Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Сом на тролинг
Лицемерие е да оправдаеш затармъчването на сом за опашката с глупавата идея за атака чрез опашка.Аз затармъчих сом 160см на тролинг още през 2005-та когато бях прохождащ в този риболов и за секунда не съм си правил илюзията„че слуката е по правилата.Изтърмъчвал съм и Платика 2200гр.„Каракуда към 2 педи и Толстолоби по 20-30 кила„та спор за атаката на сома не може да има„защото с глупостта не може да се спори„ а е по-правилно да я оставиш да Пасе.
Жалко е колко пасящи са се навъдили напоследък-не е добре.
ЛИЦЕМЕРИЕТО пак идва оня с коня„който пак има изгода да подхранва фалша и лъжата. 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Между другото да беше му уточнил„че питаш за риболов на тролинг от който той нищо не разбира.Човека ги затърмъчва чат-пат навсякъде по тялото„защото лови на силикон-джигинг.Май и той ти е отговорил на майтап за да не те обиди,защото въпросът е ........stomanco написа: Междудругото ей така на майтап зададох простичкия въпрос на Гризенди - " Юри, според теб сома атакува ли с опашка?" и отговора беше - "
Yuri ElDiablo Grisendi
Yes the catfish give a tail slam to the bait..

Troli Rapala написа:Между другото да беше му уточнил„че питаш за риболов на тролинг от който той нищо не разбира.Човека ги затърмъчва чат-пат навсякъде по тялото„защото лови на силикон-джигинг.Май и той ти е отговорил на майтап за да не те обиди,защото въпросът е ........stomanco написа: Междудругото ей така на майтап зададох простичкия въпрос на Гризенди - " Юри, според теб сома атакува ли с опашка?" и отговора беше - "
Yuri ElDiablo Grisendi
Yes the catfish give a tail slam to the bait..Приеми„че оная 40-ка ти я прати Бог за да ти види сеира след това и не се занимавай с глупости.Ако сериозно вярваш„че този сом е хванат по правилата-жалко и ще посрещна поредното си разочарование в тролинга.Дано се събудиш в реалноста скоро.
Абе Димитри Пайе..., гледай мачове, кво се занимаваш с глупости! Такова интересно първенство не е имало отдавна.
На теб за какво мислиш ти я прати предната седмица 40-ката, да ти гледа сеира с 0.28 моно ли......

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кофти ми е„че свестни и кадърни риболовци се оставят да бъдат подведени от чужди комерсиални интереси.Сомът е 2-3-ти опашка и плува„като змия врязвайки се в пасаж от дребни риби засмуквайки една част от тях и оттегляйки се остават зашеметени за кратко друга част от пасажа.Как си представяш атака с опашка-опиши я„защото звучи ........абсурдно!Забравяте,че всички риби развиват огромна скорост за кратко при атака или стрес.Причината за закачането за опашката е Случайността.Може да е атакувал и при извъртането след това да се е закачил или просто воблера да го е закачил,както се случва с толстолобите.Другото е страшна тъпотия и вреди единствено на вярващия в нея.Английския език е доста лицемерен и неразбираем„а когато си контактуват италианец и българин може да е и комичен.Дай целия цитат за да го преведа правилно!
Най-малкото GIVE е ВЗИМА,което не означава АТАКА.Та или го питай на италиански за да се изрази точно,или треаааааа да опреш до моя превод-ха-ха.Наслука приятель. 

Троли, Give-Дава,Take-Взима.
- Поморийския
- ще става разбирач
Абе тролчо ти сам си противоричиш. В изказите ........толко ли нямаш самочувствие. опит и тн ..та си трьгнал. Да питаш тия лайнари как се. Фата риба ....
И то от гьол дето е кьт ....
Имай самочувствие
И то от гьол дето е кьт ....
Имай самочувствие
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
ДА-така е,но тук е вербалната уловка дава-взима в риболовен смисъл.Италянеца не се е изразил точно,защото сомът нито дава,нито взима чрез опашка.Просто не е счел за нужно да отговори професионално на толкова безумен въпрос.Дано го е приел на майтап,защото ако го попиташ сериозно ще оцъкли очичките.С Вал преди 3 години помагахме на Наско-Италянския в една буря да пребори една 40-ка затърмъчена за корема и след час тя зари воблера в шумата по дъното и се откачи.Лодките на Стоманко и Вал са от Наско та да го ползуват чат-пат и за преводач от италянски,га тръгнат да задават въпроси с повишена доза .........хумор.crazypike написа:Троли, Give-Дава,Take-Взима.

