Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
][/image]
Това е от днес на яз. Бистрица с. Безден. Вярно само два смислени удара, от които единият изтърван ама... Както казах учим се още.
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Събота на Богров-свободния,за цял ден от6,00до18,00-2много трудни каракуди на жито и1 костур.Тегав риболов.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Вчера бяхме на Челопечане - баластриерата, много народ ама слаба активност на рибата. От началото като почнаха едни дребосъци по 5см направо така се изнерви положението ... нямаше значение дали хвърляш на 20м или на 5м дистанция. Водорасли много, водата бистра... Влизахме с лодката навътре ама и там мъртвило , единствено слънчаци и дребни костури се обаждаха. на излизане с лодката видяхме един сом около 1,2 - 1,5м беше застанал над водораслите, в близост до брега на дълбочина не повече от 2м.
след като в София се изсипа пороя и разхлади малко се обади една каракуда и някое друго линче. Привечер линовете почнаха да скачат около нас ама трудно се лъжеше някой да клъвне. Слъчаците загинаха геройски (един голям обаче отиде в торбата) малките рибета сами си намериха път през дупката на живарника.
след като в София се изсипа пороя и разхлади малко се обади една каракуда и някое друго линче. Привечер линовете почнаха да скачат около нас ама трудно се лъжеше някой да клъвне. Слъчаците загинаха геройски (един голям обаче отиде в торбата) малките рибета сами си намериха път през дупката на живарника.
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
-
- вече хвърля и на тежко
На 2 ри четвъртък с колеги пробвахме на Веринско.Такъв вятър и студ не съм брал и през зимата.Нивото е на макс ,риболова е смесен .Едър уклей,средна до едра бабушка,дребна каракуда с някой малки изключения,тук там по някой костур ,дребни шаранчета.По мое мнение не се ли изпусне поне малко язовира не си заслужава да се ходи.10 лв .може да се дадат и по на близък водоем.Тревата пречи много на риболова.
Вчера на Веринско картината почти беше същата. Десетина каракуди по 300/400 грама основно на плувка в по-дълбоката част на язовира на стръв торен и няколко костура също на плувка на рибе за стръв. Това до 14 часа и след това отказа да кълве и си тръгнахме. Раците са се раздвижили здраво- на дънните изяждаха рибетата а също и торния и царевицата. Даже бяха наръфали и стириопорените топчета които ползвахме за повдигачи. До нас едни колеги извадиха един шаран около 2/3 кг на мач , но те бяха спали на язовира на палатка и бяха яко захранили. За сметка на това имаха 4 тапи за толстолоб и нито един удар. Водата е сравнително позатоплена , но рибата все още не е достатъчно активна . Предполагам, че още хвърля хайвера- каракудите които хванах половината имаха хайвер. Това е от мен.
-
- новобранец
В Събота се разходих до Казичане "Ски влека". Много добър риболов се получи. Времето перфектно, места за риболов също.
Кълвеше през цялото време, но доста плахо. В началото изпуснах два удара заради прибързано засичане. После им хванах цаката и нещата започнаха да се получават. Крайния резултат беше 2 шарана с общо тегло 4.7 кг. и 3 каракуди по около 500 гр. Имах и две късания, едното от които бе на някаква сериозна риба. Изобщо не успях да я приближа и на метър към брега. Направи 50 м. рън на ляво в едни храсти и всичко приключи. Интересното беше, че ми свършиха хранилките и трябваше да импровизирам. Та в боя влязоха домашно направени хранилки. Така наречените "Капачка- метод"
Доста добра работа свършиха. Трябва повече да си направя, да има за всеки случай.
П. С. Направи ми впечатление, че има доста миди и протриват влакното. В случая лових без шок лидер, но следващия път ще поправя грешката.
Кълвеше през цялото време, но доста плахо. В началото изпуснах два удара заради прибързано засичане. После им хванах цаката и нещата започнаха да се получават. Крайния резултат беше 2 шарана с общо тегло 4.7 кг. и 3 каракуди по около 500 гр. Имах и две късания, едното от които бе на някаква сериозна риба. Изобщо не успях да я приближа и на метър към брега. Направи 50 м. рън на ляво в едни храсти и всичко приключи. Интересното беше, че ми свършиха хранилките и трябваше да импровизирам. Та в боя влязоха домашно направени хранилки. Така наречените "Капачка- метод"

Доста добра работа свършиха. Трябва повече да си направя, да има за всеки случай.
П. С. Направи ми впечатление, че има доста миди и протриват влакното. В случая лових без шок лидер, но следващия път ще поправя грешката.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега Mr. Angelov,
Благодаря искрено за подробния репортаж и отзивите. Дамо има повече колеги които да дават такава полезна и изчерпателна информация.
Благодаря искрено за подробния репортаж и отзивите. Дамо има повече колеги които да дават такава полезна и изчерпателна информация.
Днес на Богров се получи много силен риболов.Хванах малко над 20 риби(на обяд спрях да мятам пелети,че не ми се ловеше повече). Всички хора си хванаха по няколко риби .

На Пожарево до обяд 6 килограма дребна каракуда. Един колега извади две канални сомчета по половинка и никой нищо друго, освен ситните таранки. За 10лв на въдица си е направо подигравка.
Колега благодаря за уточнението.кирил великий написа:Колегата по-горе пита за "Казичене-Затвора", той е до "Казичене-Ски влека" и е затворен за риболов - поне миналата година беше затворен.Zahariev91 написа:Казичане работи всеки ден, възможен е и нощен риболов, нов собственик отскоро, и още по-хубави трофейни шарани. Условията не са по-различни от преди.
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вчера от Богров. Като цяло беше добър ден, хората си хващаха. Едни колеги до нас пък, хващаха на царевица.
Хванати на CCMoore Live System, с Nash Scope
Пробвах и на пелети ваглер, на мач, ама там имах доста изпуснати риби и един амур, който се откачи до брега.
Хванати на CCMoore Live System, с Nash Scope

Пробвах и на пелети ваглер, на мач, ама там имах доста изпуснати риби и един амур, който се откачи до брега.
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Колеги някой с информация за Панчарево около гумаджийницата? В района на бъбрека и след моста посока самоков се лови дребен уклеи бабушка не излиза. Ако се лови по навътре уклеят е поедърИнформацията е от събота.
Привет колеги, някой да има каквато и да е информация за яз. Кътина до пътя под селото. Благодаря
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! 

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пълна трагедия! Мирни, хищни..никакви ги няма. За сметка на това бивакуващи лумпени, които оставят планини от боклук има много!achocom написа:Привет колеги, някой да има каквато и да е информация за яз. Кътина до пътя под селото. Благодаря
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- BACARDI
- научил се да хвърля
Някой скоро да е ходил на 777?
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;