Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Тъжни спинингови новини
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Тъжни спинингови новини
Аз пък тръгнах с жената,и служебната и кола,
По задачи да вършим.
И гледам мост,спирам Вадим пръчката,слизам под моста и метам. За цигара време на жената хванах на блесна Алба номер 1.като ми чукна на 3 то хвърляне,преди това,
Леко я следваха,жена ми ги гледа от моста.
Йде чао че требва да карам до следващия обект.
Реката е Лесновска.
По задачи да вършим.
И гледам мост,спирам Вадим пръчката,слизам под моста и метам. За цигара време на жената хванах на блесна Алба номер 1.като ми чукна на 3 то хвърляне,преди това,
Леко я следваха,жена ми ги гледа от моста.
Йде чао че требва да карам до следващия обект.
Реката е Лесновска.

Риболовци.
Следващия обект,5 метания.
Това е в Костенец.
Капо.
После пак,от друго място.
Това е в Костенец.
Капо.
После пак,от друго място.

Риболовци.
Последна спирка на язовир,има дребен костур.
Поне се изкъпах,след 32 градуса жега.
Тука е уникално за риболов,ловят и на дъно платики.
Рапорт даден,2 часа ще ловя на спокойствие.
Поне се изкъпах,след 32 градуса жега.
Тука е уникално за риболов,ловят и на дъно платики.
Рапорт даден,2 часа ще ловя на спокойствие.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, все може да си ползва каквото си иска, просто споменавам моя опит и той е, че рибите по сладководните водоеми в БГ не се влияят от брейда кога е директно вързан за карабинката на примамката. Сега ловя белки на тролинг и определено мога да кажа, че еднакво се ловят на пръчка с флуоро повод и на такава с брейд 2.0 без повод. Та, защо да си усложнявам-отслабвам линията? Ами, ако удари някое соме???mrenka написа:Колегата нека сам опита различни варианти, просто исках да му спестя време. Брейда плаши рибата, дори и кленовете са по - предпазливи без повод. Такива са ми наблюденията, може и да са плод на съвпадения.
Вид, водата е почти сълза, просто игра на светлината
От много години ловя кефал по Арда на спининг де водата е много бистра, е и пак разлика в броя на кълванетата не съм намерил между с повод или с без...
Това е лично мнение и никой не ангажирам с него... Всичко е до проби..., и най важното е да има удари, но ако някой установи, че рибите не се влияят от поводи, махайте ги, щото сигурно е че всяка "брънка" по линията, намалява нейната... най точно казано- качественост....
п.п. Опит нямам единствено с пъстървата в БГ, особено на яз.Доспат.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Късният следобяд сменях повод и нарочно полових 15 - 20 минути директно с брейд / 0.6/. Или аз съм скъцан, или съм необратимо привикнал към флуорото, или и двете - имах отвратителни заплитания, дори по едно време се навря и в халките. Това е положението, не мога без повод. Тръсвам с ръка и поне едната кука се разплита.
Реката е Искър над язовира,1 км.

Риболовци.
- morriddin
- научил се да хвърля
За мен всяко усложняване на линията е проблем - джиткам си с монофил и никакви поводи. И ми се получава - единственото правило е да режа 1.5 - 2м. от влакното след всеки 2 - 3 излета. Засега най-добри постижения имам на Salmo Hornet от воблерчетата, и жълтото Meps-че 2 - това за почти всички хищници в Тунджа. Другата седмица ще видя колко и какво ще наскубя с "Къца-кълве" благодарение на самия Къца. А, през август ще се мъчим на турнира...

ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Вече я скъсах.
Вчера заковах и една пъстърва 300 гр.
Не е зле,за кристално бистра река Искър,над язовира.
Излезна и костур в реката.
Айде раздвижваме темата,да не е толкова тъжна.

