Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Popsy
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Popsy »

Здравейте колеги, имате ли инфо за яз. Хераково утре мисля да отскоча да пробвам новия лидер. :fishing8:
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

Някакво прясно инфо за баластриерите Враждебна и Челопечане ако има някой моля да сподели :)
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
tonkatabg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tonkatabg »

thunderboy написа:Някакво прясно инфо за баластриерите Враждебна и Челопечане ако има някой моля да сподели :)

Враждебна е забранен за риболов до 15.06
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

tonkatabg написа:
thunderboy написа:Някакво прясно инфо за баластриерите Враждебна и Челопечане ако има някой моля да сподели :)

Това не беше ли проект за заповед, която така и не беше разписана?
Иво Андонов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Андонов »

Беше само проект не е забранен.... Минах от там днеска сутринта имаше двама пенсионери на черното кафе бяха хванали няколко дребни костура и няколко уклея.Споменаха че са вадили миналата седмица и едър костур на тапа на рибе
tonkatabg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tonkatabg »

thunderboy написа:
tonkatabg написа:

не е проект , а си е заповедта
Това са телефоните на ИАРА , който не вярва звъни и пита и получава отговор до 10 сeкунди :)
тел./факс: 02/80 51 651; 02/80 51 660

а инече това е заповедта => http://iara.government.bg/wp-content/up ... %D0%A5.pdf

тука както се вижда също никъде не е споменат враждебна
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

tonkatabg написа:
thunderboy написа:
tonkatabg написа:

не е проект , а си е заповедта
Това са телефоните на ИАРА , който не вярва звъни и пита и получава отговор до 10 сeкунди :)
тел./факс: 02/80 51 651; 02/80 51 660

а инече това е заповедта => http://iara.government.bg/wp-content/up ... %D0%A5.pdf

тука както се вижда също никъде не е споменат враждебна
Тая заповед я нямаше с подпис и печат когато последно проверявах около 20 април, макар че днеска момчето от магазина на Ботевградско не знаеше да е забранена (аз лично съм мн. съгласен да се остави) но не е до 15.06 както по горе пишеше а до 31,05 понеже се намира до 500м н.м.р.
Иначе днеска на Челопечане голям т...к, дали от земетресението или си е така по принцип освен слънчевки нищо друго не искаше да пипа :fishing11:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Враждебна е забранен и то до 15.06.
Стига сте си търсили извинение, за да бракониерствате.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

chirusa_bg написа:Враждебна е забранен и то до 15.06.
Стига сте си търсили извинение, за да бракониерствате.
Ако някой ходи да дере всеки ден там, то това не съм аз дето ще ида 3 пъти за цялото лято. Лошото че тия дето и в момента са там не четат тука, а и както казах вчера момчето от рибарския не знаеше, тия заповеди на ИАРА е добре да се зкачат по магазините за риболовни пособия.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Не. Не е лошо тези, които пишат тези заповеди да слдят и за изпълнението им, но и те не четат тук.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци,днес прекрасен ден и газ към Пънчака гумаджийницата.И там народ / риболовци/ но нивото на гьола ниско и места се намират бол. :fishing3: Само че трева и водорасли яко,на 15- 20 метра пред теб и на дъното.На 70-80 сантиметра дъбочина излиза само дребен уклей много под нормата, но колегите не се срамуват и го слагат в торбетата.Със захранка без захранка уклееца си кълвеше постоянно от 9ч.до15.30ч.,стръв пинки и бял цървяк кукичка №18,друга риба не видях някой да извади,а имаше и бая тапи в водата ,но и щучки не се обадиха.Всички рибета бяха върнати във водата за да пораснат, е някой дадоха фира ама това е .Чудесно време доволен риболов ,а бе кеф :finga:
Прикачени файлове
20160523_162154.jpg
Mefo
новобранец
новобранец

Мнение от Mefo »

Аз пък днес на Чепинци. И вчера.
Ниска активност на рибите, особено днес. Редки и капризни кълванета. След 11 нямах пипане.
Преди това имах слука с щучка, малко над кило и половина ( радост голяма, личен рекорд ), 5-6 дребни костурета и една перка.
Пече ме жегата до към 14h и си бих шута.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Kire50, защо във всеки пост ни показваш " едни такива пръсти"?
В събота късно вечерта ме озари идеята да направя едно Панчарево стената в неделя сутринта :) . В 6.00 нямаше никой. Започнах с директен 6м., плувка 1.5 гр. повод 0.08, кука 20. Докато поеме захранката /G5 тъмна МВДЕ с шепа шарен червей/, кълване никакво след това събрах милиони ситни уклеи,но постепенно дойдоха и по-едрички. Като цяло труден риболов и редки риби. Хванах петнайсетина уклея, бабушките май не ги събрах. Хванах една, но около 300 грама и три костура около педя. Така до 11.00 ч. и след това остана пак само ситнежа. Интересното беше, че хванах три лакоми кленчета по 4 см. явно популацията им се развива добре. След това влезнах навътре с мача на около 15 м. Ваглер 12 гр. - 4 по линията, повод 0.10, кука 16. С него установих, че рибата колкото и нетипично за там се държи долу ниско в камъните. Хищника ли я запрати там или нещо друго не разбрах. Всички кълванета ми бяха в момента, когато куката ги доближи или опре, но за мен това е висш пилотаж в риболова с мач и този момент трудно го докарвах в наклона. Все пак хванах още 4 бабушки над средните за водоема и регистрирах едно късане от нещо по едричко. Тръскаше като скобар, но едва ли. Хвана ме неподготвен. Повода ми беше от предния или по-предния риболов мъъъързела не прощава :D . Така или иначе всичко си е във водата обратно. Така издържах до около14.00 ч. Изгорях на земеделски потник. Още ме боли - около потника.
Рибата си иска захранване, но много преценено. Доста колеги имаше, но някои въобще не ползват захранка, а други мятат безразборно. Риболова е интересен, но много "тънък" в момента. Някои майстор може да ги попилее в момента, но и аз съм доволен. Все пак не съм капо и на моменти се ориентирах правилно според мен, на моменти се губех. Пиша от телефона и не мога да кача снимки в момента та да ми видите и новото столче, но ще се поправя. Това от мен. За сега ...... :D
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

И аз наобиколих Панчарево вчера с цел спининг . Щука не хванах, но ме изненада приятно балканка. Удари на жълт кранк с който се опитвах да лъжа кленове. Върнах я да расте както и уловените кленчета. Много ми е забавно като си говоря с колегите намятали по 5 тапи и ми обясняват за водата, нивото, луната и тн. Никой не прави връзка с огромното количество риби прибрани миналата година и все по- редките улови на щука.
GGGG
новобранец
новобранец

Мнение от GGGG »

Нещо ново за Пожарево, Седмиците, Богоров? Как е положението?
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”