Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Zahariev91
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Zahariev91 »

milenminds написа:Привет колеги. Малко инфо от Богоров платеното. Неделя - времето беше прилично. Сутринта беше спокойно и рибата беше много активна на мач, дълбочина около метър стрелба на пелети. Най-вървежни бяха тези, които се купуват на място. излизаше основно амур. Към 11 задуха вятър и риболова продължи на дъно.
Рапорт даден и наслука на всички!
Привет колега, кoлко е активна рибата? :) По 2-3 риби на човек. тук-там капо или си дава както трябва? Времето последната седмица е ужасно, на повечето места рибите не искат да се хранят активно, та затова питам.
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Благодаря много на всички колеги относно информацията за яз. Пожарево , но след информацията за размера на каракудата се отказах от този вариант. Отидох до Диканите, но там нямаше риболов. Като цяло ще чакаме по - добри времена. Успех на всички колеги!
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

Здравейте :) Малко информация и от мен. В неделя все пак отидох на Пожарево - положение - мътно. Търсих и шаран и сом, но без никакъв резултат. Ни дъно, ни мач. Постоянно захранка с пелети, стръв пелети, бял царевица, протеинови топчета, но нищо. Към 3 и 30 се зададе отново огромен черен облак и си тръгнах. Не видях никой около мен да извади нещо по различно от 8-9см каракудки. На колегата от Богров браво :)
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Днес на Пожарево,две сомчмета и едно шаранче..кило и триста.
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

Zahariev91 написа:
milenminds написа:Привет колеги. Малко инфо от Богоров платеното. Неделя - времето беше прилично. Сутринта беше спокойно и рибата беше много активна на мач, дълбочина около метър стрелба на пелети. Най-вървежни бяха тези, които се купуват на място. излизаше основно амур. Към 11 задуха вятър и риболова продължи на дъно.
Рапорт даден и наслука на всички!
Привет колега, кoлко е активна рибата? :) По 2-3 риби на човек. тук-там капо или си дава както трябва? Времето последната седмица е ужасно, на повечето места рибите не искат да се хранят активно, та затова питам.
Колега, аз лично направих 3 риби на мач. Колега с мен също толкова. До нас имаше един колега с 3 дънарки и като задуха извади и той 2 риби. Генерално не стана особено динамичен риболов, защото рибата доста се влияеше от атмосферните условия, които бяха много променливи.
Zahariev91
новобранец
новобранец

Мнение от Zahariev91 »

milenminds написа:....

Колега, аз лично направих 3 риби на мач. Колега с мен също толкова. До нас имаше един колега с 3 дънарки и като задуха извади и той 2 риби. Генерално не стана особено динамичен риболов, защото рибата доста се влияеше от атмосферните условия, които бяха много променливи.
Мерси. Ясно значи, както и предполагах. Ще чакаме по-добри времена. :D
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Да, и аз мисля да прескоча Богров засега. Бях преди две- три седмици и направих две риби само :( Като знам как е като се стопли, чакаме по-добри времена. Миналото лято съм правил по 12-15 риби на ден, и то не за цял ден, а сега с това време......нъцки
Аватар
gotzyss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gotzyss »

Колеги , някой знае ли , от къде мога да си взема чепарета в София ? Благодаря!
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Колеги някой с информация за Панчарево. Водата как е рибата изтеглила ли се е към лебеда
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Колега за чепарета провери в Акулата на бул.Сливница.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

gotzyss написа:Колеги , някой знае ли , от къде мога да си взема чепарета в София ? Благодаря!

Виждал съм в магазина на Ботевградско шосе, един светофар преди автогарата,
И в магазина зад Кауфланд, Слатина.
stiviti
новобранец
новобранец

Мнение от stiviti »

glmv написа:Колеги някой с информация за Панчарево. Водата как е рибата изтеглила ли се е към лебеда
Вчера ходих да изпробвам воблери и тайната надежда,че рибата кълве да хвърля и една плувка. Водата беше висока, но спадаше- имало състезание по гребане и го напълнили. Имаше около 20 колеги , но пълно капо. Някои дни кълвяло ,но през повечето не иска.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Наистина го бяха напълнили до максимума, дано спадне малко, за да се отвори бряг за удобен риболов.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Kaloqn19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kaloqn19 »

Здравейте,колеги ходи ми се на Герман ,как е положението там,че да сменя малко Богров
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Здравейте колеги! Кратка информация за езерото Панчарево от днешния следобед. Нивото на водоема е високо, но за тричасовия ми престой на "гумаджийницата" спадна с няколко сантиметра. Дъждовното време отказа повечето риболовци и в един момент се оказах единствен. Езерото стана стъкло, птички пееха в дървото над мен, дъждът се сипеше тихо и напоително - идилията беше пълна. Днес тръгнах с нагласата да излъжа някой уклей и отчасти ми се получи. Риболов на 5м болонезка, 1.5гр. плувче, и кукичка №18. Прекарах рибките на 15-ия метър с рехава захранка и стрелба на бял червей. Освен уклейките на 80см дълбочина се вдигнаха и десетина любопитни бабушки, които веднага поеха пътя обратно във водоема.
За финал няколко снимки от днешния излет.
20160520_200219.jpg
20160520_193525.jpg
20160520_192913.jpg
20160520_192810.jpg
20160520_192757.jpg
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”