Нареждане на влакното Zauber CF

Модератори: Павел Иванов, sestrata

gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Нареждане на влакното Zauber CF

Мнение от gamon »

И при моя Заубер нещата са точно така. Бих добавил само, че това как ще реди влакното една макара си личи още при навиването на първите 5 метра. Така че аз си правя корекциите веднага и почти винаги постигам желания от мен резултат.
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Здравейте колеги! За да не отварям нова тема, реших да задам въпроса си тук. Спрял съм се на въпросния Заубер ЦФ.
Всичко в макарата ми хареса когато я въртях, освен един странен шум при въртенето...(леко тракване на всеки пълен оборот)
Продавача ме увери, че този шум си е нормален за макарата и всички излизат заводски с него.
Моля някой притежател на този модел да сподели има ли нещо такова, или тази която съм гледал е с дефект?
Благодаря предварително и наслука!
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

markas написа: Всичко в макарата ми хареса когато я въртях, освен един странен шум при въртенето...(леко тракване на всеки пълен оборот)
Продавача ме увери, че този шум си е нормален за макарата ....!
има значение на кое е пълния оборот - на дръжката или на шпулата. Продавача всичко може да ти каже, за да ти продаде боклука си. Явно не си му повярвал :wink: . На еднооката мома никога няма да и поникне второ око, каквото и дати говори майка и, и не е вярно че повечето за еднооки, че някои и без очи :roll:
Ако ще е риоби, вземи Екусима, ще ти върши същата работа, няма да трака и ще изкара повече време от заубера при еднакви условия.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Леко тракване на пълен оборот ми звучи като оронен зъб на голямото зъбно колело . Получава се при изпускане на макарата на плочки , асфалт и пр. Просто поискай друга макара , тая дето прескача я остави да си я продават .

пп - няма начин Екусимата да изкара повече от Заубера , еле па да свърши повече работа при еднакви условия :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
ТТ лови по реки
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ТТ лови по реки »

Имам Заубер от половин година.Няма никакви шумове,нито на свободен ход,нито като е натоварен.Остави тая шумящата и си вземи друг Заубер,ще останеш доволен.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Павел Иванов написа:пп - няма начин Екусимата да изкара повече от Заубера , еле па да свърши повече работа при еднакви условия :wink:
Съмнявам се някога да си имал Екусима или Заубер ... но може и да греша :D От друга старана аз съм имал, ползвал при морски спининг (подчертавам го щото 1 сезон спининг може да се равнява на 5-10 плувка примерно), обслужвал съм доста от тези макари на познати и твърдя че двете макари са идентични относно пиньон и корона - чистиш, смазваш и след 2 дни всичко е чернилка - т.е. яко износване. Обаче заубера повече се разтраква от екусимата при сходни условия (пак подчертавам при спининг). Това се отнася за макари отпреди 2-4 г., но не вярвам нещата да са се изменили.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Преди десетина години , или малко повече имах Заубер . Наблюденията ми върху двете макари са именно върху такива на колеги спинингисти . Тук става дума за натоварен спинингов риболов в течение :wink:

пп - ще помоля да не бъда умешван в плувкарски риболов защото такъв практикувам преко сили два , три пъти в годината , тая и миналата и по-малко , за разлика от спининга !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Ами нека колегата markas да уточни при всеки оборот ли го прави или при смяна на посоката на движение на шпулата в гмт, което поради бавната осцилация се повтаря на всеки два оборота ако се не лъжа. Причината е, че има голям луфт на оста по някаква причина и при смяна на посоката поради теглото на шпулата става рязко пропадане и се чува осезателно. При работа под товар този луфт се обира, но не трябва да го има и го няма при доста Zauber-и. При моя(предишния модел) също печуква. Има го и при една Balzer Bonita (модел от деветдесетте), която е с локомотив, а не с безконечник. Но аз като правило, все попадам на "куци бройки".
Monovbg
новобранец
новобранец

Мнение от Monovbg »

Нормално е това, има го и при мен. Става, когато макарата работи с шпулата нагоре. Точно поради рязкото пропадане на шпулата е, изчезва, когато макарата се държи хоризонтално. Не пречи на работата.

Лови си с нея една година така и после на профилактика я дай да я гресират професионално и да сменят лагера на ролката на бигела. Ако преждевременно зацикли, капваш фино масло отстрани и разтъркваш. Прави го на всеки 2 риболова, за да изкарваш мръсотията и за да ти се движи ролката плавно. Това е мн важно.
Като цяло макарата е добра, с много надежден аванс и стабилна тяга. Забрави за много тънки брейдове. От #1 нагоре всичко е ок.
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

"Ами нека колегата markas да уточни при всеки оборот ли го прави "
Уточнил съм, и съм написал по едно тракване на всеки пълен оборот :)

"Забрави за много тънки брейдове. От #1 нагоре всичко е ок."
Е това съвсем ме озадачи...аз я искам в размер 1000 или 2000 за пъстърва,клен,костур и влакно 0.8 по японската номерация. Имам Катана която не ми харесва как реди по - тънките влакна и поради тази причина съм се насочил към Заубера.
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Monovbg
новобранец
новобранец

Мнение от Monovbg »

Може и да стане, но няма смисъл. За лайт и тънки влакна събери за по-лека макара с бърза осцилация. Зауберът никога не е бил предназначен за това. Слам ще ти свърши работа, в обявите го има за 140 лв с резервна шпула. Виждал съм руснаци и 0.6 да му навиват на слама.
ТТ лови по реки
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ТТ лови по реки »

Да,за този риболов си вземи един Слам 1000 и си готов.До скоро и аз имах тази дилема като теб,Риоби или Слам.Послушах колеги и си купих Слама и му навих 0,8 брейд.Още е нов,на 1 риболов е,но мисля ,че няма да имам проблеми с макарата.Много е лека,върти супер лесно и нарежда добре.Свържи се с колегата PROMARINE,той ни е съфорумник и ги внася макаретата,и ще ти разясни нещата.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”