Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- къца - кълве
- сериозен играч
Re: Къца- кълве воблери BG

-
- ще става разбирач
Това е от една малка родопска рекичка.Бях тръгнал за пъстърви,но се оказа, че в реката има само кефал и мряна.Но въпреки това,съм доволен от излета,макар че ме обявиха на два пъти за луд и ненормален.Първо,местните като видяха на какво ловя,ми казаха ,че съм луд ако си мисля,че на тая пръчица и на тези ключодържатели(воблерите на Къцата)ще хвана риба.Обаче аз хванах,и то доволно.И като видяха, и че ги пускам обратно,тотално ме обявиха за ненормален.Е,рибките неса много големи,но като за тази рекичка са си добре.
- къца - кълве
- сериозен играч
Хубавото на моята работа е, че се запознавам с хора като ТТ лови по реки. Във всеки човек можеш да намериш нещо хубаво, но при хора като него не можеш да намериш лошо.
- m65
- вече хвърля и на тежко
Нека и аз изкажа мнение относно "Къца- кълве воблери BG".
Първо да уточня, че мнението ми се базира на риболов проведен през три различни дни. Казвам това защото ден с ден не си приличат. Първите два дни времето бе горещо, третият ден, днес, времето е по поносимо, като през целият ден бе облачно. Първият ден бях на реката от около 8:30 часа, до около 11:00 часа. Вторият ден бях на реката от около 15:30 часа, до около 18:50 часа. Третият ден, днес, бях на реката от около 11:00 часа, до около 16:10 часа. Пиша всичко това за да се разбере, че е игнорирана случайността. А именно: три различни дни, по различно време. Всеки един ден започвах, първо, с примамки - воблери, блесни, клатушки от най-различно естество, и след това ловях с воблерите къца- кълве воблери BG. Процентът на успеваемост на воблерите къца- кълве бе около 85% спрямо другите примамки, като през два от дните хванах кефал само на Къца- кълве. Първият и третият ден количеството уловена риба бе около 7 килограма, вторият ден около девет килограма. Като варираха от около 70 грама до около 500-800 грама. Имаше и няколко единични бройки между един и два килограма. Почти всички риби, естествено, са върнати в реката, с изключение на тези на които се наложи да им разрежа устата, понеже бяха нагълтали воблерите здраво. Всички риби бяха закачени вътре в устата, което значи, че възприемат воблерите като потенциална плячка. Когато кефалът възприема воблера като враг той просто го блъска, и тогава се случва да бъде закачен извън устата. Имах шест различни воблера къца- кълве, като хванах риба и на шестте. Един от дните лових с монофил, и явно бе поостарял, понеже три от воблерите си заминаха по живо - по здраво, заедно с кефалите. При мен най-успешни се оказаха два воблера: този който е със син гръб и бял корем, и жабката.
Ето и малко снимки:
Според мен Къца- кълве воблери BG имат бъдеще, като съотношението цена - качество едно от най-добрите, за примамки които съм ползвал.
Лично аз ще си закупя още няколко бройки.
Кръстю е направил продукт който работи, на добра цена. Пожелавам му да е жив, и здрав, и да продължава да прави от тези примамки.
Първо да уточня, че мнението ми се базира на риболов проведен през три различни дни. Казвам това защото ден с ден не си приличат. Първите два дни времето бе горещо, третият ден, днес, времето е по поносимо, като през целият ден бе облачно. Първият ден бях на реката от около 8:30 часа, до около 11:00 часа. Вторият ден бях на реката от около 15:30 часа, до около 18:50 часа. Третият ден, днес, бях на реката от около 11:00 часа, до около 16:10 часа. Пиша всичко това за да се разбере, че е игнорирана случайността. А именно: три различни дни, по различно време. Всеки един ден започвах, първо, с примамки - воблери, блесни, клатушки от най-различно естество, и след това ловях с воблерите къца- кълве воблери BG. Процентът на успеваемост на воблерите къца- кълве бе около 85% спрямо другите примамки, като през два от дните хванах кефал само на Къца- кълве. Първият и третият ден количеството уловена риба бе около 7 килограма, вторият ден около девет килограма. Като варираха от около 70 грама до около 500-800 грама. Имаше и няколко единични бройки между един и два килограма. Почти всички риби, естествено, са върнати в реката, с изключение на тези на които се наложи да им разрежа устата, понеже бяха нагълтали воблерите здраво. Всички риби бяха закачени вътре в устата, което значи, че възприемат воблерите като потенциална плячка. Когато кефалът възприема воблера като враг той просто го блъска, и тогава се случва да бъде закачен извън устата. Имах шест различни воблера къца- кълве, като хванах риба и на шестте. Един от дните лових с монофил, и явно бе поостарял, понеже три от воблерите си заминаха по живо - по здраво, заедно с кефалите. При мен най-успешни се оказаха два воблера: този който е със син гръб и бял корем, и жабката.
Ето и малко снимки:
Според мен Къца- кълве воблери BG имат бъдеще, като съотношението цена - качество едно от най-добрите, за примамки които съм ползвал.
Лично аз ще си закупя още няколко бройки.
Кръстю е направил продукт който работи, на добра цена. Пожелавам му да е жив, и здрав, и да продължава да прави от тези примамки.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- daniel defoe
- разбира нещата
+10m65 написа:... Кръстю е направил продукт който работи, на добра цена. Пожелавам му да е жив, и здрав, и да продължава да прави от тези примамки.

