Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от mrenka »

Един бърз фоторепортаж за неделния ден.
Снощи с много приятен колега от форума си обменяхме инфо за места по Благоев и си мислех, че това ще е ... Обаче рано сутринта се чух с приятел кюстендилец, който ми разказа градска легенда за негов съгражданин, избил мрените на жива стръв при Мурсалево. И това ми беше повече от достатъчно.

Изображение

Към 10.30 акостирах на моста при Мурсалево. Имаше доста колеги, затова слязох надолу към Боровец и си намерих удобна морава с нелош бързей. Два фидера, 100% италианско сирене, закупено от района на Окръжна болница, и половин кофичка бели. До 3.00 следобяд само хранене, една опаковка сирене и половината бели заминаха. Най - накрая се настървиха и започнаха да излизат едни бременни педарки с издути кореми.

Изображение

За четири часа изгърмях и останалата храна, събрах менажерията в Трибюта и си бих камшика. В крайна сметка : 30л газ за 23 лв, 5 кг захранка и 1 кг бели за 40 лв, петдесетина мренки и две заблудени кленчета. Общо взето, почти пълна безизходица 8)

Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Събота сутрин на Крупник дсетина мренки, един клен и един скобар. Висока и бърза вода, бетонната плоча под моста за Черниче е залята.
После на Железница на гумите капо за един час. Без ботуши нямаше къде да се застане, водата опираше в гумите.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Аз открих сезона вчера на Бело поле с очакване за много слаб риболов, което донякъде се оправда. До обяд беше пълно мъртвило. Имаше 6-7 човека с щеки, които един по един си заминаха след капотиране. Другите метаха на фидери и също нямаха кой знае какъв успех. Аз въпреки писанията тук реших да си упорствам с болото и по обяд успях да намеря тактиката. Искаше се повече хранене, стрелба с бял не помагаше. Извадих 10тина прилични мрени и 2 малки кленчета. След това един колега ми даде малко мамарци, с които излъгах 2 ... морунажа :D
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Много добре си направил, още повече без болонезе човек за Струма по принцип не трябва да тръгва, независимо от сезона. Просто за всеки случай.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

неделя на монца здраво капо.1 кленче и 1 мренка.толко нагли корморани и толко много по тва време не съм виждал.като цяло там е безмислено да се ходи.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Хубаво е,че има колеги,които имат нерви да дават още информация в тази тема.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Каубойче, като се покаже истинската риба ще се покажат и информаторите. По принцип не е зле да се обявява инфо не само на лични, щот е кофти да минеш 100 км в едната посока и да завариш неочаквано гадна комбинация.
Между Железница и пречиствателната в момента почти няма колеги и кормораните летят като птеродактили, ниско над върбите. Обаче в Гърция са хиляди и рибата пак е в пъти повече от нашата.
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

То тая истинска риба ще се показва още 1-2 години и после ще си ловим дедовия :) На двете ми любими места по Струма с всяка изминала година забелязвам, че скобара става все по-малко, да не казвам даже, че вече почти го няма. Aма нищо де, всеки му според заслуженото...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

LSFC написа:То тая истинска риба ще се показва още 1-2 години и после ще си ловим дедовия :) На двете ми любими места по Струма с всяка изминала година забелязвам, че скобара става все по-малко, да не казвам даже, че вече почти го няма. Aма нищо де, всеки му според заслуженото...
ТОЧНО ТАКА!Много хора хванаха по десет риби и решиха,че са големи и ще измъкват кофите.Обаче аз като старо куче в риболова помня последния път как Б поле беше един атомен район и около 3 години нямаше никакъв риболов лятото и почти никакъв зимата! Ще се свършат пак спокойно-и магистралата няма да помогне;)Миналата година обикалях дефилето обстойно по места и храсталаци-състоянието е плачевно!!!!!!! Района от Параклиса до Бобошево е бита карта и то от няколко години и все надолу! Зелени дол да го кажа направо и там е тегаво,и там беше бомба за две години ,оживи се докато никой не ходеше и сега пак спад! Лично аз за себе си съм казал-казвам къде съм бил на риби само на майка ми,щот тя не е риболовец;) Уверих се,че инфо не трябва да се дава дори и на другарчета!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Здравейте!!! Аз мисля, че споделянето в темата е нож с две остриета. Първо тези които искат да си направят хубав риболов да ползват инфото и те обикновено връщат рибата. Те се хората отишли за ТРЪПКАТА, снимките и удоволствието, обикновено не ядат РИБА от реката. Втория тип който само слухти и търси онфо за да напълни живарници, багажници и фризери са онези коитоможе пак да не ядат риба от реката но и няма да я върнат обратно в нея. Да се надяваме че поне ще връщат рибата с хайвер в реката, че да има и за утрешния ден. А някои от тях дори може и да не дойдат отново за риба като вече всичко е пълно във фризера.
Кога ще се промени това мислене и неразумно влачене на риба за фризера!!!
Проговори се за рибата и кормираните в Гърция, там гърци изключително рядко ядат от тази риба, придпочитат морска, затова кормораните и българите регулират популацията там.
Така мисля аз!
Наслука на всички през новия сезон!!!! :fishing6:
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Какво връщане какви пет лева. През забраната преди 20 30 дни наглите боклуци избиха популацията на скобар в реката, всяка вечер са ловили по 400 500кг скобар с сракмета и мрежи по залива. А ние после маааме за чии кур цяло лято. Не става за българина затвор си трябва.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

ми така е щото ИАРА си барат к..ра.немали бензин немали хора немали коли немали незнам си кво ама после заплатки има... м
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

Всичко се получава от манталитета ни към рибата, няма как да стане да има риба като всеки, който хване нещо не пуска и някои "колеги" имат рибата като прехрана. Малко са тези, които бият по 80-90км. и повече, за да отидат на реката и да си направят кефа както и да им се вдигне адреналина. Надявам се, че тази зима природата спаси малко рибата с високото ниво и остана някой скобар за идното лято, че как е тръгнало не знам. Месари и само месари .... Аз спрях също да давам инфо, защото очевидно смисъл няма без значение кой от къде е ...
:fishing10:
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

аз лично си бия по 100км в посока.от 3 год насам да съм зел 2-3 критични скоби и то за друг човек , аз риба не ям камо ли скобар.мн хора по реката не взимат или взимат колкото е позволено.контрол няма пак казвам пият си кафето теа каде трябва да контролират...дреме им нали парата си я получават
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Аз като ви казвах преди време че тая забрана е раи за бракониерите никои ми невярва;Направило ми е впечатление че бракониерите ги има и кога няма забрана ама тогава са по малко и се сьобразяват.В раиона кьдето аз обикалям кога и дасьм минал винаги има наи малко по две три коли и това кьм днешна дата.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”