Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Zahariev91
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Zahariev91 »

milenminds написа:
Zahariev91 написа:Колеги, някой с актуално инфо за "Вятърните Мелници"? Никога не съм ходил там за риба, но чета хубави неща от предишни години.
Привет колега. Мога да споделя малко спининг приключения...

Много благодаря за подробната информация, но аз съм фен на фидера и дънния риболов, ще видя как седят нещата там и ще дам отчет. :)

И малко прясно инфо от вчера, от Панчака-платения:
Отидох с ясната цел за шаран - излезе само 1,за общо 12 часа излет от 7 до 7, но за сметка на това есетрите се бяха активизирали. Заради времето може би, не знам и аз. Имах невиждани до сега за мен удари, дори първата есетра успя да изкриви кука Гамакацу номер 6, и се откачи до брега... :/ останалите 5 риби - бяха успешно кепчосани, не ги снимах всички, защото бяха един калибър.
Прикачени файлове
И т.н.
И т.н.
IMG_20160502_120330.jpg
Последно промяна от Zahariev91 на Чет Май 12, 2016 2:16 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
isavkov
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от isavkov »

страхотна риба. на какво я хвана колега?
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Zahariev91
новобранец
новобранец

Мнение от Zahariev91 »

Сладка Царевица, комбинация царевица и пинки с повдигач, бял червей, протеинови топчета... общо взето на всичко удрят, стига да ги събереш. :)
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Колега Захариев, успя ли да отидеш на хидрокомплекс "Вятърните мелници"? Ако не си още, драсни едно лично да ти обясня някои особености!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Колеги, някой може ли да ми даде някаква информация относно местата за риболов на яз. Пожарево? Основния търсен от мен обект е каракуда. Бонус шаран добре дошъл, както и рибата каква храна предпочита повече сладка или рибна?
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

[videonariba][/videonariba]
glmv написа:Колеги, някой може ли да ми даде някаква информация относно местата за риболов на яз. Пожарево? Основния търсен от мен обект е каракуда. Бонус шаран добре дошъл, както и рибата каква храна предпочита повече сладка или рибна?
Във вторник ,ходих там.С голям зор три сомчета.Каракудата не се брои.
Лови си на бял червей,на фин такъм ,храни със бял и
царевица и може да има доста бонуси.Сомче,шаранче и пъстърва.
Zahariev91
новобранец
новобранец

Мнение от Zahariev91 »

кирил великий написа:Колега Захариев, успя ли да отидеш на хидрокомплекс "Вятърните мелници"? Ако не си още, драсни едно лично да ти обясня някои особености!
Off topic.
Готово.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

glmv написа:Колеги, някой може ли да ми даде някаква информация относно местата за риболов на яз. Пожарево? Основния търсен от мен обект е каракуда. Бонус шаран добре дошъл, както и рибата каква храна предпочита повече сладка или рибна?
Колега, "каракудата" там е безобразно дребна. Рибите са по един пръст.
След темите във форума и аз отидох да си хвана каракудки за стръв за сом, но едва събрах няколко, които стават от всички колеги на брега.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

На Пожарево има много места. Каракудата както казват всички е изключително дребна и за мен не съм струва изобщо да се ходи за това. Все пак на неплатен можеш да хванеш къде, къде по-големи каракуди. Аз съм имал много успехи в ляво към скалите срещу "плажа". От скоро пускат и сомчета по кило две. Те взимат доволно на бял червей на дъното. Миналата година хващах много там на малка спирала с яко бял на куките или на ваглер пак на дъното на бял и царевица. Шаранът след тези яки дъждове не знам как ще е и дали ще се храни. Ако ходиш сподели после да знаем как е. Аз мисля да ходя там в неделя, но не съм сигурен. Ще видим времето какво е. Успех!
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Без да се заяждам,ама къде ги видя тия сомчета по кило-две.Аз ходя там веднъж седмично и сомчетата са по 400-500 грама.само един път пускаха малко бройки около кило.
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

Колеги слушайте saksi.Това му е домашния язовир,а и казва истината. :D
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

Може и нашите кантари на око да не са много правилни :) А как е нивото там след тези дъждове?
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Преди малко минах оттам.Хубавата новина е ,че пуснаха доста шаран и то ,около двете кила,лошата е ,че е малко мътен.
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

Аз си мислех да го пробвам утре, но с тази мътилка...няма да е добре работата. Все пак, ако отида ще кажа какво съм направил :)
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

Привет колеги. Малко инфо от Богоров платеното. Неделя - времето беше прилично. Сутринта беше спокойно и рибата беше много активна на мач, дълбочина около метър стрелба на пелети. Най-вървежни бяха тези, които се купуват на място. излизаше основно амур. Към 11 задуха вятър и риболова продължи на дъно.
Рапорт даден и наслука на всички!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”