Риболов на Дорадо на Халкидики

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
pepericos
новобранец
новобранец

Re: Риболов на Дорадо на Халкидики

Мнение от pepericos »

киниги
Петю 736.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
pepericos
новобранец
новобранец

Мнение от pepericos »

[img]х[/img]Днес само
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
todorov71
новобранец
новобранец

Мнение от todorov71 »

Тази събота и неделя ще ходя на Макри до Александруполис да си опитам късмета.
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

И аз другата седмица/ако всичко е наред/ ще си пробвам късмета на Самотраки за 5-6 дена с лодка.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Apollon
новобранец
новобранец

Мнение от Apollon »

Здравейте, може ли да попитам какъв номер тройка ползвате?

Благодаря предварително!
Аватар
ttoonneettoo
новобранец
новобранец

Мнение от ttoonneettoo »

Здравейте колеги,
Направих този пост да обменим информация относно улова на Дорадо на Халкидики.
Има ли някой информация заргана появи ли се вече и завърта ли се Дорадо, може и рано да е още, защото аз бях вече няколко пъти по ръкавите преди месец и го нямаше.
Ще съм благодарен ако някой сподели.
gorgy_ski
новобранец
новобранец

Мнение от gorgy_ski »

на Авдира на пристанището и на източната страна на фара имаше доста пасажи със заргани. сутрин рано, търсих ги и вечер, ама без успех.
аз хванах 3 бройки за 3 дни, всяка сутрин по 1 :fishing1:
Аватар
njoyz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от njoyz »

Здравейте колеги, специално тази тема страшно много ме амбицира да потърся и аз тази година тази толкова красива риба. Спокойно мога да кажа, че прерових нета изцяло за информация за риболова на тази риба. МОнтажа ми е горе долу ясен, имам само един въпрос- под тапата трябва ли да има минимално утежнение, с цел да стане тя леко по-трудно преместваема от вятъра, тъй като много често той духа навън и изкарва монтажа на плитко, или другият вариант с голямо олово преди тапата с цел тя да се закотви на избраното място. Друго, което искам да попитам автора е да ми каже кои са удобните и подходящи места за риболов на дорадо на Ситония. ЩЕ съв в селото Сикя, и скалите, при които се е снимал баща му са ми познати, но въпреки това ако може искам да ми ги набележи на картата или да ми ги назове, а аз ще си съставя маршрут. Друго, което ме интересува е по кое време на денонощието е удачно да се търси- рано сутрин или следобед, макар че аз съм виждал заход около 12-1 на обед.
Hrabri je vodja narodu treb'o.
stiviti
новобранец
новобранец

Мнение от stiviti »

njoyz написа:Здравейте колеги, специално тази тема страшно много ме амбицира да потърся и аз тази година тази толкова красива риба. Спокойно мога да кажа, че прерових нета изцяло за информация за риболова на тази риба. МОнтажа ми е горе долу ясен, имам само един въпрос- под тапата трябва ли да има минимално утежнение, с цел да стане тя леко по-трудно преместваема от вятъра, тъй като много често той духа навън и изкарва монтажа на плитко, или другият вариант с голямо олово преди тапата с цел тя да се закотви на избраното място. Друго, което искам да попитам автора е да ми каже кои са удобните и подходящи места за риболов на дорадо на Ситония. ЩЕ съв в селото Сикя, и скалите, при които се е снимал баща му са ми познати, но въпреки това ако може искам да ми ги набележи на картата или да ми ги назове, а аз ще си съставя маршрут. Друго, което ме интересува е по кое време на денонощието е удачно да се търси- рано сутрин или следобед, макар че аз съм виждал заход около 12-1 на обед.
Здравей колега, миналата година около 15 септември видях едно дорадо ,което си плуваше спокойно около кея на пристанището на Сикия. Не пожела да гони воблер ,а нямах друг монтаж и затова само му се радвах-много красива риба. Сикия е село 8 км южно от Сарти и предполагам че за това село става дума.Пристанището е в южният край на големият залив срещу Сикия.До него има прекрасен панорамен път. Наоколо се върти дребен зарган . Има хубав съседен малък залив и е вероятно там също да се навърта дорадо. Също и на скалите от северната страна на залива.Две години ходих там до 20 септември и видях само едно дорадо . Зарганът никой не го гонеше. Мисля че сезонът на дорадото е по-късно.
Аватар
njoyz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от njoyz »

