Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Спешно дайте съвет.
Модератор: bobopeli
Спешно дайте съвет.
Значи когато имам свободно време го запълвам с риболов. Наскоро ми се случи нешто което никога няма да забравя.
Последно промяна от handcream на Вто Апр 18, 2006 7:35 am, променено общо 1 път.
За съвет.
За съвет handcream@abv.bg
- Aglia
- вече хвърля и на тежко
Нито съм хвьрлял за такива риби нито сьм чувал такива истории...Колега кьде са станали тия неща на кой язовир
река
или там каквото е
Как така пьк все ти урдя нещо толкова едро
(това добре) ама все ти и кьса.
...(0.50-0.70
) голям кьсметлия си
,а това накрая дето си скьсал влакното (след като се знае че си бил подготвен(0.50-0.70 влакно) май нещо звучи малко не на място..)та чак сам си го "отрязал"както казваш
.Дано на всеки да се случи такув удар ама ....

Колега
Колега от Хасковска област съм ако ти кажа в кое село е язовира значи казвам на цяла България.Ако можеш да ми помогнеш с нешто handcream@abv.bg
- Cougar
- ще става разбирач
Re: Спешно дайте съвет.
Какъв рибар си да не ти издържат нервите така.
Стоиш до последно или докато скъса или докато го извадиш..
Цели 3 сома (ако е вярна историята) са си заминали с куки в устите........
Някои хора пускат нощни въдици с тапи за сом. Като се хване почва да тегли надолу, а тапата го тегли нагоре, той надолу, тапата нагоре. Така до сутринта се е омаломощил и само трябва да го прибереш. Не е спортсменско, но е начин на улов за който Жоро още не е писал.
И не знам до какъв размер сом може да го ползваш метода.

Стоиш до последно или докато скъса или докато го извадиш..
Цели 3 сома (ако е вярна историята) са си заминали с куки в устите........

Някои хора пускат нощни въдици с тапи за сом. Като се хване почва да тегли надолу, а тапата го тегли нагоре, той надолу, тапата нагоре. Така до сутринта се е омаломощил и само трябва да го прибереш. Не е спортсменско, но е начин на улов за който Жоро още не е писал.

И не знам до какъв размер сом може да го ползваш метода.
- Local
- учете се от него
Е -та колега как ще срежеш влакното бе брат , държиш докато не припаднеш бе човек . Бахти 0.70 влакно здрава макара и ако е бил здрав пръта мачакш го като кифла , никва милост . Другия път иди с 0.90 бамбуков прът и пак здрават макара и го дръж бе мамка му стара и сом . Ако всичко това е вярно наситина си пази мястото в тайна и го извади тоя сомчо , та и ние да видим голем рибок
.

Клавиатура риба не лови!!!
Здравейте колеги, днес не ми провървя.Влакното 0,70 замених със тънко и много здраво въже около 80 метра, метнах въдицата на същото место със същата стръв (малка рибка).Чакъх цял ден и точно когато наближи времето по което и трите пъти ми удря 19часа, заваля доста непредвидено и силно.Аз си помислих че дори и да вали ще ми удари обаче непомислих как ще изкарам колата до асвалтовия път.
Искренно благодаря на тракториста който ме измъкна до пътя.
Искренно благодаря на тракториста който ме измъкна до пътя.
Начи за другия път - влакно около 1 мм. права лопата, една кофа бетон и една тръба ф 80 с една скоба от арматурно желязо заварена на нея, маса, стол, краставици, домати и 1 шише ракия.Отиваш на водоема, правиш една дупка околко метър, слагаш тръбата права в дупката и изливаш бетона, след това чакаш 2 дни да стегне бетона горе-долу и зариваш с пръс отгоре. Като удари сома - стягаш аванса, взърваш линията за скобата и опъваш масата, прайш салатата и почваш да пиеш ракия. Като изпиеш шишето тамън сомът трябва да се е изморил, ти си заредил яко със гориво и го вадиш да кара водни ски тоя сом.
Уважавай събеседника!!!
хай
Според мен ако колегата не се гъбарка, изводът е само един:
1. Понеже е мятал в точно определено място във водоема, вероятно става въпрос за гигантски сом с размери към поне 200 кила, или щгрупа такива, обитаващи въпросния участък.
2. Бате Милко Георгиев, вечна му памет, навремето имаше материал за големите сомове. Той твърдеше, че в Бг живеят чудовища над 150 кила и превеждаше случай за изправена кука Мустад № 7/0 или нещо от сорта, изттръгната въдица от ръцете на Петър Атанасов и т.н. На него му вярвам безпрекословно. Тъй че колегата най-вероятно да е закачил некво такова огромно чудовище.
Колега, бъди упорит, слагай 0.80, огромни ченгели, лебедка, туряй направо една опърлена кокошка за стръв и го хвани тоя сом.
1. Понеже е мятал в точно определено място във водоема, вероятно става въпрос за гигантски сом с размери към поне 200 кила, или щгрупа такива, обитаващи въпросния участък.
2. Бате Милко Георгиев, вечна му памет, навремето имаше материал за големите сомове. Той твърдеше, че в Бг живеят чудовища над 150 кила и превеждаше случай за изправена кука Мустад № 7/0 или нещо от сорта, изттръгната въдица от ръцете на Петър Атанасов и т.н. На него му вярвам безпрекословно. Тъй че колегата най-вероятно да е закачил некво такова огромно чудовище.
Колега, бъди упорит, слагай 0.80, огромни ченгели, лебедка, туряй направо една опърлена кокошка за стръв и го хвани тоя сом.
-
- новобранец
LESEN NACHIN
Batkaa namaji gazegata sys sirene topni ia v iazovira toi samichak sha sa blusne v tebe.
Ei ama aze ne sum go probval te toa nachin!
Rezzzzzz
i nasluka
Ei ama aze ne sum go probval te toa nachin!
Rezzzzzz
i nasluka
Nai dobria ribar!
-
- новобранец
...отговор....
Колега тука взеха да се бъзикат,ма аз съм виждал 54 кг. сом на с.Орешец-звяр ти казвам и ти вярвам. Ако искаш пишина адрес:
atanasov2004@abv.bg - аз съм от Димитровград и ако искаш да
пробваме да видим този звяр какъв ще е.
atanasov2004@abv.bg - аз съм от Димитровград и ако искаш да
пробваме да видим този звяр какъв ще е.