Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
milenminds написа:Привет колега. Мога да споделя малко спининг приключения...Zahariev91 написа:Колеги, някой с актуално инфо за "Вятърните Мелници"? Никога не съм ходил там за риба, но чета хубави неща от предишни години.
Много благодаря за подробната информация, но аз съм фен на фидера и дънния риболов, ще видя как седят нещата там и ще дам отчет.

И малко прясно инфо от вчера, от Панчака-платения:
Отидох с ясната цел за шаран - излезе само 1,за общо 12 часа излет от 7 до 7, но за сметка на това есетрите се бяха активизирали. Заради времето може би, не знам и аз. Имах невиждани до сега за мен удари, дори първата есетра успя да изкриви кука Гамакацу номер 6, и се откачи до брега... :/ останалите 5 риби - бяха успешно кепчосани, не ги снимах всички, защото бяха един калибър.
Последно промяна от Zahariev91 на Чет Май 12, 2016 2:16 pm, променено общо 2 пъти.
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
страхотна риба. на какво я хвана колега?
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
-
- новобранец
Сладка Царевица, комбинация царевица и пинки с повдигач, бял червей, протеинови топчета... общо взето на всичко удрят, стига да ги събереш. 

- кирил великий
- разбира нещата
Колега Захариев, успя ли да отидеш на хидрокомплекс "Вятърните мелници"? Ако не си още, драсни едно лично да ти обясня някои особености!
Колеги, някой може ли да ми даде някаква информация относно местата за риболов на яз. Пожарево? Основния търсен от мен обект е каракуда. Бонус шаран добре дошъл, както и рибата каква храна предпочита повече сладка или рибна?
-
- фен клуб-скобар
[videonariba][/videonariba]
Лови си на бял червей,на фин такъм ,храни със бял и
царевица и може да има доста бонуси.Сомче,шаранче и пъстърва.
Във вторник ,ходих там.С голям зор три сомчета.Каракудата не се брои.glmv написа:Колеги, някой може ли да ми даде някаква информация относно местата за риболов на яз. Пожарево? Основния търсен от мен обект е каракуда. Бонус шаран добре дошъл, както и рибата каква храна предпочита повече сладка или рибна?
Лови си на бял червей,на фин такъм ,храни със бял и
царевица и може да има доста бонуси.Сомче,шаранче и пъстърва.
-
- новобранец
Off topic.кирил великий написа:Колега Захариев, успя ли да отидеш на хидрокомплекс "Вятърните мелници"? Ако не си още, драсни едно лично да ти обясня някои особености!
Готово.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колега, "каракудата" там е безобразно дребна. Рибите са по един пръст.glmv написа:Колеги, някой може ли да ми даде някаква информация относно местата за риболов на яз. Пожарево? Основния търсен от мен обект е каракуда. Бонус шаран добре дошъл, както и рибата каква храна предпочита повече сладка или рибна?
След темите във форума и аз отидох да си хвана каракудки за стръв за сом, но едва събрах няколко, които стават от всички колеги на брега.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
glmv написа:Колеги, някой може ли да ми даде някаква информация относно местата за риболов на яз. Пожарево? Основния търсен от мен обект е каракуда. Бонус шаран добре дошъл, както и рибата каква храна предпочита повече сладка или рибна?
На Пожарево има много места. Каракудата както казват всички е изключително дребна и за мен не съм струва изобщо да се ходи за това. Все пак на неплатен можеш да хванеш къде, къде по-големи каракуди. Аз съм имал много успехи в ляво към скалите срещу "плажа". От скоро пускат и сомчета по кило две. Те взимат доволно на бял червей на дъното. Миналата година хващах много там на малка спирала с яко бял на куките или на ваглер пак на дъното на бял и царевица. Шаранът след тези яки дъждове не знам как ще е и дали ще се храни. Ако ходиш сподели после да знаем как е. Аз мисля да ходя там в неделя, но не съм сигурен. Ще видим времето какво е. Успех!
-
- фен клуб-скобар
Без да се заяждам,ама къде ги видя тия сомчета по кило-две.Аз ходя там веднъж седмично и сомчетата са по 400-500 грама.само един път пускаха малко бройки около кило.
- StaAnt
- ще става разбирач
Колеги слушайте saksi.Това му е домашния язовир,а и казва истината. 

Може и нашите кантари на око да не са много правилни
А как е нивото там след тези дъждове?

-
- фен клуб-скобар
Преди малко минах оттам.Хубавата новина е ,че пуснаха доста шаран и то ,около двете кила,лошата е ,че е малко мътен.
Аз си мислех да го пробвам утре, но с тази мътилка...няма да е добре работата. Все пак, ако отида ще кажа какво съм направил 

-
- вече хвърля и на тежко
Привет колеги. Малко инфо от Богоров платеното. Неделя - времето беше прилично. Сутринта беше спокойно и рибата беше много активна на мач, дълбочина около метър стрелба на пелети. Най-вървежни бяха тези, които се купуват на място. излизаше основно амур. Към 11 задуха вятър и риболова продължи на дъно.
Рапорт даден и наслука на всички!
Рапорт даден и наслука на всички!