Генерална репетиция преди откриването

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Генерална репетиция преди откриването

Мнение от Vesko1 »

Здравейте приятели.
Завчера,пиеки кафе с моя шаранджийски съратник...ей така ни в клин ни в ръкав дойде спонтанно едно решение....да направим един 24 часов...някъде.Повечето колеги знаят че аз не си падам по "платената любов"...но 2 месеца без да си на вода ..е много време.Забраната си е забрана....та нарушихме традицията от 2012г ..не бях стъпвал на гьол.Звъннах на арендаторите...уж запазих сектор за вчера.....и направихме една съвсем бегла подготовка..малко топчета малко царевица и т.н...нямахме никаква представа нито къде ще сме..нито дали ще имаме вообще удар...тъй като сега шарана е болен...люби се,поколение дава. :fishing2:
На другия ден към 11ч...бяхме на избраното място.Повечето колеги го знаят,а за който се интересува...на ЛС,да не правиме реклама.Та пристигаме ние и......
Изненадата ни беше голяма...когато видяхме, че най-дащните места са заети.Просто арендатора дето уж беше записал в тетрадката нашата резервация...нищо не беше записал.Забравил бил!!!!Джипа пълен с багаж догоре...няма как да се връщаме. Както и да е...отидохме на късия ръкав...аз от преди си знам ,че там си е място за капотиране.Изработихме тактиката...направихме бивака и почнахме да нанасяме сопите.Стръвта беше топчета СС МООР и царевица СУКК...както и един наш секретен мурафет.Монтаж-сейфти клипс болт риг,с попъп.

Изображение
Изображение
Изображение

Тук влезе в действие нашата красавица,закупена специално за подобни къси дистанции.С 2 акумулатора направи повече от 30 разпъвки...няма тън-мън..държа се превъзходно.

Изображение
Изображение
Изображение
Таман приключихме....и като изпраска един дъжд..като из ведро!Блазе ни че бяхме свършили вече...а след дъжда се появи радост за окото-дъга..
Изображение
Изображение

В ранния следобед изкарахме няколко "пинюги" между 1 и 2 кг..нищо радостно до момента.А колегата Антон Тонев ни донесе да му пробваме от неговите секретни топчета,дето ги прави напоследък.Веднага 2 сопи направихме на неговите топчета...дори имахме удар -едно килограмово шаранче удари на неговото топче.
Изображение
Изображение

....и така 8-9 поредни удара и все дребосъци до 2 кила.Вече се отчаяхме...и викаме -майната му-седнахме на трапезата.Едни вкусотии...една ми ти СМОКИНОВА препеченица....умре майко като се сетя..лигите ми се събират в този момент.. :D

Изображение
Както и да е ..раздадохме пижамите по некое време...ма то тоя дребосък оставя ли те да спиш-1...2..2,30ч...рънове,пали от четвърт...вадиш го кило...2 макс.
Таман съм задрямал....и към 3,30..леко пипане....пи пип...пипипиипип....Рутината ми подсказа че това не е дребосък...засечка...и отсреща не помръдва.....плавно тръгва наляво ...обърна се надясно с мощни тласъци...викам си сгащих трофея.Адреналина обаче ми изигра лоша шега...с тея новите байтрънър капачки още не съм свикнал...пренатегнах явно аванса...и както си го дърпах...изведнъж линията олекна.!Извадих..флурокарбона се скъсал от бързата връзка точно под сейфтито...най на слабото място.Аджамийска работа...2 псувни и отново в спалния чувал.

Обаче в 5,30ч...нов рън...тоя път си олабих аванса...и като по учебних кепнахме първата сериозна риба...8-мица

Изображение
Изображение
Изображение

....6,30....нов рън ,тоя път на пръчка на колегата,бая зор му даде..а към драките..обърна я..а към пръчките да замотае..после пак към храстите...накрая я кепчосахме...извади си пича 6-цита като Отче наш.
На Тонката на топчетата удари...ония оранжевите...той си знае какво има в тях.Много се зарадва пича като пу писах във ФБ че са уловисти...набарал е баланса между протеина и лютото.. :wink:

Изображение
Изображение

релийза си е ...ясен нема да го коментираме

Изображение
Изображение

После имах още едно геле...и едно късане,и с това приключихме до 9.00ч.Събрахме набързо партакешите...пихме по едно кафе в барчето...и в 11 дим да ни няма.
Анализа-2 сериозни грешки от моя страна,2 изтървани класни риби..може би по големи от уловените.Колегата-перфектен...100% успеваемост .Така че...изводите са-не се отказвайте,дори и на каръшко място...има начини да извадите риби,стига да налучкате правилната стратегия и тактика и хранене.
НАСЛУКА КОЛЕГИ!
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
mundzi
новобранец
новобранец

