Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнение от Vid »

Добра вечер и от мен, че сега се връщам от оня Рожен фест...
Мнение- напълни ми се душата с българска музика, и то без нищо подобно на чалга и пр... :supz: :supz: :prayer:

Обаче, мноУ комерсиално, чак не се издържа, това не е нормално- 1 бр. кебапче + 1 бр. шишче + шепа картофки от замразените + 1 бр. хлебче = 18 лв.??? Това беше моето меню..

Моят приятел, си купи за него и детенце, бях свидетел на това и звучи точно като виц:
- Моля 2 бр. плескавица + 1 порция картофки + 1 хлебче... /без нищо за пиене/
- Заповядайте..., сметката ви е 28 лв......
- Имате грешка, да сметнете пак ако може... /човека е потресен !!! :oops: /
- Да прав сте господине, вече дължите 30 лв., щото не съм сметнал правилно...

Приятели, това не е шега, а реалността в БГ, при това все ти го дават в едни тарелки за еднократна употреба и тъй като има само 20 маси и пейки, обикновено нещата се ядат на крак....., а, неща приличащи на меню с цени- няма..., а неща мязащи на касови бонове при покупка, няма.... :( :( :(
Това е най скъпата вечеря коя сме правили в европейска страна "такава на крак".

АМА, има "поне" 100 хиляди човека таме, и ТОВА Е ИСТИНА, опашката на кръчмата е средно около 30-50 м. и чакаш почти час за да се вредиш да хапнеш..., ама накрая те доят като селска крава... :( :(

Ако не се вземат мерките, кои трябва да се вземат, този прекрасен фестивал на българската музика и култура е вече умрял.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Vid написа:... 1 бр. кебапче + 1 бр. шишче + шепа картофки от замразените + 1 бр. хлебче = 18 лв.??? ...
Аааа, ето защо Валя Балканска нямало повече да участва в Роженския събор - ам'че с нейната пенция ша умре от глад! :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:...силно комерсиална личност...
Нищо не знае Ачката... :mrgreen:
Последно промяна от GODzillata на Пон Юли 18, 2016 10:20 am, променено общо 1 път.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Здрасти прехода :D
След близо месец и нещо без комп, отново съм в играта. През телефоня може да се чете, ама писането не си е работа :?

Та заветната отпуска дойдеее. Драснах от Мюнхен миналия петък преди обед, в един през нощта бях на Връшка чука. Спирахме за кафенца и фас паузи из Унгария и Сърбия, карах си бавно и сигурно та даже и икономично. Бях се зарекъл повече да не минавам през туй ГКПП, ама шурито звънна няколко дена по-рано и вика да сме минели през Монтана, че щели да правят на племенничката няккава сбирка- ягне на чеверме и такива ми ти работи :wink: Колкото и да не ми се минаваше оттам, ягнето надделя. Отново карахме ОФРОУД, без пътна маркировка, без указателни пътни знаци и табели. То аз пуснах жената да кара, че мен нещо резко ми се приспа... Та стотина километра за около три часа :shock: си е егати хурката. Тоя път наистина беше за последно преминаването на тая граница.
Агнето беше вкусно а бирите студени, през нощта беше хладно и приятно. Спахме в някакво хотелче до един манастир, за закуска имаше уникална домашна баница. Докато пътувахме имахме мобилна връзка със света-в Австрия, Унгария и Сърбия немските ни карти в телефоните си бачкаха без проблем, обаче в БГ нъцки. Сложих си миналогодишната карта на Виваком-уйчец, беше спряна. Сина успя да се свърже през Ви-Фито на хотела с лютиера в София, при който си беше поръчал китара. Та минахме и от там. Взехме китарката и газ към Русе. По план трябваше да направя едно турне Русе-София-Родопите-Русе, ама вече главната цел отпадна и един мавруд май ще поотлежи :roll:

