Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Съвет за дължина на мач.
Модератор: Paublo_Eskobar
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Re: Съвет за дължина на мач.
не в препродаванетоIDA написа:Ами имам опит(за риболова)ribar4e_92 написа:хах така си е май имаш опит![]()
![]()
![]()
Благодаря на всички за съветите.Може би и аз ще влезна в магазина и ще си взема което ми "заспи" в ръката,но явно ще бъде 4,20 или 3,90.Ако случайно сбъркам ще си купя и друг,смятам тази седмица ако ми остане време да си го взема,после ще пиша! 

-
- учете се от него
Отделно , мача за какви риби ще е - за шарани и едри риби обикновано мачовете са 3.60/3.90 с параболичен или прогресивен строй и сериозна акция 10-30 , 10-40 (на повечето от марковите модели изрично пише и думата "carp"), телемачовете 10-50 , 10-80. За малки и средни муцунки (до кило-две) нормалното е 2-12, 5-15 , 5-20 и "фаст" строй т.с бърз прът работещ основно с върха със скороста на светлината..... Ти си плеснал два размера и "кво да си купя", ми пиши за какви риби и при какви условия ще се ползва?IBRAMS написа:Благодаря на всички за съветите.Може би и аз ще влезна в магазина и ще си взема което ми "заспи" в ръката,но явно ще бъде 4,20 или 3,90.Ако случайно сбъркам ще си купя и друг,смятам тази седмица ако ми остане време да си го взема,после ще пиша!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колега,купи си 4.50,щом искаш да ловиш с мач.С болонеза не можеш да хвърляш навътре и да гониш дистанции.Още повече,че ще трябва тежък такъм.Никакъв вятър не може да те спре или поне ще ловиш,а да не споменавам за кореми,чуствителност,простота на линиите.Супер универсална пръчка за нашите водоеми.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Като почвах си купих 4.20м, че е нещо средно, после седиш ловиш и се сещаш, че ако имаше, кой да ти каже за кво иде реч щеше да си купиш 4.50м 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Още веднъж благодаря на всички за безценните мнения,вече се доверих на съветите на тези които ме насочиха,към 4.50см.Особенно последните мнения на Бутник и Чируса на който им се доверявам безрезервно ме насочиха окончателно за 4.50см.Днеска бях при Дария и си харесах Шимано Катана ХТ40 но гледах за 4.20 и Шимано Hyperloop но той е само 4.20 а Катаната по каталог има и 4.50.Реших да отида и при пичовете до Пирогов за да видя и там какви мачове има но там мачове ще зареждат след 10 дена.Затова реших да изчакам да заредят и тогава да избера от двата магазина какво да взема,но определено Шиманото при Дария ми хареса за жалост не можеше да го разпъна заради силният дъжд който валеше а нямах време да чакам да спре.Сега ще чакам още 10 дена и се надявам да си взема и аз мач 4.50.Тука ме попитаха какви риби смятам да ловя с него дребни или едри.За съжаление досега съм карък и голями риби не съм хващал.Обикновенно си ловя дребосък.На платени водоеми не ходя по ред причини,така ,че възможноста да хващам голями риби на мача на свободните водоеми го свеждам до минимум.Още веднъж благодаря за ценната информация.Хубавото на интернета е именно това ,че може да получеш съвети от хора с твойте интиреси който имат повече опит и стаж!