Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Воблери за кефал
Колеги,преди да ме упрекнете,че дублирам тема искам да поясня-прегледах целия раздел,открих 4-5 теми за кефал,но всичките по една или друга причина тръгват в грешна посока,търси се информация за определен водоем или пък става дума за спининга като комплексно понятие.Нека в тази всеки покаже своя фаворит,изкаже мнение или препоръка и даде напътствие,НО само за ВОБЛЕРА КЕФАЛОУБИЕЦ!Ясно е,че няма универсална примамка,но има предпочитана от рибите!
Аз съм дилетант във воблеропроводката и освен въртенето на няколко Бомбърчета с друго не мога да се похваля!Пълня кутията,но просто "за да има",а не защото съм на ясно какво точно ми трябва.Изчел съм много литература,прегледал съм много каталози и филми,но ми липсват практически умения!
Та,според братята руснаци,любители на Головля долните модели воблери са в челото на класацията!Нямам наблюдения и ще ми е интересно да прочета вашите мнения-най вече за оцветяването при риболов в река!
И още веднъж Ви моля-пишете само за кефал/клен!
Calipso F3

Cherry Zero Footer

Chubby

Gripp

Jackall Chubby

L-Minnow F198 M37

Rapala Haski Jerk

RIDER Minnow 50S

River2Sea Surgi-Cnk 50

и накрая една пчеличка

Аз съм дилетант във воблеропроводката и освен въртенето на няколко Бомбърчета с друго не мога да се похваля!Пълня кутията,но просто "за да има",а не защото съм на ясно какво точно ми трябва.Изчел съм много литература,прегледал съм много каталози и филми,но ми липсват практически умения!
Та,според братята руснаци,любители на Головля долните модели воблери са в челото на класацията!Нямам наблюдения и ще ми е интересно да прочета вашите мнения-най вече за оцветяването при риболов в река!
И още веднъж Ви моля-пишете само за кефал/клен!
Calipso F3

Cherry Zero Footer

Chubby

Gripp

Jackall Chubby

L-Minnow F198 M37

Rapala Haski Jerk
RIDER Minnow 50S

River2Sea Surgi-Cnk 50

и накрая една пчеличка

- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Re: Воблери за кефал
имах един който беше кефалоубиец , но отиде някаде из янтра затова и нямам снимки един дядо ми го подари , от него правен имитация на скакалец

- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

И тези които ползвам ми ловят

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз лично предпочитам, тумпестите и трекащи воблерчета. Номер едно за последните 4-5 години ми е един Моса, плуващ, тракащ и глуповат, но никога не ме предава. В края на минлия сезон си накупих много и най-различни ментета с надежда да му намеря заместител, но приликите с оригинала се оказаха само външни.
Добър вариант за мен са и имитациите на жабки и насекоми, но там воденето е различно и изглежда още се уча.
Добър вариант за мен са и имитациите на жабки и насекоми, но там воденето е различно и изглежда още се уча.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сапуне като гледам каква купчинка парета със средна стойност 15 долара за брой без доставката от Японско си пуснал направо съм във възторг
Ще гледам тия дни да се включа по-обстойно на база това което знам и по двете теми 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Добра тема ще я следя с интерес,че и на мен ми е много интересна.
- cani
- вече хвърля и на тежко
и аз ще я следвам 

Сапуне, съгласям се напълно с предложените от теб/руските колеги модели! Това са култови воблероци. Повечето от тях, в различни разцветки, почиват в кутийките ми, без РъБалите и R2S eстествено.
Чъбито и Черито са особено добри. Имат много силна вибрация и тракат като барабани във водата.
п.с. Продължавам да се чудя, как сред тези велики марки са сложили и Рапалата...Това все едно да подредиш няколко 18-годишни манекенки, а между тях - примерно Цола Драгойчева...

п.с. Продължавам да се чудя, как сред тези велики марки са сложили и Рапалата...Това все едно да подредиш няколко 18-годишни манекенки, а между тях - примерно Цола Драгойчева...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Rebel е марката на производителя!Нищо не ми говори обаче.На едната буболечка има интересно надписче!
Цените им в онлайн магазина варират от 3,99$ до 4,99$.Взех да се замислям за скакалчетата!
Reb-BigAnts

Reb-BumbleBug

Reb-Crickhoppers

Reb-Crawfish

Цените им в онлайн магазина варират от 3,99$ до 4,99$.Взех да се замислям за скакалчетата!

Reb-BigAnts

Reb-BumbleBug

Reb-Crickhoppers

Reb-Crawfish

-
- ще става разбирач
Доста интересна тема, ако може да ми кажеш как да намеря този on-line магазин, и ако ти си вземеш от тези буболечки и пробваш с тях, дали ще има резултат, сподели с нас.Аз не разбирам много от воблери , но най големите си кефали дето сам хващал на спиниг са на воблери/ 2,20кг..,преди 4 год.sapuna написа:Rebel е марката на производителя!Нищо не ми говори обаче.На едната буболечка има интересно надписче!
Цените им в онлайн магазина варират от 3,99$ до 4,99$.Взех да се замислям за скакалчетата!![]()
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (96.76 KiB) Преглеждано 22701 пъти
Последно промяна от AL KAPONE на Пет Мар 07, 2008 5:34 pm, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- cani
- вече хвърля и на тежко
а след колко време горер-долу ги доставят?
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Та...,ето още едно интересно предложение: