Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
С малко закъснение, но днес бях на Панчарево на стената. Не знам защо от другите места нещо се обезверих.glmv написа:Колеги някой с информация за Панчарево около гумаджийницата? В района на бъбрека и след моста посока самоков се лови дребен уклеи бабушка не излиза. Ако се лови по навътре уклеят е поедърИнформацията е от събота.
Язовира е пълен до козирката. Всичко е залято и плуват острови от боклук. Риболова тегав, но има някакъв. Хванах 41 бр. риби костур, бабушка и уклей. От хубавите баби само 2 - визирам такива около 400 грамови. Можеше и по-добре да е, но баклуците объркват петната за риболов. Тъкмо ги събера и като мине отгоре и умира. Рибата постоянно се мести в различните слоеве и трябва постоянно да се търси. Без захранка не става. Докато я чаках да стане нямах кьорава риба и на мача и на директния. Около брега рибата е сямо дребосък и с директния почти нещо не се случи. Щуките ги няма. Имаше един колега с две тапи, но се отказа. Бабушката още не е хвърлила хайвер. Всичките са дебели и грапави. Костура и уклея май са свършили тази работа. Взех ги за децата и като ги чистих бяха празни. Правих си есперименти с поводите. 0.10 Колмик Стрийм - не го ще. Имам чувството, че само облизват червеите. Изключително вяли кълванета. С 0.08 от същия повод много по-гъсти кълванета, но и много фитки. В отчаяние извадих флурокарбона. Колмик Риверже и ОЧудо за първи път ми се случва. По-редки/ /не знам защо/, но сигурни, отчетливи и чисти кълванета. И това е. Ако можеше да пазим малко по-чисто ........
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Колега, благодаря ти за изчерпателния отговор. Утре ако е късмет ще отида и аз да видя какво е положението. Ще опитам да ловя на дъното, а пък каквото сабя покаже.miro253 написа:С малко закъснение, но днес бях на Панчарево на стената. Не знам защо от другите места нещо се обезверих.glmv написа:Колеги някой с информация за Панчарево около гумаджийницата? В района на бъбрека и след моста посока самоков се лови дребен уклеи бабушка не излиза. Ако се лови по навътре уклеят е поедърИнформацията е от събота.
Язовира е пълен до козирката. Всичко е залято и плуват острови от боклук. Риболова тегав, но има някакъв. Хванах 41 бр. риби костур, бабушка и уклей. От хубавите баби само 2 - визирам такива около 400 грамови. Можеше и по-добре да е, но баклуците объркват петната за риболов. Тъкмо ги събера и като мине отгоре и умира. Рибата постоянно се мести в различните слоеве и трябва постоянно да се търси. Без захранка не става. Докато я чаках да стане нямах кьорава риба и на мача и на директния. Около брега рибата е сямо дребосък и с директния почти нещо не се случи. Щуките ги няма. Имаше един колега с две тапи, но се отказа. Бабушката още не е хвърлила хайвер. Всичките са дебели и грапави. Костура и уклея май са свършили тази работа. Взех ги за децата и като ги чистих бяха празни. Правих си есперименти с поводите. 0.10 Колмик Стрийм - не го ще. Имам чувството, че само облизват червеите. Изключително вяли кълванета. С 0.08 от същия повод много по-гъсти кълванета, но и много фитки. В отчаяние извадих флурокарбона. Колмик Риверже и ОЧудо за първи път ми се случва. По-редки/ /не знам защо/, но сигурни, отчетливи и чисти кълванета. И това е. Ако можеше да пазим малко по-чисто ........
-
- новобранец
Колеги, някой знае ли какво е положението с Малко Бучино - платеното? Последният ми излет беше преди 3-4 години мисля, как е ситуацията сега? 

-
- фен клуб-скобар
Сега се прибрах от Пожарево с преспиване от вчера привечер..Шарана продължава гладната стачка.Покрай него и сометата.Демек бях капо
.Хубавата новина ,е че е тръгнал толстолоб,дребен ,но си е риба.

.Хубавата новина ,е че е тръгнал толстолоб,дребен ,но си е риба.
-
- новобранец
Днес пробвах да хвана вечерното кълване на лина на блатото на Панчарево, ама нъцки. Едвам спасих капото с няколко костура.
- Garbolino
- разбира нещата
Само да кажа, че на Огняново откъм устието, ония каракуди вече ги няма. Кой каквото хванал - довчера.
Последно промяна от Garbolino на Нед Юни 19, 2016 10:12 pm, променено общо 1 път.
Все пак информация, та да не се разкарва някой напразно.
П.п.Жалко, че информация се появява чак когато кълването е спряло. Често и тогава не се появява такава.
П.п.Жалко, че информация се появява чак когато кълването е спряло. Често и тогава не се появява такава.
