Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Относно воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Относно воблери
Здравейте!Аз съм начинаещ риболовец.Искам да ви питам ,кои са добрите марки и модели воблери за риболов на клен.Благодаря ви предварително!
-
- новобранец
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Здравей и добре дошъл във форума
Прочитам ти въпроса , отварям кутията с воблерите , зимам апарата , снимам , катера по сървъри и се опитвам да отговарям
Та значи ако питаше за риболов на бяла риба то некоя хубава Рапала или АБУ биха били незаменими но при риболова на речен кефал Грозното Пате се отчита доста по добре
Ето мойте любимки от вида Ружно Паче ( Ugly Duckling ) :

Не си струва да вкарваш луди пари в Рапала и после да си мислиш че това е само една прехвалена марка ( и Рапала си лови но точно клена ......... )
докато за стойноста на две-три Рапали можеш да си закупиш цялото това количество сръбски тракалки или тъй наречените бомбърки повечето от които нямат дори марка но ловят перфектно :

и да хванеш много повече кефали отколкото с която и да е Рапала
апропо : задължително им сменяш тройките на тез убавци
Други перфектни марки воблери за клен по наще реки са :
Голди :

Салмо :

а ето и два универсални Терминатора на АБУ ( е верно на малце по-височка цена ) :

Съдейки от моя скромен опит с воблер по наще реки бих ти дал съвет да не се нахвърляш на Рапала при риболова на клен
НАСЛУКА!!!
дано да съм помогнал , ако има нещо друго питай ще се постарая да отговоря доколкото мога

Прочитам ти въпроса , отварям кутията с воблерите , зимам апарата , снимам , катера по сървъри и се опитвам да отговарям

Та значи ако питаше за риболов на бяла риба то некоя хубава Рапала или АБУ биха били незаменими но при риболова на речен кефал Грозното Пате се отчита доста по добре

Ето мойте любимки от вида Ружно Паче ( Ugly Duckling ) :

Не си струва да вкарваш луди пари в Рапала и после да си мислиш че това е само една прехвалена марка ( и Рапала си лови но точно клена ......... )

и да хванеш много повече кефали отколкото с която и да е Рапала

апропо : задължително им сменяш тройките на тез убавци

Други перфектни марки воблери за клен по наще реки са :
Голди :

Салмо :

а ето и два универсални Терминатора на АБУ ( е верно на малце по-височка цена ) :

Съдейки от моя скромен опит с воблер по наще реки бих ти дал съвет да не се нахвърляш на Рапала при риболова на клен

НАСЛУКА!!!
дано да съм помогнал , ако има нещо друго питай ще се постарая да отговоря доколкото мога

- Cougar
- ще става разбирач
Добре, колко струва едно сръбско чудо и къде се продава?Павел Иванов написа: докато за стойноста на две-три Рапали можеш да си закупиш цялото това количество сръбски тракалки или тъй наречените бомбърки
При мен ситуацията е аналогична - има си "Dollar Store" където има разни интересни воблери, че й тракащи, че и хора казват че са хващали с тях, само за по $1-2 парчето.
-
- новобранец
- Павел Иванов
Cougar написа:
Добре, колко струва едно сръбско чудо и къде се продава?
Ми продават се в почти всеки рибарски магазин в София на цени от 3/5лв ( е не е кат 1/2$ ама все пак сравнени с Рапала 10/25лв

- Павел Иванов
Павка айда кат си отпочинеш да споделиш, за новите си Йо-Дзурита. Дет Станила вика дзурита-мурита. Знам, че са с остри тройки.Павел Иванов написа:Тука съм си за малко![]()
Викторе ела на състезанието ( знаеш кое ) и ще ти кажа от къде![]()
На другите от първи натам

За канадският екперт:
Има и по-евтини воблери. На Илиянци и Битака. Кинта, два. Наскоро видях една габровска серия или така нар. Воблерите на Станислав.
Много ми харесаха, като изработка. Ловяли кефали, а цената им е също много приятна.
- Павел Иванов
Знаеш ти , знаешЧилякът дет обича да си поспива написа: Павка айда кат си отпочинеш да споделиш, за новите си Йо-Дзурита. Дет Станила вика дзурита-мурита. Знам, че са с остри тройки.![]()

Тъй за ДзУритата - перфектни са !!!
Кат гледам доста си поразредил наличностите им в магазинчето преди СофияФрансАлто

Айде кат ми остане малце време ш пусна по-подробен коментар със снимки

апропо : другият път да не смееш да се успиваш щот клубният съвет реши кой се успи повече от еднашка по две каси бира да купува

Павлети, строгият написа:
Но сънят е блаженсство и май само това ми остана, за разлика от приятели.
А сега по конкретното:
Скии с кво експериментирахме последно, само тест де.

Дзури и Стрике про.
Това има уникална игра, но трябва да се центрира. С клещи много внимателно се бара халката на воблера, пише го на кутишката.
Уникална игра, като плъва високо. Но е малко леко.

Некои ора са си заплюли риби с това. Иначе 20 кинта, не бих дал. По скоро ще гледам по дърветата като Пумата, за някой "забравен".
Отново на сънливостта:
Липсваше ми Стенлито като противник и това го рабрах, чак след това. А цяла нощ пилих тройки и мислувах, и съм се успал накрая.
Но почерпката остава.
Няма проблем по една бира и блесница, за всички.апропо : другият път да не смееш да се успиваш щот клубният съвет реши кой се успи повече от еднашка по две каси бира да купува
Но сънят е блаженсство и май само това ми остана, за разлика от приятели.

А сега по конкретното:
Скии с кво експериментирахме последно, само тест де.

Дзури и Стрике про.
Това има уникална игра, но трябва да се центрира. С клещи много внимателно се бара халката на воблера, пише го на кутишката.
Уникална игра, като плъва високо. Но е малко леко.
Некои ора са си заплюли риби с това. Иначе 20 кинта, не бих дал. По скоро ще гледам по дърветата като Пумата, за някой "забравен".
Отново на сънливостта:
Липсваше ми Стенлито като противник и това го рабрах, чак след това. А цяла нощ пилих тройки и мислувах, и съм се успал накрая.
Но почерпката остава.

- Cougar
- ще става разбирач
А, те не са забравени а изоставени.бингофиш написа: По скоро ще гледам по дърветата като Пумата, за някой "забравен".
Ето и последната находка от преди 2 дена.

Такъв съм убеден че нямате. Пък може и да не ви трябва...
Казва се Skitter-Pop. Води се като се правят подсечки и той пляска по повърхността с голямата устна и хвърля вода напред.

Дали привлича или плаши рибата не е ясно но се очаква да е добър за щука, тукашния костур, но и други риби....
- Павел Иванов
Бах баа му ! И ся ако каеш че тва петнистото ДзУри си го земал от магазина къдет та пратих а аз не съм го увидел , нарао си тъпча ушите с барут и си трескам киферицата в първият срещнат стълбbingofish написа: Скии с кво експериментирахме последно, само тест де.

Е точно на таз марка попери си нямаме ама на некой другиТоз който стъпва тихо , тихо написа:Такъв съм убеден че нямате. Пък може и да не ви трябва...

G0N3R на туй нящо кълват и по-маленки рибета