Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Дайте мнение за formax sherman distance carp 8000
Модератор: sapuna
- hshopov
- разбира нещата
Re: Дайте мнение за formax sherman distance carp 8000
Слави...истината е,че си имаш някакви търкания със Сапуна! Сигурно в продължение на много дни си питал за цени и какво ли не и накрая оня те е отлюспил А И ДА НЕ Е ТАКА...не искам да знам и не ме интересува , ама бива ли във всяка тема да се засягат тия отношения и да ги правите публично достояние!?!?!?! Истината е че такъмите закупени от Сапуна са в пъти по евтини от тези в магазините та нито ти,нито който и да е има право да го пита ,каква им е цената в склада на едро! Не и него !( тук опоменавам,че Сапуна ми е личен приятел,но не съм адвокат на никой и страна не взимам в случая). До сега не съм видял никой да ти завижда,съска да те обижда и да ти се подиграва на такъма , брат та недей така с лошо! Пожелавам ти много големи риби с макарите...това е повод за радост,а не завист за всички нас...уверявам те! Лека нощ на всички и наслука! П.П. Сапуна винаги е твърдял,че разликата е САМО в гаранцията ама никой не го чете...още повече ако си е навил,предварително нещо в главата !
П.П.П. Относно това дали осако ловят или не и необходимостта от по скъп такъм: Ловят ,разбира се как да не ловят,НО ( притежавам въдици в среден , а не висок клас) няма никаква база за сравнение мамка му....абсолютно никаква,няма какво да се лъжем и съм го усетил лично аз от опит
а и не само аз...сигурен съм!

Последно промяна от hshopov на Нед Май 29, 2016 10:51 pm, променено общо 1 път.
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
A странно ли ще ти се види ако една пръчка на Осако се държи повече от перфектно на 3.25 либри, и по нищо не отстъпва наSlavi_82 написа:isavkov написа:Абе много ми е странно да се ползва "марков такъм" в съчетани е с Осако...Slavi_82 написа:
И ти си правМоже би защото не Сапуна не иска да каже цената на едро на Осако surf cast или маи беше FL YF carp
![]()
Не че нещо ама почнах да ги бъркам марките
Иначе да като цяло работя по маркови такъми от Осако . но за сега толкова ми позволява бюджета.
И като цяло имам доста добри познания за такъмите и доста висок критерий към качеството и затова са
ще им изтърпя глупостите докато не им плесна поредната трофейна риба в лицето да съскат още повече
Тва все едно да кажеш че лада и мерцедес са едни и същи като качество
скъпи и маркови пръчки ? Или трябва да сме вечни роби на марките и да платим големи суми за да пише шимано или дайва на тях .
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Всеки е свободен да си харчи парите каквото поиска, в това число и ти. Това е тема, която сме дискутирали неведнъж.
Ето ти едно видео, в което човека обяснява перфектно каква е разликата: https://youtu.be/L4XQbMRETjo?t=163
Само в допълнение ще кажа: срещу 200лв (примерно) не получаваш просто логото на дайва/шимано, а получаваш качество, което другите не могат да ти предложат. Запитай се сам защо...
Ето ти едно видео, в което човека обяснява перфектно каква е разликата: https://youtu.be/L4XQbMRETjo?t=163
Само в допълнение ще кажа: срещу 200лв (примерно) не получаваш просто логото на дайва/шимано, а получаваш качество, което другите не могат да ти предложат. Запитай се сам защо...
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Освен че не познават числата всичко друго е ОК 
Според надписа на шпулите събират по 330 мт 0.35 реално събират около 400 метра или малко над 400-те.
За последната макара останаха близо 200 метра . Но тва но го има при всички марки
Редят влакното повече от добре

Според надписа на шпулите събират по 330 мт 0.35 реално събират около 400 метра или малко над 400-те.
За последната макара останаха близо 200 метра . Но тва но го има при всички марки

