горе-долу, колкото е до Герман. Откачаш рибите внимателно, слагаш ги в кофа, или ги отнасяш с кепа /сака/на портала, топиш ги в разтвор с лекарства и ги пускаш където ти кажат - или обратно в гьола, или в садката, откъдето се продават на желаещи. Всичко можеш да върнеш без пъстървите и сивените. "Панчарево платеното" работи всеки ден от 7.30 до 19 часа. Пет лева на въдица се плаща. В момента има шарани от кило и двеста до седем кила; есетри до четири кила; сомчета до четири кила. В малката част има дребни щуки и сомове до десет кила.