Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- prodigy666
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!

-
- фен клуб-скобар
Асене ,ти си ебати скобарджията честно:))))))))
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- фен клуб-скобар
Асене,тва место е старо и закътано ама лачено. Малко останаха такива,но с обикаляне и завиране,както се вижда изпадат.Кътай сине,кътай чедо:)
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
Сташно место има риби ще има кекс само си ела
едвам се наврех с кросака

Само да не се кътнете на Кътина на язовирчетоDJONI RINGO написа:Кътай сине,кътай чедо:)

Следобяд открих скромно, но от сърце - риба и половина

В събота приятел се е пържил до два следобяд на Бело поле. Под моста е имало доста хора, но не е видял някой да извади скобар. Някоя мренка и толкова. Скобари има и са скачали, но реката е паднала значително и там.
А днес Негово Величество реши да се храни точно за 15 минути, през което време първо откачих един / помислих го за поредния камък/, после спасих капото. Всъщност вече бях хванал 3 мренки, ама не ги броите за риби

-
- научил се да хвърля
Темата се нуждае от ново име ''Инфо за Скобарите по Струма''mrenka написа:Само да не се кътнете на Кътина на язовирчетоDJONI RINGO написа:Кътай сине,кътай чедо:)![]()
Всъщност вече бях хванал 3 мренки, ама не ги броите за риби
Баби ми като разбере че отивам за риба и пита за мренки за скобари и дума не е казала, жива и здрава да е направи 90 скоро. Чудя и се на акъла как яде риба от тази замърсена река. Аз хапвам от рибния магазин пред кау....д в Благоерград

Нядявам се че ще ми остане време тоя път да се пусна за 2 часа надвечер и евентуално някоя сутрин от 6 до 9 по мойте си места дет май скобари няма или поне аз не моа ги фащам. Май по скоро е 2рото но ще го преживея.

Ще драсна 2 реда кви съм ги сторил.
Мисля да храня с жито и да ловя на боло в дебел бъзей но не изключвам и фидера от уравнението а ако пък чак толкоз е паднала ще си направя директния и ше нагазя до колене.

Да е паднала колко да е паднала!Мое се преджапа от 5 годишен!Мноо труден риболов у неделя записах 7 класни риби!С мноо настояване и експерименти.Криеме се кат партизани,че на това ниво една сянка и са на другия бряг!
- Martin Mihailov
- учете се от него
Не паднатли дьждове реката хептем ше пресьхне

Никой не пише в темата... вчера бях на обиколка около железница благоевград и монца, бвз въдица. Имаше колеги фидеристи на 3 въдици много мрени 3 скобара. Имаше и едри мрени, сигурно бяха хванали 60 70 риби за цял ден. Риба си има в реката, но никой не казва места и не дава инфо дали поне става риболов
- калин кацаров
- сериозен играч
Реката е перфектна. Риби се ловят доволно и то за няколко часа. Два слетобяда бях на Бобошево, на троха ясно, втория ден пробвах ново място , но на фидер, само едри мрени. Скобарите тази година са все тупалки. С правилно захранване, на подходящо място се ловят по няколко бройки. Риба се лови, не е нужно цял ден.
-
- научил се да хвърля
По пътя от Невестино до Бобошево днес видях колеги по реката ,но не съм спирал да питам как е, на цвят ми изглеждаше добре. Миналата седмица ми се размина ходенето надявам се утре следобед на 2 -3 часа с болото.
Ходих няколко пъти през изминалата седмица между Пастух и Бобошево. Реката определено се понапълни с риба, а и кормораните доста оредяха. Лових само на боло и троха, в бързи плитки участъци с големи камъни. Обаче редувах пресен с босненски, защото и рибата сменяше предпочитанията. До обяд само мренки, после започваха и скобарите. Бях забравил колко нервен може да е риболова на скобар - откачания, късания, пак откачания и т.н. Дали заради плитката бърза вода или заради друго, непрекъснато тръскаха глави, като магарета. В живарника вкарвах само уморените от ваденето, да се поосвестят като хората.калин кацаров написа:Реката е перфектна. Риби се ловят доволно и то за няколко часа. Два слетобяда бях на Бобошево, на троха ясно, втория ден пробвах ново място , но на фидер, само едри мрени. Скобарите тази година са все тупалки. С правилно захранване, на подходящо място се ловят по няколко бройки. Риба се лови, не е нужно цял ден.
Приятел от Кюстендил преди години ми развиваше тезата, че стадна риба трябва да се освобождава чак на тръгване. В противен случай се връща обратно в стадото и започва да излъчва сигнали за опасност. Примерно - хващат скобар, целуват го по главата и го пускат обратно в реката. Връща се в стадото и започва да тръби : "Личното лекарче се е върнало!" И мяу, всички тутакси изчезват

Малко снимки и кратко видео с едно много продуктивно местенце над Бобошево.

View My Video
-
- фен клуб-скобар
Мренка,ти си върхът:)))))
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Благодаря
Едно бързо спускане под Благоев следобяда - реката зеленикава, но не бистра, колеги само при Железница на бързея между двата моста. Рибите не скачат, а леко се показват като подводници. Ако не бяха променливия ветрец и облаците, бих казал : Красота!

Залагайте на чобанска захранка и няма да сбъркате.

Едно бързо спускане под Благоев следобяда - реката зеленикава, но не бистра, колеги само при Железница на бързея между двата моста. Рибите не скачат, а леко се показват като подводници. Ако не бяха променливия ветрец и облаците, бих казал : Красота!

Залагайте на чобанска захранка и няма да сбъркате.
-
- фен клуб-скобар
Мренка стана си и ти скобарджия
)))) Ама късно,кога риба не остана в реката
))))))

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите