Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
saksi
фен клуб-скобар

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от saksi »

От пет и половина досега ,бях на Пожарево.Такова чудо не е било.Никой не хвана една качествена риба,включително и аз де.А знам със сигурност ,че има много риба,и през последните една- две седмици не е ловено много.На какво се дължи ...не знам.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

ludiqdoctor написа:...
Докторе, малко криво си ме разбрал.
Говоря за отношение и елементарно желание да се информираш.
Когато имаш желание винаги има как да научиш нещо ново. Дали от филм, форум или на живо от човек, все става. Възможностите са безброй.
Преди години имаше голям скок в масовото ниво. Дали благодарение на филмите и списанията, дали на интернет, но много хора станаха по-добри риболовци. Започнаха да мислят и да се развиват. Промени се отношението към рибата и природата. Темите във форума бяха за риболов.
Нещо обаче се обърка и това е видно от пръв поглед.
Пампаса е описал точно това, което видях и провокира поста ми.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Не става въпрос за такъми. Има хора, които с евтини такъми ловят грамотно и се мъчат да мислят докато тече риболова, има и обратното, такъми за много пари, а не знаят какво да правят с тях, но си мислят, че са хванали Бог за шлифера защото имат Шимано Стела, примерно. Подкрепям Чируса, защото казва истината! Просто не възприемат! Не можеш да идеш с дънен телескоп и да ловиш на плувка, просто не става! Аз се абстрахирам от такива, но някои от тях дразнят много, че и съвети дават!!! Има информация достатъчно, четеш, гледаш, слушаш и питаш, ако трябва, после на водоема се учиш с практика, и така стават нещата! А колкото до парите, има мачове и по 50 лв. (не са върха на сладоледа, ама стават), така че парите или липсата на такива не са оправдание!
Аватар
ludiqdoctor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ludiqdoctor »

Тук сте прави и Чируза "Нещо обаче се обърка и това е видно от пръв поглед" от една страна и Илигъл от друга "Има хора, които с евтини такъми ловят грамотно и се мъчат да мислят докато тече риболова, има и обратното, такъми за много пари, а не знаят какво да правят с тях, но си мислят, че са хванали Бог за шлифера защото имат Шимано Стела, примерно". Не че не ги виждаме тези неща - напротив, всички ги виждаме. Мисълта ми беше, какво правим за да се промени това? Или се опитваш да го промениш това нещо в хубава посока, или го подминаваш и не му обръщаш внимание. Който иска пита, учи се развива се. Прави сте, че само който иска се развива. Тези с телескопите за 15 лв и после на плувка, изобщо не ги коментираме. Те са си такива. Може би е дошло време за нов масов скок (щом такива неща правят такова впечатление на повече хора), но с подобно отношение как стимулираме хората да го направят? Като му кажеш на някой 100 пъти, че е абориген и мястото му не е там, не му помагаш особено.
Надявам се схващате идеята ми защо ме жегна изказването на Чируза. Трябва да си помагаме, да се учим взаимно, да...
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
djago1981kn
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djago1981kn »

Много яка тема захванахте ,и мисля ,че е неизчерпаема за рамките на България .Всички изказали се имат право.Не мисля скоро манталитета на Българина да се промени към по добро.Бях на Богров и в събота и в неделя ,и който казва ,че не искаме да се учим на правилен риболов може да си направи сам изводите ,аз за мен си ги направих в събота, и в неделя на водоема "не се хваля "но ги разцепих ,до колкото може да се каже за улов от един шаран10 кг. и два амура 7 и 9 кг.Народ много , всеки иска да улови голяма риба близо до София и ходи с всякакви инструменти , но риболовците си личат от далече.Няма смисъл да спорим за такива неща .УТРЕ ОТКРИВАМЕ ,макър и по на далеч но искам да пожелая на всички колеги ,успешна риболовна година!!! :fishing11: :fishing12: :drinkers:
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

И аз да позачекна темата..Повечето хора спряха да пишат,защото много 'майстори от типа рогачи' са се навъдили..,от тези,които искат да се изкарат много компетентни и правят забележки на всеки,който не е на неговото мнение.А същите компетенции ги виждаш на място и забелязваш,че лови на фидер пръчка с бушонче,а мач пръчката му е с плувка буре 8гр.Подкрепям менията на "Пампаса" "Илегал"и " Чируза ".Няма как да си споделяме,като повечето са с рогата напред или следят за инфо,а после пишат колко са разочаровани от дадено място.Минаха времената,когато кипеше от разбирателство по форумите.
За финал да знаете че на мелниците има много приятен риболов на дебели рибоци в работните дни.Може да нахраните и някой черен лебед от ръка,ако не ви се лови риба.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
ludiqdoctor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ludiqdoctor »

