Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Тъжни спинингови новини
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Тъжни спинингови новини
Благодаря колега. Точно това е едно от моите виждания по въпроса. И аз за себе си знам, че не съм голям рибар, та си търся приятна компания от умни хора с които мога да споделям и говоря. А и не само на раибрски теми, футбол и кръчмарска политика. Ще съм много доволен, ако намеря такива хора. В момента почти всеки ден съм в Пловдив, а през уикенда се прибирам към София. Така че, ако някой има нужда от компания, съм насреща.AlbinoTrout написа:Колега , трябва ти учител за да ти даде основа на спингист. Това , че скача риба не значи много, могат да го правят дни наред и да не кълвът.
Важни са на първо място рибите - какво искат и кога го искат, след това такъмите. Има раздел за български воблери за кефал можеш да прочетеш полезни неща, а и цените не са високи.
По това време на много места кефалът тръгва след 19:30 да гони воблерите и т.н и т.н.
Намери добри рибари за компания и ще дигнеш нивото.
Наслука.

Колеги,
малко по малко започвам да променям темата на добри спинихгови новини. Днес в 17:00 отидохме с жена ми, сестра ми и кучето на разходка до гьоловете преди Габра. За всеки случай взех малката пръчка - ZANDER 240, акция 3-15. Взех и чантичката с железцата. Две столчета, вода, биричка и хоп след 15 мин бяхме там. Първият воблер, който пробвах беше на YOZURI. Нов ми е, та бях любопитен. На 5-6 хвърляния не устеих нищо. Сякаш гьолът е празен. Имах и друг SALMO HORNET, също нов. Таа го подкарах и него. И още на второто хвърляне, или по-скоро на второрто вадене ми удари една малка щука. Малка, малка, ама към килце (много по-малко, но килце ми харесва). Е, ще кача снимки, пък всеки да си тегли с неговото око. Най-накрая щуката си отплува по живо, по здраво.
http://chando.snimka.bg/hobby/ribi.920351.37231200
http://chando.snimka.bg/hobby/ribi.920351.37231201
И така колеги, който се смял, смял се. Аз се разписах. Сега поне не се притеснявам, че съм си купил тракалки дето плашат рибите.
малко по малко започвам да променям темата на добри спинихгови новини. Днес в 17:00 отидохме с жена ми, сестра ми и кучето на разходка до гьоловете преди Габра. За всеки случай взех малката пръчка - ZANDER 240, акция 3-15. Взех и чантичката с железцата. Две столчета, вода, биричка и хоп след 15 мин бяхме там. Първият воблер, който пробвах беше на YOZURI. Нов ми е, та бях любопитен. На 5-6 хвърляния не устеих нищо. Сякаш гьолът е празен. Имах и друг SALMO HORNET, също нов. Таа го подкарах и него. И още на второто хвърляне, или по-скоро на второрто вадене ми удари една малка щука. Малка, малка, ама към килце (много по-малко, но килце ми харесва). Е, ще кача снимки, пък всеки да си тегли с неговото око. Най-накрая щуката си отплува по живо, по здраво.
http://chando.snimka.bg/hobby/ribi.920351.37231200
http://chando.snimka.bg/hobby/ribi.920351.37231201
И така колеги, който се смял, смял се. Аз се разписах. Сега поне не се притеснявам, че съм си купил тракалки дето плашат рибите.
Със Салмо Хорнет няма как да сбъркаш.
Амиии! Ти не знаеш, за какъв майсторлък става въпрос колега.Бобo написа:Със Салмо Хорнет няма как да сбъркаш.

Имаш сериозен повод да се притесняваш,щото ние всички сме се родили гениални и няма какво повече да научим. Не се корай,бре...цял живот може да се учи за спинигов риболов.
Наблегни и на голди от малклите за клен/кефал
- Vid
- кандидат преподавател
Ако почнеш да ги мъчиш с въртележките на Мепс, чак може да се изумиш що риби се ловЪт на тия.... 

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Днеска дава на синята фея,хванах 2 за 5 минути.

Риболовци.
01.08.2016 Марица
На първото замятане взе Голди от въздуха
След това скъсах Голдито и на останалите нищо не пипна. Чукна на Мепс Аглиа 3 (сребро), но не закачи. Свалих на двойка, но не удари нищо повече.
На първото замятане взе Голди от въздуха

След това скъсах Голдито и на останалите нищо не пипна. Чукна на Мепс Аглиа 3 (сребро), но не закачи. Свалих на двойка, но не удари нищо повече.
Сега да покажа, с какво точно съм се обзавел. Па се надявам някой да даде акъл кое е добре, кое зле.
Резултати от днешния рибоlove
Започнахме на гьолчетата до Габра. След като цял ден косих, имах удар само на един кефал. Ама не съм сигурен, дали той удари воблера или аз него го изтрещях по главата с воблера. Всъщност воблерчето беше на Къца Кълве. Нямаше как да го снимам, че се бях набил в едни драки и си забравих телефона в "базовия лагер".
После се преместих под Цариградско шосе. Нахлузих гащите и влезнах смело в реката. Въртях всякакви примамки и най-накрая удар на YOZURI. Ето тази красавеца: Малка, малка ама ми напълни душата. То не бяха скокове, то не бяха пируети. Не знам, откъде взе сили таз рибка да се бори толкова много.
После се преместих под Цариградско шосе. Нахлузих гащите и влезнах смело в реката. Въртях всякакви примамки и най-накрая удар на YOZURI. Ето тази красавеца: Малка, малка ама ми напълни душата. То не бяха скокове, то не бяха пируети. Не знам, откъде взе сили таз рибка да се бори толкова много.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
В кутията на АБУто би трябвало да имаш няколко пластмасови шайби в пликче . Взимаш две от тях и ги подлагаш под шпулата .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Аз нарочно махнах част от шайбите, за да настроя макарите с обратен конус, че иначе ми правеха много бради. Така не изглеждат ли добре?Павел Иванов написа:В кутията на АБУто би трябвало да имаш няколко пластмасови шайби в пликче . Взимаш две от тях и ги подлагаш под шпулата .
Аааам, извинявай за тъпия въпрос. АБУ какво е?

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сорри , не обърнах внимание , че макарата не е Абу Гарсия и просто по сходното оцветяване покрай логото сметнах , че е такава . Иначе си се попрестарал с обратният конус 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Колега chando бихте ли споделили каква е макарата(марка и модел)?
Поздрави!
Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.