Шаранджийска стойка и въдица

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Kaloqn19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Шаранджийска стойка и въдица

Мнение от Kaloqn19 »

Здравейте,колеги искам да си купя Стойка за риболов на шаран и въдица.Някой от вас може ли да ме посъветва или да ми продаде? :fishing10:
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Шаранджийска стойка и въдица

Мнение от Slavi_82 »

Би ли бил малко по конкретен каква въдица и стойка търсиш и с какъв бюджет разполагаш
Аватар
vankata81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vankata81 »

Следи в обявите има доста качествени неща на прилични цени. Зависи и какъв ти е бюджета, нещо "евтинко" ли търсиш или "про".
Kaloqn19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kaloqn19 »

Търся по-висок клас въдица, а стойката до сто-сто и петдесет лева.
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

Пич да ти се обясни малко по просто ......... шаранжийте не ловят с 1 въдица по скоро 2 или 3 зависи от водоема и гъстотата на рибата.
Хубаво е нещата да купуват комплект, така ще може да ползваш и някакви отстъпки. В случая аз предпочитам т.н, пазруване 3 х 3 или по точно
3 броя въдици като събера пари от 1 вид и марка и после 3 макари . След това сигнализатори,влакна,качествен кеп, карп сак и дюшек на много места са задължителни и т.н.
Другия важен въпрос за какво ти е стойка както ти я наричаш или род под за една въдица замисли се? 2 Колчета от 3 лв и един водоустойчив сигнализатор ще ти се вържат около 30-35 лв

И ако искаш всисок клас въдица 700-800 лв може и да ти стигнат :D
Aко търсиш среден клас приготви поне по 200 лв за въдица и макра.
Всичко останало си т.н. бюджетна въдица.Колко и да ти хвалят ФЛ и разни други пренабити марки за по 70-80-90 лв пръчки и макари
те от доста време се правят в звода в които се прави и Осако и ред други евтини марки.
Така че осмисли с какво се захващаш и колко можеш да си позволиш да дадеш ти за такъми
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Slavi_82 написа:Пич да ти се обясни малко по просто ......... шаранжийте не ловят с 1 въдица по скоро 2 или 3 зависи от водоема и гъстотата на рибата.
Хубаво е нещата да купуват комплект, така ще може да ползваш и някакви отстъпки. В случая аз предпочитам т.н, пазруване 3 х 3 или по точно
3 броя въдици като събера пари от 1 вид и марка и после 3 макари . След това сигнализатори,влакна,качествен кеп, карп сак и дюшек на много места са задължителни и т.н.
Другия важен въпрос за какво ти е стойка както ти я наричаш или род под за една въдица замисли се? 2 Колчета от 3 лв и един водоустойчив сигнализатор ще ти се вържат около 30-35 лв

И ако искаш всисок клас въдица 700-800 лв може и да ти стигнат :D
Aко търсиш среден клас приготви поне по 200 лв за въдица и макра.
Всичко останало си т.н. бюджетна въдица.Колко и да ти хвалят ФЛ и разни други пренабити марки за по 70-80-90 лв пръчки и макари
те от доста време се правят в звода в които се прави и Осако и ред други евтини марки.
Така че осмисли с какво се захващаш и колко можеш да си позволиш да дадеш ти за такъми
С ФЛ на твоето Сечъри ще му счупя ушите , а пък за тия от по 200 къде плащаш само за марката могат да му носят вода, ако ме разбираш какво искам да ти кажа :wink: Извинявам се за OFа ама това че, пръчката е скъпа нищо не значи .
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

Фл да сравняваш с Сейнтчъри е като да сравняваш жигула с баварец :D Едната въдица е 80 а другата 800 лв :D
Едната е с доживотна гаранция което само по себеси говори колко е марка и другото евтин китаец на който гаранцията му изтича след като си излязъл от магазина :D В смисъл проблема на повечето Българи е че дават пари за китайски боклуци но като нямаме пари за по скъпи,
само си чешаме егото че едва ли ФЛ е по малко китаец от другите евтини марки , но незнам до колко си на ясно че Осако,ФЛ, Мифин, макарите
на диамант алб и т.н, се правят на едно и също място само надписите ги сменят за различната марка.
А ако смяташ че няма хубави въдици допитай се до колегата Върбанов може да те уреди с някоя прилична пръчка около 200 лв :)
Давам ти само за пример Shimano Tribal Velocity http://fish.shimano-eu.com/content/eu/e ... ocity.html
Toва е една прекрасна въдица за парите си която си заслужава парите.
Така че преди да пишеш за въдици и марки подготви се по добре следващия път
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Жигули или Баварец, все ще те закарат до края на пътуването!!!
За парите си, един Стратег е уникален като сопа! Не вярвах, докато не го пипнах! Пич, на 3 колена таква бланка, просто няма!
Може и да е Китаец, но не значи на 100% че е боклук! Пръчката, има много гръбнак! Да не говорим пък, за най-високия им клас.
Дори и разваления часовник, показва 2 пъти на ден верния час!!!
Ако ти дам, ФЛ Сахара Хентай с надпис на скъпа марка, ще се омоташ!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