Миналата събота на ........извадих на тролинг соме 120-130см. което си плува отново.Беше закачен за главата,но ми направи впечатление че горната му четка беше ударена от куките.Устната беше леко сцепена от жилото.Имах и доста гелетата, което не мога да си обясня,включително и откачане на риба на 10м. от лодката.Ударите бяха тежки.Свирва аванса пръчката подскача и откач.Проблема не е в куките,воблера ми е доказан бияч и на него са уловени доста сомове.Включително седмица преди това на друг водоем.Бах ли му мамата с кво атакува оня ден, ама ми скъса нервите.
Колеги отскоро съм в форума, но смятам че има защо. Споделям с Вас информацията за хванат сом 2.28см и 67кг. на 10.07.2016 от Георги Георгиев, Красимир Кирилов и Кирил Кирилов на яз. Искър. Такъма беше много як и го извадихме за 45 минути. Пръчка DAIWA Interline Exceler 2.73, мултипликатор Shimano Tekota 500, плетено влакно Power Pro зелено 30lb, повод флуорокарбон 1.5м. Sufix 30lb, Rapala Magnum 14см. Изживяването беше неописуемо. Адреналина на мах. Пожелавам на всички колеги такава слука. Ще се опитам да пратя снимки.
Видяхме ги снимките във фейса,а ти видя ли мненията отдолу.Ще разбуниш духовете от сега ти казвам.Стига да не бъркам рибите,но надали.
Добрите рибари снимат рибата жива,а още по-добрите си пускат трофеите обратно във водоема
Инак евала за слуката.
Добрите рибари снимат рибата жива,а още по-добрите си пускат трофеите обратно във водоема

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Ти си голем наглец обаче !!! Пусни и тука снимките да ви видят ,какви сте мъжаги гладни . Тука във форума месарите са излишни .georgi-66 написа:Колеги отскоро съм в форума, но смятам че има защо. Споделям с Вас информацията за хванат сом 2.28см и 67кг. на 10.07.2016 от Георги Георгиев, Красимир Кирилов и Кирил Кирилов на яз. Искър. Такъма беше много як и го извадихме за 45 минути. Пръчка DAIWA Interline Exceler 2.73, мултипликатор Shimano Tekota 500, плетено влакно Power Pro зелено 30lb, повод флуорокарбон 1.5м. Sufix 30lb, Rapala Magnum 14см. Изживяването беше неописуемо. Адреналина на мах. Пожелавам на всички колеги такава слука. Ще се опитам да пратя снимки.
Зависим от риболова !!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... fex_oxfziI
Това се рекламира,като Про!Но все още не е!Защото пръта е прекалено дълъг за от лодка и по време не борбата се държи под грешен ъгъл спрямо рибата.Опитния тролингист държи ниско долу пръта за да не се строши и за да може съпротивлението да се пренесе максимално към драга на макарата,тя основно мори рибата.Дългата дръжка също пречи по време на битката,а използването на файтинг-колан е напълно излишно за сладководни риби.Те са използуват само за Марлин и Туна тъй като борбата може да продължи 10-12часа.
До Про-то пътя е дълъг и започва точно така:
"Е, имахме и 3 изпуснати, 2 счупени въдици (от риби), едни изправени тройки… Cést la vie."
Мяу-мяу!
Това се рекламира,като Про!Но все още не е!Защото пръта е прекалено дълъг за от лодка и по време не борбата се държи под грешен ъгъл спрямо рибата.Опитния тролингист държи ниско долу пръта за да не се строши и за да може съпротивлението да се пренесе максимално към драга на макарата,тя основно мори рибата.Дългата дръжка също пречи по време на битката,а използването на файтинг-колан е напълно излишно за сладководни риби.Те са използуват само за Марлин и Туна тъй като борбата може да продължи 10-12часа.
До Про-то пътя е дълъг и започва точно така:
"Е, имахме и 3 изпуснати, 2 счупени въдици (от риби), едни изправени тройки… Cést la vie."
Мяу-мяу!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Също така не мога да схвана защо някой Про в тролинга ще тръгне да лъже за такъма?
Ето какво имам в предвид:-"Основното влакно ни е плетено – 0,33 за основа и повод – монофил 0,80мм. Ролята на монофила е не толкова да направи линията „невидима“, а да поеме първоначалния удар. Както се оказа в последствие, ударът е толкава рязък и силен, че авансът не сработва веднага."
http://blog.filstar.com/wp-content/uplo ... ain-13.jpg
http://blog.filstar.com/wp-content/uplo ... pain-9.jpg
http://blog.filstar.com/wp-content/uplo ... pain-2.jpg
Аз виждам плетеняк от около 100лбр.,а монофила го нема никакъв!
Освен това монофила за да влезе в ролята си да омекоти чрез разстегливостта си резкия и силен удър,се слага за основна линия,а не за повод!Повода може да е от плетеняк,но по-добрия и ефективен вариант е от флуорокарбон!При работата с макарата също има недоразомения,като това да спираш въртенето на шпулата с палец по време на файтинга.

