Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Колеги да кажа и аз, от много питане къде да отидеме,на 29/сряда/ от 15 часа до30/четвъртак /до обяд на адфалтовият път нс Филмовата тегава работа.Няколко платички,дребни костурчета и на плувка дребни перки.Дадахме им червен картон към язовира,а на нас зелена светлина към София.Иначе риболова по стандарт захранка Мундиал_платика,шок.галета,троха,глина,меласа,ароматизатор200гр.бял.Стръв бял,пинки,Калифорнийски торен червей,сладка царевица.Стандартен риболов на дъно,фидери,тънки линии,но явно времето не беше подходящо за риболов.Нищо следващият път.до скоро.
Това е на 29 към 20 часа.
Налягането което е силно променливо,пресича
Активността на рибата,иначе си е там,на сонарите
На лодките показва така,риба има но не се храни.
Тая година досега е много зле откриването,
В бурята има единици на добри места със силен улов.

Риболовци.
Малко снимки от тези дни.В сравнение с предни години по същото време риболова е по- слаб. С мно-о-го старание с фидера, постоянно въртене на стръв, монтажи и дистанции се получава нещо. На 1 юли беше изключително тегаво, вероятно заради налягането, както твърди Люси
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- новобранец
Да Люси,може и да е така,но нали разбираш,че докато не направим един излед заедно или случайно не се запознаем на язовира няма как да знам,че до мен минаваш Ти.Иначе моите уважения към теб и всички колеги които са най активни към тази тема за яз.Искър,най любимият ми язовир както на мен така и на много други колеги.За инфото от Наско,мястото ми ясно,там сега рибата е по активна,но започнаха да се оплакват колеги за колите си.Римският иБагета
-
- новобранец
Ако някой има инфо за Римският мост или Багера дали обикалят апаши по колите нека сподели?
Тая година няма оплаквания,което е добре.

Риболовци.
[quote="lusienn"]Тая година няма оплаквания......[quote]
На едно от местата за паркиране горе на пътя, близо до отбивката за Римския има пресни следи от разбито стъкло
На едно от местата за паркиране горе на пътя, близо до отбивката за Римския има пресни следи от разбито стъкло
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Горе на шосето има само 2 коли,явно не ги оставят
Вече без надзор.

Риболовци.
Инфо от днес на багера ... от 7:30 до към 9:30 кълвеше основно каракуда на фидер.Даваше и по някоя дребна платика.Само на торен.На бял нямах пипане.
на багера за 1 седмица бях 2 пъти миналата събота и сега в петък като съботата имаше 12-13 коли в гората а петъка сега само 3 като мангусти не е имало но стъкла от разбити коли има яко някой стари други по-пресни.ако фана теа каде чупат нз кво ше ги праа...иначе миналата събота дребосък само платички около 15-20 броя , сега в петък беше по - добре една идея по едри.
На бетона на шипока днес, до обяд ставаше за риболов, около един обаче задуха много кофти вятър и ме изгони. Та за 6 часа, 20-тина дребни костура предимно на леко, но и на фидера взеха 2, 2 сносни червеноперки на фидер и две платики които ми се откачиха преди кепа.

- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
Колеги къде мога да посетя яз. Искър с възможност колата да е в близост до мен и да има възможност за добър риболов на мач/фидер? Като чета за тези разбити стъкла направо настръхвам... в каква държава живеем ? Уш отиваме да си правим кефа, а сме под страх за колите си...
За първи път посетих яз. Искър преди забраната и оставихме колата в "гората", а аз лових долу... бях с други хора, на барбекю и те бяха по-близо до колата да я наблюдават... по едно време минаха едни цигани и заминаха 3-ма с въдици, но без стръв и захранка, само с 1 кофичка... май бяха точно тези, дето чупят стъкла. Нямаше как да ги снимаме, но... това е безумие. Утре ще ходя и този язовир е все още непознат за мен... дано случа на място и възможност да половя няколко часа, без притеснения...
За първи път посетих яз. Искър преди забраната и оставихме колата в "гората", а аз лових долу... бях с други хора, на барбекю и те бяха по-близо до колата да я наблюдават... по едно време минаха едни цигани и заминаха 3-ма с въдици, но без стръв и захранка, само с 1 кофичка... май бяха точно тези, дето чупят стъкла. Нямаше как да ги снимаме, но... това е безумие. Утре ще ходя и този язовир е все още непознат за мен... дано случа на място и възможност да половя няколко часа, без притеснения...
от към Шипочане и на филмовата е по - добре за колата като и на 2те места зависи от деня дали ше фанеш место или не.на Шипочане 80% от ракава вече е заграден и местата намаляха зверски , а на филмовата като броим и там 2те заграждения и мини селото от постоянни каравани и там местата не са много.
На багера днес само дребосъци ... на фидер ... платики и каракуди.Не само при мен а и при колегите.До мен пък ловяха на жива рибка ... но и там дребни костури.Като цяло слаб риболов.
Днес преди римския мост много слаб и труден риболов на мач. Нищо общо с предния ми риболов там. Петнайсетина рибета бабушки и платички, но важното е, че бях на риба.