4 часа на вода....

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

4 часа на вода....

Мнение от Vesko1 »

Здравейте.
За тази седмица по повод откриването бяхме решили да направим 4 дневен шаранджийски излет,в началото на седмицата направихме някои подготовки....но отново котка ни мина път, отвори се неотложна работа и излета пропадна.Затова решихме днес поне за малко да топнем въдиците.Към 8ч заредени с по пакет захранка ,бял и червен червей бяхме на позиция на един залив наблизо.Колегата ловеше на щека,оластичена на топсет на 3-то коляно...а аз на мач и хеви фидер.

Изображение
Изображение
Изображение

За жалост обаче не премерихме предварително дълбочината...която в последствие се оказа при колегата 1м..а при мен 1,2м.Но вече бяхме разхвърляли "циганията" и нямаше мърдане от там.Първоначално метнахме няколко топки захранка...направихме 2 петна в близост...за плувките.За фидера направих отделно петно на дистанция около 30м със стопера на шпулата.
Първата риба беше...каракуда и това ни подсказа какви трабва да са следващите ни действия...веднага сложихме по големи куки 12 номер с флурокарбон.За около час извадихме колегата 3 каракуди по около 500-700гр , а аз 2 по около 400-500 и няколко по малки.Повече от метър излизаше ластика на щеката..кефа беше невероятен при колегата.При мен аванса пееше прекрасна песен.Към 10ч..въпреки захранването ударите тотално спряха.
Тогава...отново смъртоносното оръжие-фидера ни отсрами....3-4 каракуди като едната беше около 1кг се хванаха в промеждутъци от по 15-20минути.
Рекапитулацията-около 3-4 кг риба беше извадена благополучно...няколко откачени и целта беше изпълнена...взехме няколко часа въздух от скучната седмица.Целия улов беше върнат обратно във водата...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Така завърши този предиобед изпълнен с динамика,отново знанията и уменията въпреки плиткажа не ни оставиха да се капотираме,напротив...кефа беше на маХ!
Наслука колеги! :fishing3:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Re: 4 часа на вода....

Мнение от Ачо ♣ »

Vesko1 написа:..............кефа беше на маХ!.....:
Само така, Веско- истинският риболовец винаги е доволен, когато е за риба! :D :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Така се прави, браво!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
kris-uk
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kris-uk »

Браво, само така, супер излет !
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Четири часа или четири дни, все пак сте на вода, което е по-важното. И аз така последните дни само с мухарка, болонеза и спинарка. Гледам с по-лекото снаражение да ходя и без много багаж и да пазя сили, че на 15 юни предстои великото преселение на народите в посока Иваловград :)
catch a fish or die trying !!!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Chromeo написа:....и да пазя сили, че на 15 юни предстои великото преселение на народите в посока Иваловград :)
Блазе ти....при мен не се очертава скоро.Досега бяха дъждове,гръмотевици,градушки...язовирите пълни догоре ни място за бивак ,нивата играят яко....Дай боже скоро да видим вода за повече дни..па и некоя сгодна риба да има.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”