Останах приятно изненадан от променения облик на родното Русе! Вело алеи, пешеходен подлез под емблематичното "кръгово", реновирани автобусни спирки с монтирани електронни часовници и разписания на автобусните линии.... Казах си - бре, май влизаме в Европа :rolleyes:
Заблудата ми трая до понеделник след обед. Извън града има филиал на магазините ДЖЪМБО- всевъзможни евтини боклуци, като се почне от детски играчки, градински "мебели", плажни артикули та се свърши с домашни потреби. Бяхме решили да си купим чадър за балкона и някои плажни дреболии.
Та видяхме едни "плажни палатки" от тия дето ги хвърляш във въздуха, а те сами се разпъват. Само за 24 лева. Обаче нямаше изложена мостра (защо ли!?). Буля вика- дай да отворим една да видим колко е голяма и какво представлява. Отворихме сака, разпънахме, огледахме и решихме да я вземем. Обаче схемата за сгъване беше някакви черно-бели снимки и човек посмъртно не може да я оправи по тях. Даже избъзиках буля да я вземем разпъната, без това колата е празна :mrgreen: И изведнъж се появи една овца от персонала и сега ще ви предам разговора ни, като прилагам следната легенда:
С -Свилен т.е. Аз
О- Овца т.е."служителката"

О- (минавайки покрай нас) сега ти ли ще я сгънеш?
С-моля???????
О-не видяли, че пише да не се разкъсват опаковките
С-аз не съм разкъсал нищо, просто отворих ципа на чантата и извадих палатката, искахме да видим какво представлява, защото няма изложена мостра, както е при другите артикули (показах чантата с ципа,който не е разкъсан, а отворен)
О- няма значение, щом пише да не се отварят опаковките, значи е забранено да се отварят. Сега кой ще сгъне палатката????
С- както виждате опитваме се да я сгънем. А според Вас, как да си дам парите за нещо, което не знам какво представлява!?!???? Вие не сте ли продавач-консултант, консултирайте ме как да сгъна палатката, защото схемата е неясна!?
О- не, не съм консултант. Купувате нещо, отивате долу на информацията и там ще Ви бъде обяснено какво и как! (грабна палатката от ръцете ми и се скри в склада)
Купихме разни неща+палатката , (взехме друга, неотворена) платихме и буля пита касиерката за гаранцията и за рекламации- "НЯМА ПРОБЛЕМ, С КАСОВАТА БЕЛЕЖКА ОТИВАТЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА!" Слизаме на долу и викам, я да ми покаже девойката (Д( от информацията как да си сгъна палатката.

С- здрасти, горе не ми дават да си отворя палатката и ми казаха, че тука ще ми покажете как се сгъва :mrgreen: :twisted:
Д- ааа,ъъъ,ммм...ми то ще я отворим, но не знам как се сгъва, от картинката не става ясно :( не знам, не знам :oops: Ако искате елате в сряда, тогава идва техническо лице и той ще ви покаже как!
С- :shock: :shock: :shock: добре де, аз като отида на морето и я разпъна как да я сгъна после, разпъната ли да си я транспортирам!?
Д- ами господине във Варна също имаме филиал, може там да отидете и да попитате!
С- но ние няма да ходим във Варна
Д- съжалявам (вдига рамене)

Прибрахме се, отворихме, хванахме чалъма на сгъване- елементарно Уотсън :lol: Обаче буля видя дефект-два сантиметра изплют шев. Нали имаме касова бележка-утре (вторник) отиваме и правим рекламация.
Вторник, отиваме за рекламация. Магазина е на около 9 километра от вкъщи!!

С -аз
И -девойката от информацията
З - някаква служителка, заместваща "ШЕФА НА МАГАЗИНА"