Да, аз района го познавам горе-долу, нов виж че автора на темата е ловил точно по тези места. На мен проблем са ми лодките, защото става мазало ако закачат влакно с дължина 200+м.
Аватар
ttoonneettoo
новобранец
новобранец

Мнение от ttoonneettoo »

Здравей колега, ще се опитам да ти отговоря на въпросите. Всички риби миналата година съм хванал без да слагам тежест под или над тапата. Директно тапа, повод и заргана свободно си влиза навътре в морето. Ако обаче е много бурно морето според мен е удачдо да има и тежест, но така ще се измори по-бързо заргана и няма да е атрактивен. Преценяваш на момента.
Рибите са хванати на Orange Beach но далече от лудницата на плажа, има едни скали в близост, там е играта. По повод на времето когато удря Дорадото, аз имам два удара в най-голямата жега към 13:00 часа и сутрин към 09:00 часа. Ти ако видиш заргана да полудее от скачане взимай въдицата и чакай удара, то рибата пощурява.
Ще ти дам малко пресно инфо от втория ръкав, днес са се появили много делфини и то в близост до брега, което означава, че рибата започва да влиза по заливите, но и също че видиш ли делфин събирай такъма:)
Поздрави колега и дано съм бил полезен, яд ме е само едно, че направих тази тема всеки да споделя пресно инфо и всички да ловим рибки, а всъщност е пълно с риболовци по Гръцко и никой не пише. Живи и здрави който търси - намира :)
Аватар
njoyz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от njoyz »

Даа, ясно... Дано да се появи дорадото тая година, макар че аз ще съм леко рано там, до към 11 септмеври. Следвайки твойте съвети ще се опитам да го хвана....ПОЗДРАВИ И НАСЛУКА!
ervcho
новобранец
новобранец

Мнение от ervcho »

Колеги може ли да споделите мнение и за основното влакно ? Миналата година пробвах метода със заргана и при мен влакното беше потъващо и реално останах с впечатление, че може би не потъващо (плаващо) влакно ще се представя по добре. Проблема който имах е, че докато ловях пред скали навътре в морето над които заргана поведе влакното , на два пъти ми се оплиташе в тях, тъй като оставях въдицата с отворен бигел на макарата и то си потъваше.

Искам да попитам опитните колеги какво е тяхното мнение по въпроса относно влакното?

Благодаря предварително и наслука !
Аватар
njoyz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от njoyz »

Добре, това потъване не се ли компенсира от тапата? Или друг вариант е плуващ монофил?! Иначе като се заплете как го разолиташ или късаш тия метри влакно?
ervcho
новобранец
новобранец

Мнение от ervcho »

Обикновено тапата е на няколко метра след рибата.... а реално потъването при мен беше много след тапата... При един от случаите трябваше да скъсам, защото не ми се влизаше навътре във водата да разплитам....но и късането на здраво влакно не е лесна задача(особено когато не я къса риба ами трябва чрез дърпане )...Предполагам ако постоянно следя влакното и го държа опънато няма да имам този проблем, но при мен хващам зарган пускам го навътре с тапата и продължавам да си ловя зарганчета или други риби ...
Незнам дали други колеги са имали подобен проблем, аз лично останах с впечатление, че плаващо влакно ще е по добре ... но ако само при мен се случва означава, че явно както често се оказва проблема е в задвъдичното устройство ... :)
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”