-
- разбира нещата
"И да прав си интересувах се от новия модел на формакс според мен е много добра макара, въпроса е в това че ме разубедиха
да купувам какъвто и да е било байр-рънър"
късно видях темата.аз си взех формакс само че 7000-74 лв,севтосах я даже със един шестак,добре реди влакното ,,плавно върти,не е много тежка .за да направиш някакво сравнение ,трябва да си имал и другия вид макара,сапуна ще казва че ФЛ са много добри ,друг ще твърди че диаманта са по,няма как търговия все пак.за разлика от Слави ,аз пък си мислех за осако или диамант ,но ме разкандардисаха за формакс,а и диаманта го бях пипнал и много тежък и голям ми се видя.
и защо пък лада с мерцедес,от едната крайност ,в другата,макар че, ако пък говорим за НИВА,в някои условия е над скъпите джипки(поне така съм чувал)
,ддс начислява ли,има ли разходи за магазин.някои магазини съъщо правят отстъпки и се доближават до неговите цени,пък може и да има и неща които да са под неговите.
късно видях темата.аз си взех формакс само че 7000-74 лв,севтосах я даже със един шестак,добре реди влакното ,,плавно върти,не е много тежка .за да направиш някакво сравнение ,трябва да си имал и другия вид макара,сапуна ще казва че ФЛ са много добри ,друг ще твърди че диаманта са по,няма как търговия все пак.за разлика от Слави ,аз пък си мислех за осако или диамант ,но ме разкандардисаха за формакс,а и диаманта го бях пипнал и много тежък и голям ми се видя.
колега ,не мислиш ли че сравнението ти не е коректно???една макара или сопа колко черколяка има и какви екстри може да има ,че да съпоставяш скъпи и евтини такъми ,със скъпи и евтини автомобили.автомобилите имат хиляди части ,възли,системи за сравнение ,а макарите 10 чаркаisavkov написа:Абе много ми е странно да се ползва "марков такъм" в съчетани е с Осако...
Тва все едно да кажеш че лада и мерцедес са едни и същи като качество

е,чак пък в пътиhshopov написа:Истината е че такъмите закупени от Сапуна са в пъти по евтини от тези в магазините

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Еми замисли се - лада и мерцедес са коли. имат двигател, 4 гуми каросерия. Макарите са по същия начин - лагери, пружинки, втулки... все тая.delio-haidutin написа:"И да прав си интересувах се от новия модел на формакс според мен е много добра макара, въпроса е в това че ме разубедиха
колега ,не мислиш ли че сравнението ти не е коректно???една макара или сопа колко черколяка има и какви екстри може да има ,че да съпоставяш скъпи и евтини такъми ,със скъпи и евтини автомобили.автомобилите имат хиляди части ,възли,системи за сравнение ,а макарите 10 чаркаisavkov написа:Абе много ми е странно да се ползва "марков такъм" в съчетани е с Осако...
Тва все едно да кажеш че лада и мерцедес са едни и същи като качествои защо пък лада с мерцедес,от едната крайност ,в другата,макар че, ако пък говорим за НИВА,в някои условия е над скъпите джипки(поне така съм чувал)
е,чак пък в пътиhshopov написа:Истината е че такъмите закупени от Сапуна са в пъти по евтини от тези в магазините,ддс начислява ли,има ли разходи за магазин.някои магазини съъщо правят отстъпки и се доближават до неговите цени,пък може и да има и неща които да са под неговите.
Ама евтините ти предлагат евтино почти никакво качество, скъпите - предлагат качество. Това беше идеята на сравнението.
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
- hshopov
- разбира нещата

-
- разбира нещата
какво да се замислям,само по таблото има десетки детайла за сравняване ,а ми говориш че макарите имали втулки ,пружинки и т.н.формакса е със 8 лагера и може би и шиманото е с толкова,ще има разлика в материала и някоя втулка по червяка,добре,ок да речем че е в пъти по-хубава ,но да правиш сравнение и да казваш ,"все едно лада и мерцедес",това са две коренно различни неща.isavkov написа:Еми замисли се - лада и мерцедес са коли. имат двигател, 4 гуми каросерия. Макарите са по същия начин - лагери, пружинки, втулки... все тая.
ако съпоставим във ценово изражение,70 лв срещу 600-700 лв за шимано,почти десеторно.на мерцедеса не им знам цените за нов,но да е около 200 000 с пълни екстри,ида го сравним със кола за 20 000,просто си губи всякакъв смисъл.все едно като говориш за коли ,да правиш аналог със самолети.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- hshopov
- разбира нещата
Славе тия(ние) ти изпонас..ха темата
искам и да добавя. До сега никога не съм виждал Сапуна да се бие в гърдите и да тръби че Фл са най доброто на пазара. Не съм го виждал и да подканва хора да си купят специално от него. Да слагаш думи в устата на човек когото и не познаваш не е проява на мъжество. Това разбира се не попречи на някои хора да му копират ревюто на някои продукти едно към едно. Сигурно са некадърни две изречения да напишат...знам ли. Наслука на всички колеги.