Re: Генерална репетиция преди откриването

Мнение от mundzi »

Супер излет колега,ще се радвам да продължиш да ни радваш с репортажи.
Lupo
новобранец
новобранец

Мнение от Lupo »

Браво колеги,много добре сте си изкарали,много успехи и за напред. :drinkers:
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Отличен излет с добри риби.
Аватар
androalex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от androalex »

Браво! Страхотен излет! Ще си позволя едно жокерче , относно монтажа с флуорокарбона , и мен не ме кефят директните възли с него ,така че започнах и към вирбела да ползвам конец , отгоре противооплитащия шлаух и се получава желязна връзка . Пробвай ,пък после ще почерпиш!
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Бива си я репетицията. Браво.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Така се правят нещата,със добра подготовка и инвестиция!!!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

androalex написа:Браво! Страхотен излет! Ще си позволя едно жокерче , относно монтажа с флуорокарбона , и мен не ме кефят директните възли с него ,така че започнах и към вирбела да ползвам конец , отгоре противооплитащия шлаух и се получава желязна връзка . Пробвай ,пък после ще почерпиш!
Нещо не разбрах...или говорим за различни неща?При мен скъсването беше на самия монтаж..дето е към основното.Ти сигурно ми говориш за комби риг монтажа т,е. флуро-то на куката.Ако пък е друго..направи една схемичка и пусни на Лс.
ИзображениеИзображение
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Ееее, Веско ти почна и в небесата да ги релийзваш
Изображение
Снимката кърти отвсякъде :lol:
Както винаги, при теб няма празно :smt023 :smt038
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
androalex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от androalex »

Точно комби риг , нали връзваш куката с конец към флуорото от едната страна , същото правиш и от другата страна . Връзката между флуорото и вирбела я правиш с конец. Директните възли с флуорокарбон не са много здрави.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Смесени чувства :D Хем ви се радвам, хем ми минават през главата няколко твои цитата, относно "Робин Худ", "паткарници" и "диви риби свободни". Обаче някак си по ви се радвам :wink: П.П. Мястото си тамън баш :wink:
catch a fish or die trying !!!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Chromeo написа:Смесени чувства :D Хем ви се радвам, хем ми минават през главата няколко твои цитата, относно "Робин Худ", "паткарници" и "диви риби свободни". Обаче някак си по ви се радвам :wink: П.П. Мястото си тамън баш :wink:
В началото на темата съм натъртил ,че паткарниците не са ми по вкуса....това че съм прекарал 20 часа на такъв ,беше спонтанно решение и не точно мое желание....относно мястото...като пристигнахме на брега имаше метър трева...та косих ,скубах половин час треволяци...за да можем опъна шатрата,което ме навежда на мисълта че там бивак скоро не е имало...а язовира е от посещаваните.. Дори момчето се учуди на другия ден като ни взимаше с лодката ,че сме имали класни риби...и вообще удар...бая чудно му стана.Сега добре сме го утъпкали...след нас може и палатки да се слагат.Една коса да се мине... е 10 минути работа...а не да се оглеждам постоянно за кърлежи и бубулечки разни.Та има си паткарници...и паткарници.А аз си стоя зад думите-от дивото по харно няма!

п.с....относно недомисления закон ...от 15 януари до 1 юни все нещо е забранено...таман тръгне щуката-забрана,тръгне бялата-забрана...после мирната риба-пак забрана....и кво се получава,ние риболовците на диво трябва да ходим на риба 2-4 месеца в годината...ама билета го плащаме за цяла година нали!?А тези по паткарниците си ходят целогодишно..че и в сняг даже.Както и да е...
ИзображениеИзображение
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Vesko1 написа:Та има си паткарници...и паткарници.А аз си стоя зад думите-от дивото по харно няма!
Тука съм много съгласен с казаното. А за кърлежите, вземи пак се огледай, че още миналия месец бяхме там и един колега се прибра с бонуси :D
catch a fish or die trying !!!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Chromeo написа:
Vesko1 написа:Та има си паткарници...и паткарници.А аз си стоя зад думите-от дивото по харно няма!
Тука съм много съгласен с казаното. А за кърлежите, вземи пак се огледай, че още миналия месец бяхме там и един колега се прибра с бонуси :D
Проблема не е че ще ти се лепне кърлежа...проблема е след това...15 дни се следи температурата...а не дай Боже да ти лепне ку-треска или лаймска...може и да не прескочиш трапа.Не е за подценяване...затова като видя особено на платен водоем...такива занемарени сектори...нащрек съм винаги.Ако знаех че ще сме в треволяка..поне айкън щях да взема.Както и да е
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”