Къци, на Дунава като гледам, хептен си му отпуснал коланакъца - кълве написа:Днес настроих тежките воблери и ми налетя този мъник.

- morriddin
- научил се да хвърля
Я па съм решил да ги натопя тия воблери у солена вода - само за проба...
Ще пусна инфо, ако фанем нещо.
Ще пусна инфо, ако фанем нещо.

ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
- къца - кълве
- сериозен играч
Ето малко снимки и от мен.
- daniel defoe
- разбира нещата
Получих си утежнените ШАМПИОНИ, единят, който е "сляп" веднага ми стана любимецкъца - кълве написа:... Сега ще направя 3-4 тежки кьоравци(шампиони) за defoe и настройвам линията на синя вълна, че както е тръгнало ще изсечете върбака на половин България.![]()
![]()

В събота, живот и здраве, ще дам всичко от себе си за да го распер-я

Благодаря Майсторе, примамките изглеждат уловисти

Няколко подрастващи ...

и за десерт 50 - сантиметров батко ...

и за десерт 50 - сантиметров батко ...

Абе мене за спинингист не ме бройтекъца - кълве написа:Не спирате да ме изумявате.Shoobby написа:Мнениеот mundzi » нед юни 26, 2016 6:28 pm
Две кефалчета и от мене за половин час на рекичката.Интересното е,че бяха забодени отстрани.
Така е колега,кефала е страхлива риба и много често се закача за воблера(блесната),докато удря плячката си с глава(поне така съм чел по форумите,дали съм прав не знам
)
mundzi лови кефалчета по 20 сантиметра със сомски воблери, а SAMURAI сомове с кефалски. Аз не разделям воблерите на кефалски, сомски, щукарски, костурски и т.н. Има добри и лоши. Опитвам се "къца-кълве" да са от добрите. Когато рибата е активна атакува коремната кука. При по-малка активност, атакува куката на опашката. Когато не е активна само гледа и като попадне в обсега на куките се закачва отвън.
https://www.youtube.com/watch?v=-46rTb-rVIk

п.п. При мача работят по-добре

- къца - кълве
- сериозен играч

- къца - кълве
- сериозен играч
Искам да ви разкажа една история от днес. Имам брат, който е по-абен и от мен.
Той работи с много групб такъм. Днес се видяхме на Огоста. Беше много развълнуван. Малко преди да се видим нещо беше скъсало рибката 4 сантиметра 4,4 грама. Той беше с плетено 0,14 и затегнат до край аванс.

- къца - кълве
- сериозен играч
Вече знаете, че при,, къца-кълве ''няма празно, но и да няма риба, тази природа си заслужава излета.
- къца - кълве
- сериозен играч