- hshopov
- разбира нещата
Хубаво редят. Със здраве да се ползват.Slavi_82 написа:Освен че не познават числата всичко друго е ОК
delio-haidutin Като цяло макарите не са никак лоши.
Да проблема им е че не са маркови защото там дребните детайли са малко по изпипани.
Например с тиката като ловя там нещата са до толкова изпипани че колкото повече ловиш с нея толкова повече ти се иска да още и още
да ловиш. Лека удобна, без никакви луфтове, прецизен аванс, плитка шпула и т.н.
При евтините марки обаче положението е малко по различно, да някой детайли са еднакви с марковите или подобни , но проблема при тях
е най вече в теглото, шиба се яко цам,месинг и боклук имитираш алуминий което ги прави по тежки и т.н. и то всичко си идва на мястото
защото не може една макара за 33 лв складова цена да се равнява на макара за 200 например,просто няма как, но качеството е спорна тема !
Все пак съм ловил всякакви макари и макара за 12 лв някакво китайско магазинче вадеше по добър аванс от макара за 50 лв ,
Някой казват марката означавало качествено. Кажете го на хората дето си купуват Аливио и на 1-2 г се разхлопа и тресе цялата макара
но пък
нали е Шибано голямата марка
Или не ама тя е шибано ама най ниския клас затова така, тва е най честото оправдание на търговците 
Та виж са идеята ми беше друга . Исках да чуя реални мнения и отзиви за Формакса но така и смислен отговор не получих, затова и реших
като нямам пари за това което искам тва ще е компромиса теглото а може би и качеството, само времето ще покаже какво съм взел
Да проблема им е че не са маркови защото там дребните детайли са малко по изпипани.
Например с тиката като ловя там нещата са до толкова изпипани че колкото повече ловиш с нея толкова повече ти се иска да още и още
да ловиш. Лека удобна, без никакви луфтове, прецизен аванс, плитка шпула и т.н.
При евтините марки обаче положението е малко по различно, да някой детайли са еднакви с марковите или подобни , но проблема при тях
е най вече в теглото, шиба се яко цам,месинг и боклук имитираш алуминий което ги прави по тежки и т.н. и то всичко си идва на мястото
защото не може една макара за 33 лв складова цена да се равнява на макара за 200 например,просто няма как, но качеството е спорна тема !
Все пак съм ловил всякакви макари и макара за 12 лв някакво китайско магазинче вадеше по добър аванс от макара за 50 лв ,
Някой казват марката означавало качествено. Кажете го на хората дето си купуват Аливио и на 1-2 г се разхлопа и тресе цялата макара

нали е Шибано голямата марка

Та виж са идеята ми беше друга . Исках да чуя реални мнения и отзиви за Формакса но така и смислен отговор не получих, затова и реших
като нямам пари за това което искам тва ще е компромиса теглото а може би и качеството, само времето ще покаже какво съм взел
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Взел си ги, така че е все тая от тук нататък какво си чешем езиците ний 
Сега хващай някой голям шаран и давай да гледаме снимки

И кво кат съм ги взелisavkov написа:Взел си ги, така че е все тая от тук нататък какво си чешем езиците ний

Въпроса е че тая година зле съм я подкарал с парите и за по хубави няма да я бъде

- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Chill dude, не го казах с лоши чустваSlavi_82 написа:И кво кат съм ги взелisavkov написа:Взел си ги, така че е все тая от тук нататък какво си чешем езиците ний
Сега хващай някой голям шаран и давай да гледаме снимкиКвото не ми допадне има продавалник за тая работа
Въпроса е че тая година зле съм я подкарал с парите и за по хубави няма да я бъде

Давай сефтосвай ги и пускай снимки

Скоро и тва ще стане тия дни