С- добър ден, вчера купихме тая палатка, но вкъщи видяхме, че е разпорена и искаме да направим рекламация, ето и касовата бележка.
Д- няма проблем. (Написа протокол) Еми елате утре!
С- моля :shock: , защо утре?!?
Д- ами утре е ден за рекламации, тогава идва "техническото лице", което ще установи дефекта!
С- но техническо лице не е нужно, изплютия/разпорения шев се вижда с просто око!!!!!
Д- съжалявам елате утре
С- извикайте управителя на магазина (вече съм пред атомна експлозия, едва се сдържам да бъда културен)
Д- по телефона- ".......един тука иска да прави рекламация..."
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Понеже управителя бил отпуска, дойде някаква служителка, която била след него в йерархията.
З- ами господине това е положението- елате утре!
С- ами на мен кой ще ми заплати изгубеното време и горивото, за да дойда утре отново????????
З- съжалявам, това е фирмената политика
С- а не може ли да оставя стоката, да установите дефекта и да ми я пратите по пощата, да не си губя повече времето?
З- да, няма проблем можем да ви я пратим по куриер, за Ваша сметка естествено
С- ха, та защо аз плащам куриера, аз не пращам за ремонт. Аз правя рекламация на нещо, което купих вчера, куриера ще ми излезе по-скъпо от стойността на стоката...... Я по добре да не си хабиме нервите, вземете тая палатка, занесете я горе, оставете я на рафта, донесете ми друга, ще я видим на място в какво състояние е и...... забравяме всичко!!! Така се прави по света!!!
З- не може! Господине, Вие карате ли в насрещното?
......................................................
Последваха вече експлозии на чувства от моя страна, животинското и просташкото надделя.

Само за сравнение!!!:
*телефона ми на стойност 130евро падна от джоба ми, високоговорителя почна да гъгне. Направих рекламация. Понеже не можело да се ремонтира получих нов.
* два пъти синковеца прави рекламации на неговия телефон на стойност 400+ евро- получи нови телефони.
*жената и се прецака ютията на стойност 50eвро, две седмици преди края на стандартната двугодишна гаранция. Пратих я по пощата за сметка на производителя....Получих нова с извинително писмо-"....извинявайте, понеже тоя модел вече не се произвежда, Ви пращаме следващия.."
*купих си 50" телевизор, но се оказа мааалко големичък, а и не беше това, което очаквах. Възползвах се от правото си в едноседмичен срок да го върна без да давам обяснения ЗАЩО. Просто казах, че не ми харесва. Само ме попитаха парите ли си искам или ще купувам нещо.

Отново си дадох сметка си защо ми е по-добре да живея в Мюнхен.

След толкова изхабени нерви трябваше малко да разпусна край Дунава. Закупих захранки и червеи, изкарах фидерот и на другата сутрин в шест вече бях хвърлил . Прогнозата беше за развалящо се време и за спадане на нивото, но мен не ми пукаше- важното е да съм на брега и да слушам водата.... До обяд се очертаваше почти класическо капо- две косатчета и няколко попчета. Тогава спасението проблясна във плитчината. За късмет триметровия Мичел-уклейотрепач беше в калъфа.........

IMG_20160715_184955.jpg
IMG_20160715_190144.jpg
IMG_20160715_191643.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

трапера написа: Отново си дадох сметка си защо ми е по-добре да живея в Мюнхен....
Ето затова човек трябва да си идва от време на време - за да се сети, защо живее в чужбина! :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

То станало време за обяд.
IMG_20160718_125014.jpg
Таратор че,постни кюфтенца,доматена манджа

И мастика пещера.

Има и чорба от 4 вида риба,за вечеря.
IMG_20160718_123448.jpg
Е така се живее при мен на язовира. :drinkers:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Е, аре да ядем:
IMG_20160718_131336.jpg
Шкембелия за мазохисти, с мноо смлян чесън, оцет, магданоз, черен пипер, смляна Trinidad moruga scorpion и червен пипер от Carolina Reaper - викайте пожарната!
Машка чорба е тва! Ядеш.......оцъкляш се :shock: и след тва мое да ядеш барбекюто заедно с горещите надървени въглища! :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

IMG_20160718_141720.jpg
Кире те и десерта.

