Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир

Мнение от robber_79 »

Ако използваш монофил при риболова на джиг ,може и да стане .:D
Аватар
isavkov
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от isavkov »

robber_79 написа:Кой филстар от посочените в сайта имаш колега , и колко тежи твоята въдица ? Благодаря предварително .
filstar travel spin-a, но като цяло не ме радва много...
GAD-ината днес я развъртях на панчарево, та пресни пресни впечатления - супер лека, тежеста която усещаш е само от примамката и много удобна. влюбих се направо в нея.
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Korekom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Korekom »

Днес направих сефтето на Кривит 3000 байтрънър макарата на... фидер с влакно 0,22 Jaxon за фидер. Справи се достойно за цял ден на платено, има си и приличен драг и шарани около 3 кила си ги викам към брега предимно с въртене. Реди влакното много добре - може да го снимам ако искате. Отдолу подложих изолирбанд че шпулите събират явно по много влакно.
Отделно двойният аванс работи завидно добре и имах няколко сериозни ръна както и 1 яко късане - в борбата ми отмъкна куката.
Дано да се продават още че обмислям да си купя още 1 макара за другия фидер!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Корекоме , дали ти прави впечатление , че подфорума е спинингов а не фидеров такъв :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Korekom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Korekom »

Именно - взех я за спининг а каква стана тя...
Отделно има 2 Лидъла в Стара Загора - проверих и е изчерпана! Язък!
топлия
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от топлия »

DSC_0011.JPG
Това окомплектовах за спининг по язовира, че и по Тунджа смятам да ловя де!
След съвети от колеги, които са по напред от мен в спининговия риболов, си взех Shimano rarenium 4000 ci4. Пръчка seika 240 spinning rod 21-42 gr. Много яко се получи, просто съм очарован, и от макарата и от пръчката.
Взех ги най вече за щука и мисля, че не сгреших!
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Бобo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бобo »

Korekom написа:Именно - взех я за спининг а каква стана тя...
Отделно има 2 Лидъла в Стара Загора - проверих и е изчерпана! Язък!
Ти сериозно ли с байтрънър спининг ше въртиш?!?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Korekom написа: Отдолу подложих изолирбанд че шпулите събират явно по много влакно.
Никой уважаващ се риболовец не слага за подложка изолирбанд..., щото, причините са много, да не ги изброявам.. :(
Вземи, прочети повече из форума...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Korekom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Korekom »

От всички макари, които имам, само байтрънърите са бързооборотни и с достатъчен драг да се справят на спининг. За късата пръчка 2,40м ползвам Penax 3000 за спининг, не отговаря зададения 5:5 към 1 а е по-бавна и нещо почна да не реди добре влакното и ще я пенсионирам въпреки че има приличен драг и се водила червяк.
За изолирбанда - така ми показаха преди време и на почти всяка моя макара съм сложил. Скоро сменявах 2 стари корди и съм си ги навил тука на 1 ролка да ги ползвам за подложка по-нататък.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Баси ! Какъв вид спининг практикуваш та ти трябва по-бързооборотна макара от 5.2:1 , при положение , че и 4.8:1 си е перфектно и драг по-голям от 4кг. ?

Павел Иванов
Korekom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Korekom »

Да не наливам излишен офтопик но имам няколко хобита а пари за тях малко съответно за такъмите подбирам най-доброто от евтиното. Най-скъпата ми макара е 80лв и ми е подарък така че от другите какъв драг да искам... Последният път на Копринка едната ми евтина макара - дори питах в друга тема как се смазва/разглобява - заклини на бяла риба малко над кило и с бая пристъргване и напъване на дръжката я извадих като работих предимно с пръчката.
Имам скромен опит като арсеналът ми включва 2 евтини спининг пръчки (едната още нова неползвана) и предимно силикони/блесни/клатушки и няколко подарени воблера. Засега го карам предимно на късмета на начинаещия и хващам но ми е ясно, че имам много още да се уча и ще трябва да си подобря арсенала в 1 момент.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

То заклинването на макарата няма нищо общо с драга в смисъла в който се споменава тук .

Павел Иванов
palerider
новобранец
новобранец

Мнение от palerider »

Колега Кореком - има изписани 3 самосвала и 2 УАЗ-ки с теми за спининг макари и прътове от 2006г. насам . Да ползваш такъми за друг вид риболов най-меко казано не е добра идея. Ползвай търсачката и виж темите за бюджетни решения за спининг риболов.

П.С. Байтрънър с изолирбанд беше като влизане в краката на мач от В група....
Korekom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Korekom »

Днес накрая тествах http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/4907/ Травел Спин 2,85м, който си купих преди 2 месеца.
Много жилава тояга, без услилие мятам примамки 20-25гр на прилично разстояние. Блансирах я с байтрънър 4000 на Осако - въпреки че не ви го препоръчвам, защото си има чалъми за да работи добре но поради теглото си й пасна добре. Пробвах с плетено 0,25 менте и корда 0,22 на двете й шпули,
Като забележки към пръчката - гуменото уплътнение на дръките не е залепено и превърта, като при по-силно замятане губя точност и се чувства несигурност. Горе гуменото уплътнение над макародържача то пък взе леко да се разлепя отляво - явно има защо да ги намаляват като цена на сайта на филстар.
Въпреки тези забележки съм доволен от покупката - за 47лв толкоз. Да клъвне пък да видим и в борбата как е!
Изображение Изображение
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Напълно съм съгласен със колегите , които имат и други хобита освен риболов .
Да не говорим , че самият риболов се разделя на видове , а от там и такъмите стават доста .
Както вече съм написал въдицата за големи реки като Марица ,Арда,Дунав и язовири трябва да е дълга за спинингов риболов от брега.
Аз съм много доволен от унгарската въдичка с дължина 3.00 метра обурудвана с японска макара размер 4000 плетено влакно дебелина 0,18 японско с метален повод френски . Вероятно всичко е направено в Китай ,но
всяка марка си има собственик и той контролира производството пък ако ще да е и в Аляска завода .
Воблерите си ги правя сам гледам да са от 10 до 25 грама .
Имам уловени малки щуки около 2 кила и Рубина има потенциала и необходимата дължина за да направлява
уловената щука . Надявам се да се справи и с по-големи щуки и малки сомчета има необходимата здравина,еластичност и твърдост за по-големи риби . Ползвал съм всякви модели примамки на Марица и
тестове на примамки самоделки благодарение на дължината си тази въдица ми е спасила над 10 примаки от закачки за една година . Някой ще каже - е ко толкооа ...
Толкова за да си купя нещо друго за друго хоби .
Понеже и аз си копувам скъпи воблери освен самоделките .
Та тези въдици от 2,10-2,40 от брега на практика само ще ми посяват воблерите пред носа в туфи и клони непосредствено преди ваденето от водата .
Пиша за кастинг от брега !
Не за лодки , където късите въдици имат предимства .
Та има хубави въдици за спининг на щука под 100 лева ПП .
Благодаря на момчето от магазина на Булит 2000 , където ми е продаде таз хубава въдичка ! :wink:
Той поне ми гарантира ,че 10 кила щука можел да извади с тази въдица без да е счупи .
Та аз нали съм Тома неверни сега е търся тази 10 килограмовата щука за тест на въдицата в река Марица .
И баба знае да лови със скъпи въдици ! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”