Съвет за употреба

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

joco

Съвет за употреба

Мнение от joco »

Не съм фен на риболова на директен,въпреки че понякога се заигравам с една допотопна 4-ка :oops: ,особено като ловя уклей на Ярджиловци(апропо,някой знае ли какво става със стария язовир там?).Респективно ви е ясно,че съм пълен лаик.Преди 4-5 дни обаче,минавайки през магазина на "Шекспир" видях една стъклопластова 7-ца(600грама :oops: )на безумната цена от 14лева(през някаква преоценка,плюс последна бройка и т.н).Та въпроса ми е(по-точно въпросите):
1.Какво основно и какъв повод?И горе долу за колко големи риби става?Естествено с кеп поне 4метра.
2.Може ли(а и заслужава ли си)да сменя върха с карбонов и да сложа ластик?
Ясно ми е,че ще има различни мнения,но все пак благодаря предварително.
П.П.В краен случай от това чудо би станала перфектна дръжка за дъъълъг кеп :D :lol:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Re: Съвет за употреба

Мнение от Dedy »

joco написа:стъклопластова 7-ца(600грама)
:wink: :wink: :wink: :wink:

Колега, имаш ли орех в двора? Ако ме разбираш правилно!?
joco

Мнение от joco »

Dedy написа:
joco написа:стъклопластова 7-ца(600грама)
:wink: :wink: :wink: :wink:

Колега, имаш ли орех в двора? Ако ме разбираш правилно!?
Деди това съм го оттренирал(през два етажа свалих една луканка :oops:),ма се пак,ако става и за риболов... :oops:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

joco написа:ма се пак,ако става и за риболов
:!: :!: :!: :!:

Че става, става, но до колкото знам си лекар, а не щангист! Не би си купил черно-бял телевизор, нали!? И на него можеш да гледаш новините, ама ...!
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Без коментар за пръчката, направо на въпросите.
1. Комбинацията 0.12 основно, 0.10(0.08) повод и кука 16-20 е почти универсална. Става и за уклей и за едри платики. Малко по-късно сам ще преценяваш къде да удебелиш.
2. Карбоновият връх няма да направи пръчката по-лека, а ластик си струва да сложиш, ако ходиш за шарковци или за скобари.
Наслука и много емоции в директния риболов!
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Че какво толкова и има на пръчката .Баща ми вече 3-4 години години хваща само с такава въпроса е да свикнеш . С 0.10-0.12 мм повод изкара 950 гр кефал и 1.300 шаран не я плашат камъни клони и тн. По въпроса за щангиста баща ми е 50 кг мокър.
tenerife22
новобранец
новобранец

Мнение от tenerife22 »

Красимир Кюрпеков написа:Че какво толкова и има на пръчката .Баща ми вече 3-4 години години хваща само с такава въпроса е да свикнеш . С 0.10-0.12 мм повод изкара 950 гр кефал и 1.300 шаран не я плашат камъни клони и тн. По въпроса за щангиста баща ми е 50 кг мокър.
За язовир става,ама за река.............и щангист няма да я държи :!:
Само чекам събота да дойде!...
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Аз до преди година ловях с такава седмица+ластик :mrgreen: Казвам ти честно,кълвел ли яко ще имаш "дърта" мускулна треска на другия ден,а вечерта няма да усещаш как с лекота надигаш чашките :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аз мойта я продадох за 10 лв. с ластика и никога повече няма да взема такова "мъчило".Сега съм с карбонова седмица и се родих.
Има по около 60 лева(не напълно карбонови),но доста леки сравнение с тази,която си описал,но ако не ти се дават пари,може да я ползваш с ластик и да чакаш по едри риби,а не на стръв с която ще ти се налага да я вдигаш постоянно. :mrgreen:
Изображение
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

А бе и аз не казвам че е идеална ама със здраве да си го ползва колегата.Тъкмо ще позаякне и ще се понаучи . Та за следваща покупка ще търси 8-ца карбон :lol:
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Задължително си пристягай китката със бинт преди да ловиш с нея :!: :!: Не се бъзикам ,от опит ти го казвам :idea:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

joco написа: от това чудо би станала перфектна дръжка за дъъълъг кеп :D :lol:
Ей това май е най - правилното решение .... ама все пак внимавай с дължината :wink:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
snegk

Мнение от snegk »

Аз търся такъв 8м.Имам мавър патриот 8м. и смятам да използвам ментака за къпинг.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Прави са колегите joco!
И аз направих същата грешка!Италианчето/уж де/ тежеше само 525гр на 6м.Магазинера ми рече,като го вземах:"Здрав си,ша го държиш!"
Повярвай ми-още на втория час намразих директните!Последва нова покупка с умопомрачителните 420гр пак на 6м.И с нея толкова изкарах!И какво стана?Купих си две,пък нямам нито една! :lol:
Ей ги на,лъскави и красиви:

Изображение
Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Преди 5-6год. реших и аз да си взимам директен.Взех една гега 6м. на Трабуко незнам колко тежеше ама след 1 час в ръка и се чудиш дали тая ръка ще можеш да я ползваш след това.Без маитап!!!!Затова я ползвах без долната секция по се ядваше.....и така до миналата година когато скочих на една TICA.Родих се бе хора!!!!Така че можеш ли колега да прескочиш тоя етеп с щангите направи го не си губи времето с експерименти!!!!!
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Освен за кеп, за нищо друго не става.Годините на тези сопи приключиха.Трябва да си изключително зле финансово за да не можеш да отделиш някой лев за нещо по читаво.Това е от мен.Успех с щангите
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”