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

GODzillata написа:Нищо не знае Ачката... :mrgreen:
Кой как се уреди :mrgreen:
трапера написа:... един мавруд май ще поотлежи :roll: ...
Абе той добре ще поотлежи , ама барем кът оди до мандолино сделателя , що не дзвънна едно ГСМ :roll:
Инак , тез ти проблемации у Софето нямаше как да ти се случат . Верно ако знаеш какво да правиш де . То Джъмбо като гръчка фирма си мислат , че моат да одат по водата , ама един бръз "горещ телефон" на КЗП , ги кара да се усвестват моменталически :mrgreen: Правил съм го с Кауфланд , действа за отрицателно време :twisted: Инак от доста време тука вече си знаят , че тая раута не е като оная та бързо и безропотно си оправят бакиите , ама не им пречи от време на време да се пробват .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:...един бръз "горещ телефон" на КЗП...
Приятелско дете ни гостува да се плицика и имаше Sony Aqua M4 - демек мое да издържи половин час на дълбочина от метър и половина...глеам я, че не се селфи под вода, питам я що - ами щото, видиш ли, баща й не давал, че щяла да удави телефона....попитах я дали е в гаранция, каза да...и на мен само т'ва ми тряаеш :lol: и го фърлих у басейна, който е 1.5 длибок.......та офчицата место одма да се гмура да го извади, някак си се препарира от таа моа постъпка :oops: , та тряаше аз да рипам да го вадя......да е стоял макс 10-на секунди.......та извадих го аз, а бракмата премигна като за сбогом и сдаде багажа :twisted: ......видимо чак покрай камерата му имаше вода......викам й - споко, нъл е в гаранцаа, нема са пуашиш.......та казах на баща й кво съм напраил и че ште и зема нов тилифон, ако тоа некфо не мое се оправи...той звънял на тия, откъдето го е зел и ония му рекли, че щом е даван, сигурно му били отворени капаците и че немало да уважат гаранцеата. :shock:

Та понеже не ми се дават кинти за нов, а тоа да си го бия у глъвътъ прозта, да зема и аз да ги плаша с КЗП и др., а? :smt102

На мънечката щерка е същия, само че земан от Мтел и той здаде багажа след гмуранье с него, ама Мтел си уважиа гаранцеата и след 10-на дни ни го върнаа жив и здрав.

А па на тия орица, им дадох акъл да земат да го турят на слънце на съне убаво и след тва да го пратят с рекламацеа по куриер и куту е сух, ония мое да не зацепят, че е давен и току-виж го опраили....та ся чекам расвръската. :roll:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Кире-Белята!!! :D
Ич ми не требваш на гости, убаво направи, че не дойде............... :mrgreen:
Отменям всички покани, че ще ми"затриеш"покъщнината ми, бре!!! :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

GODzillata написа:... Sony Aqua M4 ...
Сони пред цел свет упомена , че въпреки , че талафона им бил мокроустойчив , то те не дават гаранция за това . Ако реши местният дистрибутор , респективно дилър , да даде такава , те ще му направят евала :lol: Та от там на там , ако в гаранционната карта на упоменатото Сони , издадена от съответният продавач а не тая непреведената , пише , че нема ядове да го мокриш , значи две години от датата на закупуване немаш такива ядове , ако не го пише , печеш на слънце , сушиш и се молиш да фане дикиш :mrgreen: Тва за цел свет , не само за у нас . Отричането на Сони беше благодарение на едни тубъри дет му разказваха играта на хапаратчето баш с топене и прашасване и целото УС беше скокнало да ги пробва дал техните са устойчиви :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Ачо ♣ написа:Кире-Белята!!! :D
Ич ми не требваш на гости, убаво направи, че не дойде............... :mrgreen:
Отменям всички покани, че ще ми"затриеш"покъщнината ми, бре!!! :lol:
Ачо много правилно решение си зел :smt023 :smt023 Че доиде Кире чесе накьркате и току виж взел ти телефона да снима пастьрвите :lol: :lol: и после се чуди що че праиш :mrgreen:
lusienn

Мнение от lusienn »

Разпънаха фидер установката.

Нормата е 3 кг риба,аз и на 2 съм доволен.

Има видра,и ми пипа живарника.
IMG_20160718_175252.jpg
Досега спах,и сега лежерен риболов.

Риболовци.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Люси пробаи на силикон може да излезне нещо
silikon.jpg
Заключено

Обратно към “Разни”