Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
fozi073
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от fozi073 »

На Одринци през Дончево - целенасочен риболов на каракуда , доволен съм , като рибите ги търсех на дълбочина 1,5-2 метра :D
gosho7078
новобранец
новобранец

Мнение от gosho7078 »

Колеги някаква информация за Ботево чух че някакъв мост направили, но ме интересува дали има риби и като размер какви са...и ако има дали са се раздвижили !
Благодаря предварително !
Аватар
Peshkata
новобранец
новобранец

Мнение от Peshkata »

Здравейте колеги, някой има ли информация за яз. Звънец? Мисля да го посетя, но не знам дали си заслужава. Ако някой знае нещо, моля да сподели.
Поздрави,
Петър!
CATCH AND RELEASE
ludiq_s_lopata
новобранец
новобранец

Мнение от ludiq_s_lopata »

Някой да има инфо за развъдниците на Елешница-такса,условия и за пътя как е асфалт или черен?
Balakchia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Balakchia »

Здравейте, гледайки в темата само въпроси ,та реших и аз да попитам.
Някой да знае нещо за Калиманци?Има ли в момента там риболов?
Ако не вали или не ми мине котка пътя ,утре мисля да отскоча до там.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

На Здравец има затворена порта с табели "Риболовът забранен" с дата от 12,2015г.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Колега пътят до рибарниците е асфалт а условията са 5лв на сопа и рибата се плаща.Някъде имам и тел. за връзка но сега съм на работа.
Аватар
Peshkata
новобранец
новобранец

Мнение от Peshkata »

Здравейте колеги!
Днес се запътих към язовир Звънец, но уви ме посрещна пазача и ми каза, че риболова е забранен до другата неделя...Честно казано не му разбрах много много, май беше празнувал здраво вчера, но така или иначе не може да се лови до другата седмица. На Ген. Киселово също риболова е забранен, но не знам до кога. Съдбата ме отведе на язовир Ботево. Никога не бях ходил там. Освен мен имаше още двама колеги. Пристигнахме по едно и също време, всички идвахме от забранения за момента Звънец. Посрещна ни много сприхав чичка, а и голям философ! С две думи гооолям смотаняк!!! Обикновено не използвам този остър език, но сега се налага. Не искаше да дава касов бон, но накрая кандиса, както му казваме по моя край. Та най - накрая след поредица от обяснения...къде може и къде не може да се лови се настаних на т. нар. пег...номер 12, много е потрошен, забелязах, след като разпънах панаира.
За "риболова": лових на мач с ваглер 10 грама, за стръв пробвах на всичко което носих: царевица (2 вида), торен червей, бял червей, пшеница, хляб. За захранка използвах купена...Filstar, като прибавих червеи и царевица. След като нямах успех с мача,реших да пробвам и на фидер. Различни монтажи, базикни, различна стръв. Резултата беше 2 мноооог мнооого малки шаранчета и една бабушка, същия размер. Колегата до мен ловеше на дъно, но и той не хвана....Употребата на лодки за захранване е забранена, много се учудих, чичката каза, че не може да се ползва такава лодка, защото другите се сърдели...аз други не видях! Мисля, че колегата, който беше по - далеч също не хвана нищо!
Когато си прибирах багажа, бях надлежно проверен, като престъпник за скрити трофейни риби!
Без да съм питал защо никой нищо не хвана, тоя наглец, пазача (чичката) започна да ми се оправдава с атмосферното налягане, пеликаните, гларусите, кормораните, жегата, вятъра от вчера и днес (днес вятър нямаше) и накрая ме обвини, че не мога да ловя риба! Бих приел забележката, но ако само аз не бях хванал! Това малко преля чашата! А също така ми поиска да му върна и касовия бон....бил ги описвал, как ги описва неграмотника не знам! Теглих му една майна мислено с желание да го видя дали може да плува и си тръгнах с усмивка на лице, леко развеселен от цялата ситуация.
Не ви препоръчвам язорир Ботево!
Поздрави,
Петър!
CATCH AND RELEASE
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

И аз преди около 2 седмици бях на яз . Ботево . Колегата Peshkata е описал подробно отношението на този чичак , както и да е . Маломерни шаранчета по 50 грама , нищо друго . Аз и колегата ловяхме на косъм с 5 различни аромата царевица , за захранка вкиснала царевица и насипна захранка с аромат на раци , не бутна за целият ден .Наистина има направен мост към острова , но уви нито аз нито колегата имахме удар . Таксата беше 20 лв , дадоха ни касов бон, но и с него и без него :) . Аз искам да попитам за Калиманци скоро , някой ходил ли е ? Преди месец , ходих на обход там имаше стабилни таранки . Дали са ги изловили ?
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

После ще ми разправят за съживяване на региона чрез туризъм... :x
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
ludiq_s_lopata
новобранец
новобранец

Мнение от ludiq_s_lopata »

Вчера ходих на Пода-такса 16 лв каракуда дребна и средна и дребна червеноперка бол,някое друго шаранче и амурче-зарибител.Можеш да вземеш 1риба от 1 до 3 кг ако хванеш.
Аватар
bad_santa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bad_santa »

Здравейте колеги, някой може ли да ми каже на Манастир тази година как е
Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

В неделя ходих на язовира след Ветрино , като идваш от Варна. Таксата е 5 лв и шарана се плаща , ако хванеш по 5 лв/ кг. По думите на пазача удар на хубави риби е рядкост , но за сметка на това риболова на таранка е повече от задоволителен . Маломерни шаранчета кълват на сладка царевица. Мястото е приятно за почивка :) препоръчвам го на хора , за които рибата за фризера не е цел ;) . Наслука колеги
Valentino87
новобранец
новобранец

Мнение от Valentino87 »

Ivan_nikolov написа:В неделя ходих на язовира след Ветрино , като идваш от Варна. Таксата е 5 лв и шарана се плаща , ако хванеш по 5 лв/ кг. По думите на пазача удар на хубави риби е рядкост , но за сметка на това риболова на таранка е повече от задоволителен . Маломерни шаранчета кълват на сладка царевица. Мястото е приятно за почивка :) препоръчвам го на хора , за които рибата за фризера не е цел ;) . Наслука колеги
Колега 5 лв за три въдици ли е? И мога ли да не взимам рибата?
Valentino87
новобранец
новобранец

Мнение от Valentino87 »

bad_santa написа:Здравейте колеги, някой може ли да ми каже на Манастир тази година как е
На 2 май бях на Манастир.. Имаше много силен вятър и ми развали риболова... 6 таранки хванах за няколко часа.. Ловях и на дъно и на подвижен ваглер.. Но чувам, че излизали и големи екземпляри там..
Иначе условията са 10 лв 3 въдици
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”