http://blog.filstar.com/wp-content/uplo ... ain-13.jpg
http://blog.filstar.com/wp-content/uplo ... pain-9.jpg
http://blog.filstar.com/wp-content/uplo ... pain-2.jpg
Аз виждам плетеняк от около 100лбр.,а монофила го нема никакъв!

Какво искаш да схванеш...Troli Rapala написа:Също така не мога да схвана защо....

http://blog.filstar.com/wp-content/uplo ... ain-14.jpg
и дали някой нашенец със собствена лодка и с мерак ще може да я дялка, като тях...триделно....

Абе хора, обяснете първо, кой може да лови и за колко пари и тогава ми развивайте теоремите за воблерите си....

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Разбира се,че една от атаките на сома е тази с опашка.stomanco написа:
Абсолютно съгласен с теорията ти за високочестотните воблери. Веднага давам два примера 2012 и 2013г. един и същ воблер-високочестотен, едно и също време и място, два сома 30-40кг закачени за едно и също място/опашка/. Когато едно събитие се повтаря и повтаря, това се нарича закономерност, а не случайност.
А на Франко ще му кажа, че всеки се учи докато е жив, това обаче не пречи на всеки да си каже мнението по въпроса, никой никого не облъчва. А и в темата за изпуснатия сом в ФБ според повечето колеги има такова чудо атака с опашка, така че сме повече от 1 на 100. Клип на тролинг на такава атака не може да се направи, от ясно по-ясно е, така че всеки може да каже каквото мисли по въпроса, но само толкова.
Търмъци и дрън,дрън ярина съм слушал много.
Спекулира се с различни случки,но е факт,че над 15% от сомовете се хващат за опашката.
Като са на косене,защо % на другите изкосени риби не е толкова голям! Примерно на толстолопи,амури и шарани. Само сом ли има в тези язовири!
Да има го в играта да се изкоси,сом лежащ на дъното. Но какво ще кажете за сомове на 20м. дълбочина и воблери с газене на 3м. Само за един риболов на Франко му направих 3 такива клипа.
Няма лошо,всеки да си има свое мнение,но когато Франето ми заговори за Марица,ще го слушам с отворена уста.Защото това го е практикувал и има случки.Но колко случки има със сомове на тролинг,та спори за тях!
В другия форум попитах,защо сома при хлабав аванс има по два удара! Никой не ми отговори. Не се надявам и тук някой да го направи.....по темата е,не я откланям!
Когато не разбирах от тролинг,също смятах,че се косят рибите в плиткото....дори имам клип в който ясно го казвам. Но тогава имах и по 1-2 сомчета за година. Сега споря за обратното,защото рядко слизам под 40 сома,а не бели риби,нито костури.За тролинг говоря!
Отказал съм се да убеждавам,който и да е било. Всеки има право на теория......Дори жена ми има такава за сома и неговото приготвяне във фурна.
Моля,никой да не се засяга и да приема поста ми лично. Вашите,теории,не са моите,а форума е за споделяне.
Изказахме се по въпроса.Живи и здрави бъдете.
Поздравче.Дори Лили,пее за косачи,как раздират,душата и млада,а всички знаем,колко млада е тя

https://www.youtube.com/watch?v=7tSR_FgFClk