Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- трапера
- сериозен играч
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Май май, месец Май ти е къдемлийски месец, май!?!?
Готини риби

Готини риби

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- daniel defoe
- разбира нещата
- Don4o_62
- учете се от него
Днес на кадемлийското място разцъках това онова,ала бала, НО нищо...първо надолу,никакво движение,после на онова място
,същата работа,само няква каракуда се обърна под пада
,явно колегата обра хищника 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- къца - кълве
- сериозен играч
Чакам defoe да представи "къца-кълве", но се бави. 

- daniel defoe
- разбира нещата
Ми, че то там има една единствена риба, която всеки път хващам и пускам, та да има за следващия пакDon4o_62 написа:... ,явно колегата обра хищника

Далечко ми е реката Кръстокъца - кълве написа:Чакам defoe да представи "къца-кълве", но се бави.

Тестовете предстоят - обещано

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не е колегата причината,Дончо,на това място винаги има дежурни риби.Със сигурност знам за поне 4бр. извадени и прибрани в торбата арамии,едната 5кг.,последната седмица.Вчера един колега срещу мене извади приличен распер снима го и си го пусна обратно в реката,който си му разбира,си му разбира........
валатът не най-лошото нещо на света
- daniel defoe
- разбира нещата
Трагичната равносметка от изминатите вчера 344 км и тестване на над сто и повече примамки, е:
- зареждане на батериите за следващите две седмици
- липса дори и на един удар
- хванат загар на бронежилетка (както стана модерно в БГ напоследък ...)
- един подарен воблер (Rapala Clackin Crank, цват S) на един колега (който се вайкаше, че закачил и си скъсал примамката) с когото често се засичам на реката (към момента е отново безработен
)

Поздрави и наслука
p. s. Нивото на Марица за 6 часа риболов играеше постоянно, както и цветът на водата се менеше постоянно
- зареждане на батериите за следващите две седмици
- липса дори и на един удар

- хванат загар на бронежилетка (както стана модерно в БГ напоследък ...)
- един подарен воблер (Rapala Clackin Crank, цват S) на един колега (който се вайкаше, че закачил и си скъсал примамката) с когото често се засичам на реката (към момента е отново безработен

Поздрави и наслука

p. s. Нивото на Марица за 6 часа риболов играеше постоянно, както и цветът на водата се менеше постоянно

-
- вече хвърля и на тежко
Марица трудна,като реши да дава ,дава като се се заинати каквото и да пробваш неще.
Поздрави

Поздрави
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
докато не се оттече мръсната вода ще е така...........,а за в бъдеще,мръсна и все по-мръсна вода ще тече,докато не остане жива рибка в реката.
валатът не най-лошото нещо на света
Темата замря....никой ли не хваща нещо по Марица?
-
- ще става разбирач
Събота и неделя имаше много хора над и след моста на Панаира,ловяха на плувка,но незнам какво са хванали?След моста на околовръстното след Пловдив също имаше доста коли.Може и да неса хванали и затова си мълчат.
Трудна река е Марица.

- daniel defoe
- разбира нещата
За Марица явно трябва нов подход, като тозиto4eh написа:Темата замря....никой ли не хваща нещо по Марица?

- Vid
- кандидат преподавател
Грешка колега, по Марица можеш да хванеш плаващо лайно, ама трябва да се работи с рЪки или уста за по- не гнусливите.... Може да фанеш и вмирисани бикини на воблер...
Има и чорапи, одеяла, дюшеци и къФ ти дойте на якъла боклук... Лично, на сомски воблер съм вадил тоалетно гърне...., е поне не беше много осрано...
ТВа, да не ти е Русия, де си ловят риби на Уяяяяя..., вземи се запри...

ТВа, да не ти е Русия, де си ловят риби на Уяяяяя..., вземи се запри...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- daniel defoe
- разбира нещата
И така другари - след капото от преди две седмици, отново (вчера следобед) ми се отдаде възможността да посетя Марица.
За първи път ми се случва да хвана две расперчета в рамките на петнайсетина минути

Радостта ми обаче, беше попарена светкавично от адски неприятен инцидент - бях се позиционирал на висок бряг и след втората рибка, закачих голям воблер със здрави тройки в някакъв подводен дънер на около 2 метра разстояние от брега.
Съблякох се и нагазих в ледените и много бързи води на реката.
В дясната си ръка държах сравнително къс и здрав кол (ползвах за бастун), а в лявата пръчката - стигнах на около метър от закачката, но не успях да я освободя с рязки туич движения. Кракът ми се заклещи м/у два камъка, водата ме лашкаше силно и усетих, че губя равносесие и течението ще ме отнесе. Вече бях прежалил примамката (ZEREK Ruby Crank в нов цвят, оранжев), като при поредния по-агресивен туич, вместо да се скъса примамката, се чу ЦЪК и горната секция на пръчката (на двайсетина санта над снадката) се счупи и остана във водата, после скъсах и воблера (намотавайки брейда на един здрав клон) вкл. остатъка от горната секция.
Сега съм без пръчка и адски разстроен
Риболовът ми се прецака поне за 2-3 седмици напред ...
Поздрави и наслука
За първи път ми се случва да хвана две расперчета в рамките на петнайсетина минути

Радостта ми обаче, беше попарена светкавично от адски неприятен инцидент - бях се позиционирал на висок бряг и след втората рибка, закачих голям воблер със здрави тройки в някакъв подводен дънер на около 2 метра разстояние от брега.
Съблякох се и нагазих в ледените и много бързи води на реката.
В дясната си ръка държах сравнително къс и здрав кол (ползвах за бастун), а в лявата пръчката - стигнах на около метър от закачката, но не успях да я освободя с рязки туич движения. Кракът ми се заклещи м/у два камъка, водата ме лашкаше силно и усетих, че губя равносесие и течението ще ме отнесе. Вече бях прежалил примамката (ZEREK Ruby Crank в нов цвят, оранжев), като при поредния по-агресивен туич, вместо да се скъса примамката, се чу ЦЪК и горната секция на пръчката (на двайсетина санта над снадката) се счупи и остана във водата, после скъсах и воблера (намотавайки брейда на един здрав клон) вкл. остатъка от горната секция.
Сега съм без пръчка и адски разстроен

Риболовът ми се прецака поне за 2-3 седмици напред ...
Поздрави и наслука

Браво колега, респект, идваш от София за да ловиш на Марица. Видях те вчера когато хвана втората риба, беше хубав распер. Аз пробвах за сом но нямах удар, както обикновено. Нищо, следващия път. Относно пръчката - кофти работа, но важното е, че ти си жив и здрав. Рибите са там, следващия път пак ще ги ловим. Успех ти желая и скорошно завръщане на "фронта".