Относно воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Румен Янкулов
новобранец
новобранец

Относно воблери

Мнение от Румен Янкулов »

Здравейте!Аз съм начинаещ риболовец.Искам да ви питам ,кои са добрите марки и модели воблери за риболов на клен.Благодаря ви предварително!
Румен Янкулов
новобранец
новобранец

По конкретно се интересувам дали Ugly Duckling или Rapala,са подходящи воблери за този риболов .
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Здравей и добре дошъл във форума :D

Прочитам ти въпроса , отварям кутията с воблерите , зимам апарата , снимам , катера по сървъри и се опитвам да отговарям :wink:

Та значи ако питаше за риболов на бяла риба то некоя хубава Рапала или АБУ биха били незаменими но при риболова на речен кефал Грозното Пате се отчита доста по добре :D

Ето мойте любимки от вида Ружно Паче ( Ugly Duckling ) :

Изображение

Не си струва да вкарваш луди пари в Рапала и после да си мислиш че това е само една прехвалена марка ( и Рапала си лови но точно клена ......... ) :wink: докато за стойноста на две-три Рапали можеш да си закупиш цялото това количество сръбски тракалки или тъй наречените бомбърки повечето от които нямат дори марка но ловят перфектно :

Изображение

и да хванеш много повече кефали отколкото с която и да е Рапала :wink:
апропо : задължително им сменяш тройките на тез убавци :D

Други перфектни марки воблери за клен по наще реки са :

Голди :

Изображение

Салмо :

Изображение

а ето и два универсални Терминатора на АБУ ( е верно на малце по-височка цена ) :

Изображение

Съдейки от моя скромен опит с воблер по наще реки бих ти дал съвет да не се нахвърляш на Рапала при риболова на клен :wink:

НАСЛУКА!!!

дано да съм помогнал , ако има нещо друго питай ще се постарая да отговоря доколкото мога :D
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Павел Иванов написа: докато за стойноста на две-три Рапали можеш да си закупиш цялото това количество сръбски тракалки или тъй наречените бомбърки
Добре, колко струва едно сръбско чудо и къде се продава?
При мен ситуацията е аналогична - има си "Dollar Store" където има разни интересни воблери, че й тракащи, че и хора казват че са хващали с тях, само за по $1-2 парчето.
Румен Янкулов
новобранец
новобранец

Благодаря ти!Ще те питам всеки път когато се интересувам от нещо.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Cougar написа:
Добре, колко струва едно сръбско чудо и къде се продава?

Ми продават се в почти всеки рибарски магазин в София на цени от 3/5лв ( е не е кат 1/2$ ама все пак сравнени с Рапала 10/25лв :D ) кофтито е че ако не ти кажат точно кои има вероятност да попаднеш на пумпали или въртележки 8) но в повечето случай се нуждаят само от луеко побутване в уево или десно на скобичката и задължителна смяна на тройките !!! аз лично предпочитам такива на Златен лъв - много остри , не много скъпи общо взето доста добри :D
vikik
новобранец
новобранец

Мнение от vikik »

Павка, къде намер ивоблери за 3-5 лева, кажи и ние да си купиме преди неделята?
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

викик написа:Павка, къде намер ивоблери за 3-5 лева, кажи и ние да си купиме преди неделята?
Павката сега е на море. Аз го замествам междувременно, обаче за магазина нямам данни, а и нямам cell-фона да звънна и да разбера.

След 10-15 дена ще стане ясно.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тука съм си за малко :D
Викторе ела на състезанието ( знаеш кое ) и ще ти кажа от къде :wink:
На другите от първи натам :D
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

Павел Иванов написа:Тука съм си за малко :D
Викторе ела на състезанието ( знаеш кое ) и ще ти кажа от къде :wink:
На другите от първи натам :D
Павка айда кат си отпочинеш да споделиш, за новите си Йо-Дзурита. Дет Станила вика дзурита-мурита. Знам, че са с остри тройки. :D
За канадският екперт:
Има и по-евтини воблери. На Илиянци и Битака. Кинта, два. Наскоро видях една габровска серия или така нар. Воблерите на Станислав.
Много ми харесаха, като изработка. Ловяли кефали, а цената им е също много приятна.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Чилякът дет обича да си поспива написа: Павка айда кат си отпочинеш да споделиш, за новите си Йо-Дзурита. Дет Станила вика дзурита-мурита. Знам, че са с остри тройки. :D
Знаеш ти , знаеш :lol: а ако знаеш и как я измъквах таз тройка от палеца ми с клещите :cry: добре че тъй обилно се бех полял с АУТАН та ми действаше кат упойка та нема ред сълзи ред сополи :wink:
Тъй за ДзУритата - перфектни са !!!
Кат гледам доста си поразредил наличностите им в магазинчето преди СофияФрансАлто :wink: Те точно тва маленкото , оранджаво с една тройка и прикачена опашка ми спаси имиджа :D
Айде кат ми остане малце време ш пусна по-подробен коментар със снимки :D

апропо : другият път да не смееш да се успиваш щот клубният съвет реши кой се успи повече от еднашка по две каси бира да купува :wink:
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

Павлети, строгият написа:
апропо : другият път да не смееш да се успиваш щот клубният съвет реши кой се успи повече от еднашка по две каси бира да купува
Няма проблем по една бира и блесница, за всички.
Но сънят е блаженсство и май само това ми остана, за разлика от приятели. :cry:
А сега по конкретното:
Скии с кво експериментирахме последно, само тест де.

Изображение
Дзури и Стрике про.
Това има уникална игра, но трябва да се центрира. С клещи много внимателно се бара халката на воблера, пише го на кутишката.
Уникална игра, като плъва високо. Но е малко леко.
Изображение
Некои ора са си заплюли риби с това. Иначе 20 кинта, не бих дал. По скоро ще гледам по дърветата като Пумата, за някой "забравен".
Отново на сънливостта:
Липсваше ми Стенлито като противник и това го рабрах, чак след това. А цяла нощ пилих тройки и мислувах, и съм се успал накрая.
Но почерпката остава. :D
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

бингофиш написа: По скоро ще гледам по дърветата като Пумата, за някой "забравен".
А, те не са забравени а изоставени.

Ето и последната находка от преди 2 дена.

Изображение

Такъв съм убеден че нямате. Пък може и да не ви трябва...

Казва се Skitter-Pop. Води се като се правят подсечки и той пляска по повърхността с голямата устна и хвърля вода напред. :D

Дали привлича или плаши рибата не е ясно но се очаква да е добър за щука, тукашния костур, но и други риби....
G0N3R
новобранец
новобранец

Мнение от G0N3R »

на това някои му викат пукалка. Освен ако не си сигурен че има голеееми риби не го ползвай.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

bingofish написа: Скии с кво експериментирахме последно, само тест де.
Бах баа му ! И ся ако каеш че тва петнистото ДзУри си го земал от магазина къдет та пратих а аз не съм го увидел , нарао си тъпча ушите с барут и си трескам киферицата в първият срещнат стълб :cry:

Тоз който стъпва тихо , тихо написа:Такъв съм убеден че нямате. Пък може и да не ви трябва...
Е точно на таз марка попери си нямаме ама на некой други :D Баси ся уместо да търся време да снимам само ДзУрита ш требва да щракам и най-уловистата расперо примамка :D

G0N3R на туй нящо кълват и по-маленки рибета :wink: основно распер в различни големини ама Пумата при него в Канада си има една такава по-особенна щука ( Мъски май беше ) та и тя според мен не би отказала на таз " пукалка " :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”