Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Нареждане на влакното Zauber CF
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Нареждане на влакното Zauber CF
И при моя Заубер нещата са точно така. Бих добавил само, че това как ще реди влакното една макара си личи още при навиването на първите 5 метра. Така че аз си правя корекциите веднага и почти винаги постигам желания от мен резултат.
Здравейте колеги! За да не отварям нова тема, реших да задам въпроса си тук. Спрял съм се на въпросния Заубер ЦФ.
Всичко в макарата ми хареса когато я въртях, освен един странен шум при въртенето...(леко тракване на всеки пълен оборот)
Продавача ме увери, че този шум си е нормален за макарата и всички излизат заводски с него.
Моля някой притежател на този модел да сподели има ли нещо такова, или тази която съм гледал е с дефект?
Благодаря предварително и наслука!
Всичко в макарата ми хареса когато я въртях, освен един странен шум при въртенето...(леко тракване на всеки пълен оборот)
Продавача ме увери, че този шум си е нормален за макарата и всички излизат заводски с него.
Моля някой притежател на този модел да сподели има ли нещо такова, или тази която съм гледал е с дефект?
Благодаря предварително и наслука!
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
има значение на кое е пълния оборот - на дръжката или на шпулата. Продавача всичко може да ти каже, за да ти продаде боклука си. Явно не си му повярвалmarkas написа: Всичко в макарата ми хареса когато я въртях, освен един странен шум при въртенето...(леко тракване на всеки пълен оборот)
Продавача ме увери, че този шум си е нормален за макарата ....!

Ако ще е риоби, вземи Екусима, ще ти върши същата работа, няма да трака и ще изкара повече време от заубера при еднакви условия.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Леко тракване на пълен оборот ми звучи като оронен зъб на голямото зъбно колело . Получава се при изпускане на макарата на плочки , асфалт и пр. Просто поискай друга макара , тая дето прескача я остави да си я продават .
пп - няма начин Екусимата да изкара повече от Заубера , еле па да свърши повече работа при еднакви условия
пп - няма начин Екусимата да изкара повече от Заубера , еле па да свърши повече работа при еднакви условия

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Имам Заубер от половин година.Няма никакви шумове,нито на свободен ход,нито като е натоварен.Остави тая шумящата и си вземи друг Заубер,ще останеш доволен.
Съмнявам се някога да си имал Екусима или Заубер ... но може и да грешаПавел Иванов написа:пп - няма начин Екусимата да изкара повече от Заубера , еле па да свърши повече работа при еднакви условия

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Преди десетина години , или малко повече имах Заубер . Наблюденията ми върху двете макари са именно върху такива на колеги спинингисти . Тук става дума за натоварен спинингов риболов в течение
пп - ще помоля да не бъда умешван в плувкарски риболов защото такъв практикувам преко сили два , три пъти в годината , тая и миналата и по-малко , за разлика от спининга !

пп - ще помоля да не бъда умешван в плувкарски риболов защото такъв практикувам преко сили два , три пъти в годината , тая и миналата и по-малко , за разлика от спининга !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Ами нека колегата markas да уточни при всеки оборот ли го прави или при смяна на посоката на движение на шпулата в гмт, което поради бавната осцилация се повтаря на всеки два оборота ако се не лъжа. Причината е, че има голям луфт на оста по някаква причина и при смяна на посоката поради теглото на шпулата става рязко пропадане и се чува осезателно. При работа под товар този луфт се обира, но не трябва да го има и го няма при доста Zauber-и. При моя(предишния модел) също печуква. Има го и при една Balzer Bonita (модел от деветдесетте), която е с локомотив, а не с безконечник. Но аз като правило, все попадам на "куци бройки".
Нормално е това, има го и при мен. Става, когато макарата работи с шпулата нагоре. Точно поради рязкото пропадане на шпулата е, изчезва, когато макарата се държи хоризонтално. Не пречи на работата.
Лови си с нея една година така и после на профилактика я дай да я гресират професионално и да сменят лагера на ролката на бигела. Ако преждевременно зацикли, капваш фино масло отстрани и разтъркваш. Прави го на всеки 2 риболова, за да изкарваш мръсотията и за да ти се движи ролката плавно. Това е мн важно.
Като цяло макарата е добра, с много надежден аванс и стабилна тяга. Забрави за много тънки брейдове. От #1 нагоре всичко е ок.
Лови си с нея една година така и после на профилактика я дай да я гресират професионално и да сменят лагера на ролката на бигела. Ако преждевременно зацикли, капваш фино масло отстрани и разтъркваш. Прави го на всеки 2 риболова, за да изкарваш мръсотията и за да ти се движи ролката плавно. Това е мн важно.
Като цяло макарата е добра, с много надежден аванс и стабилна тяга. Забрави за много тънки брейдове. От #1 нагоре всичко е ок.
"Ами нека колегата markas да уточни при всеки оборот ли го прави "
Уточнил съм, и съм написал по едно тракване на всеки пълен оборот
"Забрави за много тънки брейдове. От #1 нагоре всичко е ок."
Е това съвсем ме озадачи...аз я искам в размер 1000 или 2000 за пъстърва,клен,костур и влакно 0.8 по японската номерация. Имам Катана която не ми харесва как реди по - тънките влакна и поради тази причина съм се насочил към Заубера.
Уточнил съм, и съм написал по едно тракване на всеки пълен оборот

"Забрави за много тънки брейдове. От #1 нагоре всичко е ок."
Е това съвсем ме озадачи...аз я искам в размер 1000 или 2000 за пъстърва,клен,костур и влакно 0.8 по японската номерация. Имам Катана която не ми харесва как реди по - тънките влакна и поради тази причина съм се насочил към Заубера.
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Може и да стане, но няма смисъл. За лайт и тънки влакна събери за по-лека макара с бърза осцилация. Зауберът никога не е бил предназначен за това. Слам ще ти свърши работа, в обявите го има за 140 лв с резервна шпула. Виждал съм руснаци и 0.6 да му навиват на слама.
-
- ще става разбирач
Да,за този риболов си вземи един Слам 1000 и си готов.До скоро и аз имах тази дилема като теб,Риоби или Слам.Послушах колеги и си купих Слама и му навих 0,8 брейд.Още е нов,на 1 риболов е,но мисля ,че няма да имам проблеми с макарата.Много е лека,върти супер лесно и нарежда добре.Свържи се с колегата PROMARINE,той ни е съфорумник и ги внася макаретата,и ще ти разясни нещата.