Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от milenminds »

Привет колеги. Малко прясно инфо от Богоров - платеното. Неделя, лошо време, ама не ни отказа. Повече ни валя отколкото ловихме. Имаше малко колеги на водоема, но никой не е останал разочарован. Всеки хвана риби. Излизаха на всякакъв вид методи - фидер, леко дъно, мач. Получи се приеятен и мокър риболов :). Рибата се активизира след 11:00 часа. Явно е искала да се наспи преди да похапне.
Аватар
JIBKATA
новобранец
новобранец

Мнение от JIBKATA »

jabakuchi написа:Ехеее, браво много доволно. Начупили сте ги :) Амурите на каква стръв?
на царевица
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

На царевица хмм, добре благодаря. Аз търсих само шаран предния път, та следващия ще опитам и за амур.
rumen_vasilevvv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_vasilevvv »

Колеги какво става никой ли не ходи за риба?Аз мисля утре да пробвам каракудите на някоя баластиера и ще пиша други ден какво съм направил.Наслука и весели празници на всички.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Ходим ама няма много за споделяне.

Трънец явно си включил фабриката на високи обороти и си обезрибил канала на Челопечене.
Зорлем хванах 3 рибета за 3 часа, едното обаче ми направи кеф де.

Изображение
Mefo
новобранец
новобранец

Мнение от Mefo »

И аз бях предната събота. На Чепинци. Двайсетина рибета, по 52,5 гр. и по-малко, които си заминаваха с поръчение да викат деда си. Ядец. Не викаха.
Бабушки бяха и костурета. Нито един уклей по цялата вертикала до към 4м. Навътре на тежко- без пипане. Фидера - същата работа.
Само един по-симпатичен костур, малко над педя, на плувка, около два метра и нещо дълбочина на бял. Е.. поне погледах плувката да подмръдва, де :D
Захранката не промени нищо.
Утре - нов ден - нов късмет. Поне излета ще се направи. Който когато ходи - наслука.
Приятно на празника на всички!
Здраве, наздраве и здрави яйца :D
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци,на всички Ви пожелавам Светли и смирени празници и много :smt055.И след забраната :fishing6:
GGGG
новобранец
новобранец

Мнение от GGGG »

Може ли малко информация за актуалната ситуация на Пожарево и Седмиците?
Информация за риболов на фидер и плувка.

Нещо ново интересно около София?

На Пожарево ходих преди около 10 дни - много каракуда близо до стената. Но само това - на плувка.
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

на диканя днес, епизодични костурчета, тук там едър уклей, издут като малка бабка?!
колкото хванах все с тая форма, хайверен или мелез?
бях откъм плиткото но каракуда не пипна
you'd better run...
Kaloqn19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kaloqn19 »

На Богров се получава много силен риболов за два дни имам 38 риби.Две от които повече от 17
rumen_vasilevvv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_vasilevvv »

Kaloqn19 написа:На Богров се получава много силен риболов за два дни имам 38 риби.Две от които повече от 17
Платения Богоров? 17 кг?
Zahariev91
новобранец
новобранец

Мнение от Zahariev91 »

Колеги, някой с информация за Герман? Как е положението тази година? Конкретно шаран, сом? И Рибата може ли да се връща?
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

От февруари тази година на Герман не съм бил, но...рибата там НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ВЪЗМОЖНОСТ да се връща. Сомчетата на Герман са американски, а не европейски - това за сведение. Общо взето като тегло нямат и килограм. Сега ако отидеш да ловиш, ще хванеш шарани - това съм сигурен. И понеже тия дни си е студено за май, то може на два метра и десет-двадесет сантиметра да ти удари някоя пъстърва. Дълбочината на Герман-платеното е 2.70 навсякъде, като коритото е конусообразно, т.е. съвсем на близко е по-плитко. Като сложим и наслоената тиня по дъното на различните места дълбочината ти е около 2.40-2.50, а в дъното на бетона е около 2.30.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Zahariev91
новобранец
новобранец

Мнение от Zahariev91 »

кирил великий написа:От февруари тази година на Герман не съм бил, но...рибата там НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ВЪЗМОЖНОСТ да се връща.....
Mного благодаря за изчерпателния отговор, но това ме отказа тотално. :) Едва ли има друг такъв гьол в София, с подобни смешни условия. Не знам как може да те задължават да НЕ връщаш рибата, след като уви - се води спортен риболов. :rolleyes: :butthead:
Питах, понеже преди няколко години ходих последно, хванах доста хубави сомчета и един шаран около 7кг, и си беше практика да не се връща улова, но сега е различно навсякъде.
Последно промяна от Zahariev91 на Сря Май 04, 2016 12:33 pm, променено общо 1 път.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Mного благодаря за изчерпателния отговор, но това ме отказа тотално. :)
Ами това си е положението - рибата от Герман - само за хапване, вкусна и чиста, никога с дъх.

Ако искаш да си правиш кефа с шарани, есетри и сомчета европейски и да ги връщаш - това е "Панчарево-платеното". Пътят до там е горе-долу, колкото е до Герман. Откачаш рибите внимателно, слагаш ги в кофа, или ги отнасяш с кепа /сака/на портала, топиш ги в разтвор с лекарства и ги пускаш където ти кажат - или обратно в гьола, или в садката, откъдето се продават на желаещи. Всичко можеш да върнеш без пъстървите и сивените. "Панчарево платеното" работи всеки ден от 7.30 до 19 часа. Пет лева на въдица се плаща. В момента има шарани от кило и двеста до седем кила; есетри до четири кила; сомчета до четири кила. В малката част има дребни щуки и сомове до десет кила.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”