Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от prodigy666 »

:fishing6: t] откри за малко и аз за 2-3 часа поздрави от учителя бат Марти
Прикачени файлове
IMAG0845.jpg
IMAG0846.jpg
IMAG0846.jpg
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Асене ,ти си ебати скобарджията честно:))))))))
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Асене,тва место е старо и закътано ама лачено. Малко останаха такива,но с обикаляне и завиране,както се вижда изпадат.Кътай сине,кътай чедо:)

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Сташно место има риби ще има кекс само си ела :drinkers: едвам се наврех с кросака
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

DJONI RINGO написа:Кътай сине,кътай чедо:)
Само да не се кътнете на Кътина на язовирчето :lol:

Изображение

Следобяд открих скромно, но от сърце - риба и половина :)
В събота приятел се е пържил до два следобяд на Бело поле. Под моста е имало доста хора, но не е видял някой да извади скобар. Някоя мренка и толкова. Скобари има и са скачали, но реката е паднала значително и там.
А днес Негово Величество реши да се храни точно за 15 минути, през което време първо откачих един / помислих го за поредния камък/, после спасих капото. Всъщност вече бях хванал 3 мренки, ама не ги броите за риби :wink:
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

mrenka написа:
DJONI RINGO написа:Кътай сине,кътай чедо:)
Само да не се кътнете на Кътина на язовирчето :lol:

Изображение

Всъщност вече бях хванал 3 мренки, ама не ги броите за риби :wink:
Темата се нуждае от ново име ''Инфо за Скобарите по Струма''

Баби ми като разбере че отивам за риба и пита за мренки за скобари и дума не е казала, жива и здрава да е направи 90 скоро. Чудя и се на акъла как яде риба от тази замърсена река. Аз хапвам от рибния магазин пред кау....д в Благоерград :D там винаги ми кълве на 20 лева.

Нядявам се че ще ми остане време тоя път да се пусна за 2 часа надвечер и евентуално някоя сутрин от 6 до 9 по мойте си места дет май скобари няма или поне аз не моа ги фащам. Май по скоро е 2рото но ще го преживея. :lol:

Ще драсна 2 реда кви съм ги сторил.

Мисля да храня с жито и да ловя на боло в дебел бъзей но не изключвам и фидера от уравнението а ако пък чак толкоз е паднала ще си направя директния и ше нагазя до колене. :fishing11:
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Да е паднала колко да е паднала!Мое се преджапа от 5 годишен!Мноо труден риболов у неделя записах 7 класни риби!С мноо настояване и експерименти.Криеме се кат партизани,че на това ниво една сянка и са на другия бряг!
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Не паднатли дьждове реката хептем ше пресьхне :shock:
13615487_1011841155577751_1964736843088990627_n.jpg
a3rll
новобранец
новобранец

Мнение от a3rll »

Никой не пише в темата... вчера бях на обиколка около железница благоевград и монца, бвз въдица. Имаше колеги фидеристи на 3 въдици много мрени 3 скобара. Имаше и едри мрени, сигурно бяха хванали 60 70 риби за цял ден. Риба си има в реката, но никой не казва места и не дава инфо дали поне става риболов
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Реката е перфектна. Риби се ловят доволно и то за няколко часа. Два слетобяда бях на Бобошево, на троха ясно, втория ден пробвах ново място , но на фидер, само едри мрени. Скобарите тази година са все тупалки. С правилно захранване, на подходящо място се ловят по няколко бройки. Риба се лови, не е нужно цял ден.
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

По пътя от Невестино до Бобошево днес видях колеги по реката ,но не съм спирал да питам как е, на цвят ми изглеждаше добре. Миналата седмица ми се размина ходенето надявам се утре следобед на 2 -3 часа с болото.
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

калин кацаров написа:Реката е перфектна. Риби се ловят доволно и то за няколко часа. Два слетобяда бях на Бобошево, на троха ясно, втория ден пробвах ново място , но на фидер, само едри мрени. Скобарите тази година са все тупалки. С правилно захранване, на подходящо място се ловят по няколко бройки. Риба се лови, не е нужно цял ден.
Ходих няколко пъти през изминалата седмица между Пастух и Бобошево. Реката определено се понапълни с риба, а и кормораните доста оредяха. Лових само на боло и троха, в бързи плитки участъци с големи камъни. Обаче редувах пресен с босненски, защото и рибата сменяше предпочитанията. До обяд само мренки, после започваха и скобарите. Бях забравил колко нервен може да е риболова на скобар - откачания, късания, пак откачания и т.н. Дали заради плитката бърза вода или заради друго, непрекъснато тръскаха глави, като магарета. В живарника вкарвах само уморените от ваденето, да се поосвестят като хората.
Приятел от Кюстендил преди години ми развиваше тезата, че стадна риба трябва да се освобождава чак на тръгване. В противен случай се връща обратно в стадото и започва да излъчва сигнали за опасност. Примерно - хващат скобар, целуват го по главата и го пускат обратно в реката. Връща се в стадото и започва да тръби : "Личното лекарче се е върнало!" И мяу, всички тутакси изчезват :lol:
Малко снимки и кратко видео с едно много продуктивно местенце над Бобошево.
Изображение
Изображение
View My Video
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Мренка,ти си върхът:)))))

Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Благодаря :)
Едно бързо спускане под Благоев следобяда - реката зеленикава, но не бистра, колеги само при Железница на бързея между двата моста. Рибите не скачат, а леко се показват като подводници. Ако не бяха променливия ветрец и облаците, бих казал : Красота!
Изображение
Залагайте на чобанска захранка и няма да сбъркате.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Мренка стана си и ти скобарджия :))))) Ама късно,кога риба не остана в реката :)))))))

Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”