Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

риболов на щука
Модератори: Павел Иванов, sestrata
риболов на щука
мога ли да ловя щука във водоеми който са с забрана за други видове риба? нали щуката вече не е забранена? и ако отида дали ще ми кажат нещо тези който проверяват?
Re: риболов на щука
"От 1 май 2015 г. е разрешен уловът на щука /Esox lucius/ във всички водни обекти на територията на страната, с изключение на водните обекти, за които е въведена целогодишна забрана за риболов със Заповед № РД 09-152/09.03.2015г. на министъра на земеделието и храните."
Надявам се, да съм бил изчерпателен.
Надявам се, да съм бил изчерпателен.

Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
благодаря много
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
С улов на щука да , ама прекалено дребни за да се нарекат успехи 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Да, за щука ми е питането. Аз ходя от миналата година основно по пловдивската Марица и то в града. Все дребосък закачам. Дано тоз сезон има нещо по читаво.
Спининг мания...
Аз мога да се похваля с мускулна треска от първи до сега.
Пет часа спининг блесни,воблери без почивка въртиии кат луд.
Слънцето беше много силно слънчясах,счупих лопатката на един воблер в дъното направих
два километра транбоване.
Преди да си тръгна попитах другите рибари дето бяха заспали на тапи по Марица имат ли
удар поне ?
Оказа се че никой не е хванал нищо !
Иначе масово се лови на перо и вадят рибки на плувка и бял червей...
Изглежда не им пука от забраните изобщо или са луди с документи ...
Пет часа спининг блесни,воблери без почивка въртиии кат луд.
Слънцето беше много силно слънчясах,счупих лопатката на един воблер в дъното направих
два километра транбоване.
Преди да си тръгна попитах другите рибари дето бяха заспали на тапи по Марица имат ли
удар поне ?
Оказа се че никой не е хванал нищо !
Иначе масово се лови на перо и вадят рибки на плувка и бял червей...
Изглежда не им пука от забраните изобщо или са луди с документи ...

- TonyBlaze
- новобранец
- Обратна връзка:
По Тунджа се вядят неимоверно големи парчоци. За съжаление и кефали "на попер", и сомове, и распери...
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
-
- научил се да хвърля
Звънете на ИАРА.
Е, като хвърля човек с плетеняк, метален повод и 7+см воблер, трябва ли да се чувства виновен за показалите се кленове и сомчета? Пуска ги и продължава да търси зъбатата дамаbacho acho написа:Звънете на ИАРА.

А пък тя и на малките риджита излиза

Времето яко се ебе аз за това си мисля , че резултатите са ни такива отпрах се от излети по Старозагорските локви където съм имал сериозни успехи но сега последните 9 пъти от 01.05 насам нищоо ! Идеше ми последния път да хвърля всичко в гьола и да си набия камшика .

На 01.05. имах две щуки маломерни,на 02.05. имах 20 всичките маломерни-това на Шабла. На 14.05. имах две редовни(не че съм ги взел) на една локва до Аврен. Щуката не се сърди на лошото време. Дори обича променлива прогноза.
И при мен е същото. Дестинацията е една и съща - река Росица под язовир Стамболийски. 3 излета само с една маломерка която си плува жива и здрава и един кефал около 40см, който нямаше тоя късмет...Беше налапал и двете тройки и воблера чак на вътре в гърлото. Опитах се с клещите да ги извадя безпроблемно но уви не се получи и го взех. Кефала по между другото беше остърган целия от мрежи явно. Беше си със здрава кожа но без люспи в най-широката си част. Тъпанарите от пътното в Търново затвориха пътя между язовира и Павликени заради свлачище на един баир над пътя, като го преградиха с бетонни блокове. Сега няма никакво движение там и е рай за мрежарите. Местата по големите вирове където традиционно са едвам непроходими сега са огазени и приличат на стадион....