Paublo_Eskobar написа:И аз да позачекна темата..Повечето хора спряха да пишат,защото много 'майстори от типа рогачи' са се навъдили..,от тези,които искат да се изкарат много компетентни и правят забележки на всеки,който не е на неговото мнение.А същите компетенции ги виждаш на място и забелязваш,че лови на фидер пръчка с бушонче,а мач пръчката му е с плувка буре 8гр.Подкрепям менията на "Пампаса" "Илегал"и " Чируза ".Няма как да си споделяме,като повечето са с рогата напред или следят за инфо,а после пишат колко са разочаровани от дадено място.Минаха времената,когато кипеше от разбирателство по форумите.
За финал да знаете че на мелниците има много приятен риболов на дебели рибоци в работните дни.Може да нахраните и някой черен лебед от ръка,ако не ви се лови риба.
Тука си много прав. Аз когато се регвах в тоя форум нещото, за което се молех беше тука да е по-различно в смисъл да няма заяжданици и мерене на разни неща както е във форума за автомобили и от тези за акваристика, ама ней се. Явно е в кръвта на българина. Гледам че същото става и във форуми за тераристика, електроника, торентите ако щеш.
Ама стига толкова по темата. Днес е откриването, който може да открива. Тия дет сме на работа по-натам. Успешен сезон и повече свирене на аванса пожелавам на всички.
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Наслука на всички колеги, които отриват днес! :fishing1: Аз съм на работа (за мое най-голямо съжаление), но петъка сутринта излитам за Монтана да откривам и аз с двудневен излет. :fishing3: Наслука на всички съвестни колеги, пожелавам ви да ви се запалят авансите, ластиците на щеките да се опъват с метри и да не можете да си отпиете от бирата от кълване. :fishing9: На браковците и месарите (защото знам, че редовно четат по форумите), люспа да не видите, всички мрежи да си скъсате и накрая ток да ви удари от вашите "уреди", да видите на рибата к'во и е :axe: :butthead:
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

епизодично влизам в тоя форум, последния месец-2 влизах, питах двама "знаещи" нещо, единя почна нещо да се пени а другия не си даде труда да отговори.
и тая дискусия дето до сега четох, ми подсказва, че присъствието ми тука е губене на време
със здраве
you'd better run...
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Колеги, нещо ново от Панчарево в последните дни? Някакво раздвижване?
Аватар
Krassimir
новобранец
новобранец

Мнение от Krassimir »

Вчера от 10 до 15 ч. хванах 6 каракуди, от които само една ставаше за тиган. Към 13 ч. се появиха двама и застанаха при помпите и периодично вадеха шаранчета и каракуди (може би 3 шарана и толкова каракуди докато бях там). Хранеха с царевица и захранка и хващаха по нещо. Другите според мен повече се радвахме на хубавото време, от колкото на риболов.

П.П. това за платеното на Панчерево :)
SammyLee
новобранец
новобранец

Мнение от SammyLee »

Zahariev91 написа:
кирил великий написа:
Zahariev91 написа:Казичане работи всеки ден, възможен е и нощен риболов, нов собственик отскоро, и още по-хубави трофейни шарани. Условията не са по-различни от преди.
Колегата по-горе пита за "Казичене-Затвора", той е до "Казичене-Ски влека" и е затворен за риболов - поне миналата година беше затворен.
Моя грешка - за "Казичане - Ски влека" е актуалното инфо. :fishing1:
А за Казичене - затвора, все още не работи. От затвора се съдят със собствениците и делото се точи бавно. Само привилегировани полицаи ловят там на аванта понякога. За влека - новите собственици са готини, даже и отстъпка правят на редовните клиенти. Обаче много гадни са там жиците и не го понасям този гьол.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Обаче много гадни са там жиците и не го понасям този гьол.
Хе, хе, моят приятел Тошко Захранката, с когото ме запозна Доцента, и който Тошко почти не влиза във форума за съжаление, щото е много интересен разказвач, един ден улови стоманеното въже за ските с мачовата линия и изгледа удивено как за секунди макарата му се изпразни, а влакното му започна да се пързаля "по водното огледало". :fishing2:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

колеги за горните коментари
кой както иска така да си лови риба нека да сме по толерантни не всеки е спец не всеки знае
който го питат да показва, който иска да казва и дадава съвети
аиде да не се правиме на по-големи светци от папата
има правила по закон и има техника на риболов който знае
всичко друго е добри намерения .....е те водят до......ада
нека сме по умерени и да приемаме другите
сори за спама ема ходете за риба не драскайте глупости
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

bono2 написа:колеги за горните коментари
кой както иска така да си лови риба нека да сме по толерантни не всеки е спец не всеки знае
който го питат да показва, който иска да казва и дадава съвети
аиде да не се правиме на по-големи светци от папата
има правила по закон и има техника на риболов който знае
всичко друго е добри намерения .....е те водят до......ада
нека сме по умерени и да приемаме другите
сори за спама ема ходете за риба не драскайте глупости
Напълно подкрепям и споделям твоето мнение колега. Нямам честта да се познавам с господата, които дават оценки, но вероятно са доста компетентни в риболовната материя. Чудя се само в качеството на какви се нагърбват да анализират и квалифицират състоянието на любителския риболов. Статистиката, като наука разполага с множество методи за изследване и в тях много ясно е записано, какъв приблизително трябва да е броят на изследваните лица, техният пол, възраст, населено място и т.н. В края на изследването се изчислява средностатистическата грешка и едва тогава можем да твърдим, колко са "аборигените", пигмеите", папуасите" и "индианците" по българските водоеми. Скромността не е порок и следва да е водеща, когато изразяваме мнение по даден въпрос. Интернет пространството изобилства с всякакви нагледни материали и който има желание, много бързо може да се научи да лови риба. Световната спортна общественост и науката никога не са гледали сериозно на риболова като спорт. За болшинството хора това е едно прекрасно здравословно хоби сред природата в компанията на приятели.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”