Риболовци.
Здравейте !
Още съм нов в спининга,затова не мисля да се изхвърлям със скъпи въдици и макари(поне докато не достигна едно по високо ниво в този вид роболов)
Та се чудех дали ще имам улов с не спининг макара и пръчка ?
Ако е необходимо ще си закупя,кажете какво да правя ?
Благодаря!
Още съм нов в спининга,затова не мисля да се изхвърлям със скъпи въдици и макари(поне докато не достигна едно по високо ниво в този вид роболов)
Та се чудех дали ще имам улов с не спининг макара и пръчка ?
Ако е необходимо ще си закупя,кажете какво да правя ?
Благодаря!
ще имаш, защо да нямаш.. просто ще се изморяваш.. като малък с въдица за дъно и тежка макара и някаква умряла блесна, след два дни на Марица и нулев интерес от страна на сомовете , реших да помятам в едно малко гьолче, което се беше образувало наскоро.. беше 10x10 метра (от горния край влизаше вода от течението, а края на гьолчето се вливаше отново в Марица
) с влакно 0.30, коетo може и да е било малко по-дебело.. баща ми се смееше, но му казах че видях да гони няколко пъти.. той - да бе да и т.н.. та за 2 часа мятане останах без ръце, но дръпнах 2 щуки по кило и изтървах един дебел кефал... но тогава си имаше по-добри места и повече риба.. та има ли риба и тя е активна, всичко може.. но трябва да ти е временен вариант.. и удоволствието и удобството са различни със специализирани такъми.. пък били те и от ниския ценови клас..
гледай поне влакното да не е много дебело.. иначе и за 100тина лева можеш да се обурудваш.. не подценявам сумата.. има хора за които са много пари.. дори и за по-малко можеш.. ако вземеш втора ръка пръчка и макара..
аз лично почнах с комплект за 80-90 лева нови.. пръчката става.. не е особено чувствителна, но за парите си ми помогна за старта в риболова, а макарата се оказа пълен провал.. след това взех тика камбрия 3000 и я ползвах 5-6 риболова.. никакви забележки нямам към нея, но си беше тежичка за пръчката.. вече всичко е в бокса и си накупих нови такъми..
става и с малко пари спининга, става и с повечко, става и с много.. но определено е трудно дълго време да е с малко.. просто бързо му се харесва на човек и не му се жалят средства...
та съвета ми е(въпреки не големия ми опит).. ако можеш да си позволиш дори и на старо и евтини такъми за спининг ги вземи.. ако не вложи парички в евтини и качествени примамки.. за мен това са блесни на мепс(купувал съм и джаксън, мапсо и моска.. общо над 15 бройки.. много са далеч от качеството на мепс, а цената е идентична) и воблери - салмо, ъгли и къца кълве не са лоши.. нямам риба на тях, но имат добра игра, лесни са за водене.. но куките задължително трябва да се сменят.. но пък са най-евтиният вариант и работят.. и си вземи или хубаво плетено влакно или никакво.. по-добре вземи монофилно.. взимал съм китайски плетеняк.. много здрав, но и много дебел..
http://www.colmic.bg/lines/7/114/ това влакно въпреки ниската си цена е много хвалено.. като каквото и да вземеш, гледай да не е много дебело..
надявам се да съм помогнал.. успех

гледай поне влакното да не е много дебело.. иначе и за 100тина лева можеш да се обурудваш.. не подценявам сумата.. има хора за които са много пари.. дори и за по-малко можеш.. ако вземеш втора ръка пръчка и макара..
аз лично почнах с комплект за 80-90 лева нови.. пръчката става.. не е особено чувствителна, но за парите си ми помогна за старта в риболова, а макарата се оказа пълен провал.. след това взех тика камбрия 3000 и я ползвах 5-6 риболова.. никакви забележки нямам към нея, но си беше тежичка за пръчката.. вече всичко е в бокса и си накупих нови такъми..
става и с малко пари спининга, става и с повечко, става и с много.. но определено е трудно дълго време да е с малко.. просто бързо му се харесва на човек и не му се жалят средства...
та съвета ми е(въпреки не големия ми опит).. ако можеш да си позволиш дори и на старо и евтини такъми за спининг ги вземи.. ако не вложи парички в евтини и качествени примамки.. за мен това са блесни на мепс(купувал съм и джаксън, мапсо и моска.. общо над 15 бройки.. много са далеч от качеството на мепс, а цената е идентична) и воблери - салмо, ъгли и къца кълве не са лоши.. нямам риба на тях, но имат добра игра, лесни са за водене.. но куките задължително трябва да се сменят.. но пък са най-евтиният вариант и работят.. и си вземи или хубаво плетено влакно или никакво.. по-добре вземи монофилно.. взимал съм китайски плетеняк.. много здрав, но и много дебел..
http://www.colmic.bg/lines/7/114/ това влакно въпреки ниската си цена е много хвалено.. като каквото и да вземеш, гледай да не е много дебело..
надявам се да съм помогнал.. успех

Много мерси,моето влакно е 0.25,дебело ли е(според мен не е) ?
Имам воблер на jackos и френски блесни(не съм гледал марката,имах удар на едната,ама рибата се откачи
)
Мерси !
Имам воблер на jackos и френски блесни(не съм гледал марката,имах удар на едната,ама рибата се откачи

Мерси !
ами за щука 0.25 мисля че става.. то и по-дебело ще става за щука де.. за кефал мисля е добре, да е по-тънко..
Ем аз главно съм се насочил за кефал,но един колега лови с 0.30 кефали,щуки,сомчета и тн.така че засега мисля това да оставя.

- Батко Емо
- разбира нещата
Темата заарне...
Лелеее, колко много мнения. Благодаря на всички колеги. Аз безуспешните опити ги продължавам. върнах се от морето и записах още 3 капота. Е не, че е за хвалене, ама е хубаво на новобранеца да му се смеят овреме. После като ги почна, няма да има на какво да ми се смеете.
Между другото се оказа, че железата и воблерите които имам не са дотатъчни. Набарах едно местенце с ясно изразени движения на хищниците. Много мятах, изредих всичко кое имах, но нямам удар. Преди мен беше минал един колега с блесна. Приличаше на старите супени лъжици на баба ми, ама извадил 4 кефалчета. Едното биваше към половинка. Ама ме гледа колегата тъжно в очите и ми вика: "Няма."
Е аз какво да кажа? Ми, няма.
Както и да е. Не съм се отказал. Скоро ще направя една фото сесия на инвентара и се надявам пак така да се раздуе една дискусийка.

Е аз какво да кажа? Ми, няма.