Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Инфо за р. Струма!
Ще ме светнеш ли, какво е "чобанска захранка"?mrenka написа: Залагайте на чобанска захранка и няма да сбъркате.
Трябва ли да си търся ямурлук и гега или кой, както може...?

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Отдолу има 30 - тина мренки, така че в момента съм в лек шпагатDJONI RINGO написа:Мренка стана си и ти скобарджия)))) Ама късно,кога риба не остана в реката
))))))

Както казват местните, скобаро си сака леб.Sme6NIKa написа:Ще ме светнеш ли, какво е "чобанска захранка"?
Трябва ли да си търся ямурлук и гега или кой, както може...?
- Батко Емо
- разбира нещата
Рибата по бързаците ли е или по вировете? 

-
- ще става разбирач
В дълбокото на бързеите. Кефалчетата са се раздвижили днес на плувка в дълбоките места но на средна дълбочина, на живи рибки. Скобари рано сутрин над агрмакса пак в по дълбочно до течението, излизали и малки мрени на зеленка.
Ако има буря скоро може да се пробва и за сом, малко да гръмне и да капне и те си показават къде са, трябва си хубав воблер.
Ако има буря скоро може да се пробва и за сом, малко да гръмне и да капне и те си показават къде са, трябва си хубав воблер.
Колега AlbinoTraut удобно ли е да ти пиша на лично да те питам нещо за риболова на сом в река Струма , тъй като имам няколко въпроса и не знам към кого да се обърна ?
-
- ще става разбирач
Няма проблем колега пиши какво те интерсува за сомовете , каквото знам ще те инофрмирам.
Когато е бистра водата и по-осветено, големите риби предпочитат дълбоките бързеи и за защита защото се чустават застрашени от птиците, а лятото стоят там повече заради кислорода.

Когато е бистра водата и по-осветено, големите риби предпочитат дълбоките бързеи и за защита защото се чустават застрашени от птиците, а лятото стоят там повече заради кислорода.
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Днес се прибрах от Румънско и не съм ходил за риба от 3-4 седмици. И ма ли някой инфо за района след с. Четирци в дефилето. От автобуса видях много рибари по бреговете на р. Дунав, както на нашия така и на Румънския, но не знам какво са ловили. Ходи ми се много, но са ме налегнали и домашни грижи и ако мога да отскоча за 2-3 часа ще бъде идеално. Благодаря предварително за инфо ако има. Наслука на всички.

Бобошевски мренки на зеленки от днес следобяд, 7-8 бяха от по 25 см. Между 16 и 18 часа взимаха много добре, после се заоблачи и времето ги преряза. Скобарите пък все едно ги нямаше - нито се блескаха, нито скачаха.
Фишинг, реката в дефилето е бистра и нивото леко започва да пада. Грабвай въдиците и се спускай надолу, все някоя мренка ще излезе. Доколкото имам инфо, за скобари висят при параклиса и вила Пеония, нагоре тази година май не са се качили.
-
- фен клуб-скобар
Мренка,топ си
)))))Изкърти ги
)))))

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Е-е-е, вече ме грабваш за мезе. Та това са 20 - тина мренки, не са 3 баки / от големите на Colmic/ скобари 

-
- разбира нещата
Мренка,браво за риболова, дай си телефона на лс ако искаш и ще видиш до къде са се качили скобарите.

metoo написа:Мренка,браво за риболова, дай си телефона на лс ако искаш и ще видиш до къде са се качили скобарите.![]()
Метоо кажи ги къде са скобарите бе хаха че след 1седмица че ги порим яко по Струма, да знам къде са

-
- разбира нещата
А не, ако искаш ще направим един риболов, но без да съм там не, казвам къде са.
-
- вече хвърля и на тежко
Вчера и оня ден на Пастух се хващаха мренки на фидер и по някой добър клен на воблер.
Имах мерак за някой скобар,но нямах късмет.То явно не е само до късмет де
Имах мерак за някой скобар,но нямах късмет.То явно не е само до късмет де

И Пастух е приключил ... Нивото в дефилето е паднало за последните дни, рибата се е оттеглила по вирове и изтичала, скобарът е отказал да яде. На Вуковски мост реката е локва, направо е до глезените. В петък мисля да прескоча до Благоев, пък да видим ...