До колегата Slavi_82 - Не всеки може да си позволи да пръсне хиляди за пръчки, макари, влакна, стойки и т.н. Още повече ако пък въпросния човек тепърва навлиза в риболова и още не знае - това ли ще е ноговия метод или не. ФЛ-а на първо четене е нещото което хем няма да те откаже от риболова, хем няма и да ти скъса джоба :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Къде погледна ,все Славчо срещам.
Не му се връзвайте на момчето ... от началото на март ме е грабнал ,ама само пита и разпитва.Дилемите му са от сорта на Филстар в/с Велосити ,КН9000 или Техниум10000 ,дву или три коленка и т.н. А и от Осако всичко му е на отстъпка ,така че само да вкарат Шимано и ще се уреди на сметка с нещо не-китайско :lol:

По темата - при една въдица не ти е нужна стойка приятелю.Две качествени колчета и си ти.Вариантите са хиляди ,та едва ли някой ще седне да дава съвети за комплект от 30 ,300 или 3000лв.Посочи основни критерии /в случая ценовия клас е приоритетен/ и тогава може да очакваш реални предложения.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

Ами и аз това го казах още на 2-рия коментар :D 2 колчета и един сигнализатор + един обтегач 35-40 лв ще го оправят :)
Иначе прав си сапуне питам разпитвам но не бързам да купувам Осако на което му е сменен надписа на FL :D
Taка че Осако Стратегист ги хвалете ама на друг :) Подържах в ръка пробвах тва онова 100% един и същи строй и бланка с безизвесния Осако Слим карп и разликите им бяха минимални да не кажа никакви :D Врочем Слим карп тежи 310 грама а ФЛ е 345 на 3.60 :D I 2-ратз разлика е че стратегиста е 50 мм 1-вия водач , слима е 40 мм :) Абе китайска ама добре замислена работа бих казал :D
Та вие може да си вярвaте че вашия китаец е по добър от другия , а дано ама надали :D
Aз само се опитах да разясня горе долу най общо кое качество с кой ценови клас е :) Щото пича се беше засилил с голямата кошница у небрани ягоди :D
Kaloqn19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kaloqn19 »

Слави исках да ми се предложи въдица,аз да я разгледам и да кажа дали е за мен.И доста добре знам, че се лови с три или четири пръчки.Тази е за резервна.
П.П. Вече си открих род-под.
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

Kaloqn19 написа:Слави исках да ми се предложи въдица,аз да я разгледам и да кажа дали е за мен.И доста добре знам, че се лови с три или четири пръчки.Тази е за резервна.
П.П. Вече си открих род-под.
Ти без да си посочил цена ние само да гадаем ти какво въдица искаш има от 30 и от 300 лв :D
А и ти някъде се беше засилил в високия клас, май набързо те приземих :D
За въдица най добре си купи една JRC contact на 2 или 3 части както прецениш може и стратегист в краен случай,
За макар там положението е много сложно но минимума ти тика скиптър :)
AleksandarK
новобранец
новобранец

Мнение от AleksandarK »

Здравей колега,

не се меся и не пиша по чужди теми, да не ставам за смях, тъй като и аз доста неща не знам, но аз съм с 3 шар. на 3.9 + 3 фидера и 6 макари, всичко на FL. Начинаещ съм и аз в шар. и комплекта ми е правен от човек с много опит, както член тук, така и любител състезател. Миналата година ги взехме и мислех в началото на този сезон да сменям, след като натрупам опит с нещо по-качествено. Оказа се, че при редовно почистване след всеки излет, нямат забележки.

Хич не слушай разтягане на локуми, вземи това което ти е по джоба. Fl е доста сериозна марка, а изречения от типа, ама това китайско, да като работят без пари вече всичко е такова.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”