- akoto13
- ще става разбирач
Днеска се чудех дали да отида на Огняново или на Кривина за каракуда. Взех една директна седмица и стол и рано отидох на Кривина.Винаги хода на едно място , на което лова. Нямах някакви очаквания, идеята беше да поседа докато ми стане топло и да се прибирам.Също от опит знам,че каракудата там е капризна и пипа само на много фин такъм и малка кука. Получи се много силен риболов на таран от типа шамар и малко, един калибър всичките. Времето беше перфектно прохладно и откарах до 6 часа. Към обяд задуха насрещен вятър и докара едрите бачонки.Имаше и парчета надвишаващи половинката,които бяха здраво изпъпчени по хрилните капаци. От един до четири леко затишие и пак сеч, но ми омръзна и приключих,Живарник не мокрих, но със сигурност един триметров щеше да е обилно напълнен. Хората около мене, които виждах ловяха само на пружини, никой не търси рибата в близост. Няколко човека ме заговаряха и се оплакваха,че риболова е слаб, но стареца до мене удари едно мерно шаране и много ме израдва. Има шарани на Кривина, които са пренесени от платени говнярници, включително и аз съм пускал от Догановските локви. Обаче никой не ги връща за съжаление. Пиша тези редове, за да може който иска да се пробва и евентуално да си начеша каракудската краста, аз свърших тази работа.
Виждам,че има писано и за Огняново.Ако може по подробна информация за нивото и активността и на другите видове. От дългогодишния си опита там, като любим за мене язовир мога да кажа, че каракудата от към Раковица тепърва ще се лови. Тарана е на приливи и отливи, но като задуха вятъра винаги идва. Там обаче има и по интересни видове за ловене.Хубавото е, че е много подценяван и слабо посещаван язовир, лошото е че местните апаши го мрежат ежедневно и на всички им е през оная работа. Пишете повече в темата, да има да си четеме от време на време!
Виждам,че има писано и за Огняново.Ако може по подробна информация за нивото и активността и на другите видове. От дългогодишния си опита там, като любим за мене язовир мога да кажа, че каракудата от към Раковица тепърва ще се лови. Тарана е на приливи и отливи, но като задуха вятъра винаги идва. Там обаче има и по интересни видове за ловене.Хубавото е, че е много подценяван и слабо посещаван язовир, лошото е че местните апаши го мрежат ежедневно и на всички им е през оная работа. Пишете повече в темата, да има да си четеме от време на време!
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте Колеги,
Планирам един риболов на Вериснко и исках да попитам ако има някой с прясна информация. Видях в предишни постове, че нивото е високо и водата студена, но мина известно време. Шаран и костур дали са тръгнали? Благодаря предварително.
Планирам един риболов на Вериснко и исках да попитам ако има някой с прясна информация. Видях в предишни постове, че нивото е високо и водата студена, но мина известно време. Шаран и костур дали са тръгнали? Благодаря предварително.
-
- вече хвърля и на тежко
На Веринско водата отдавна е топла ,нивото е високо но рибата е тръгнала от преди 1 месец.Каракуда ,червеноперка ,уклей ,кустур с добри размери ловихме с колеги преди три седмици.За шарана не мога да кажа нищо но на контра стената става добър риболов стига да не духа вятър.
-
- вече хвърля и на тежко
Мерси за инфото колега. След споделеното от теб, мисля да се позициянирам преди стената и там да търся риболов на костур, каракуда и червеноперка. Каква беше успешната тактика и стръв при вас. Мач/фидер, стръв , дълбочина ако сте ловили на мач.djago1981kn написа:На Веринско водата отдавна е топла ,нивото е високо но рибата е тръгнала от преди 1 месец.Каракуда ,червеноперка ,уклей ,кустур с добри размери ловихме с колеги преди три седмици.За шарана не мога да кажа нищо но на контра стената става добър риболов стига да не духа вятър.
Колеги, вчера бях на Панчарево, мястото беше до втичалото в папурите. Каракуда не излезе, но излязоха добри бабушки. Най - успешно като стръв беше варено жито иначе използвах и шарен и торен червей. Лових на фидер.
-
- вече хвърля и на тежко
Привет колеги. В събота бях на веринско. На пук на силния вятър и слънце стана доста динамичен риболов. На мач на стръв сладка царевица с вкус на банан излизаха прилични каракуди и бабушки. На фидера излизаха каракуди на 500 грама и 2 шарана. Костура също върви взима на земен на мач. Риболова е доста динамичен и шарен. Бяхме след стената на бетонния канал. От 7:00 до 14:00 часа двама души направихме над 5кг риба като всичко с изключение на двата шарана и 4 едри костура - 300-400 грама си плува обратно във водата. Препоръчвам , който иска да направи интересен и разнообразен риболов.
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Кривина днес, хубаво време с малко дъжд 4 карадутки размер литровка плуващи обратно там и чакащи ме утре пак и 34453242342 слънчака за котараците в квартала.