Риболов на Дорадо на Халкидики
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Риболов на Дорадо на Халкидики
[img]х[/img]Днес само
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Тази събота и неделя ще ходя на Макри до Александруполис да си опитам късмета.
- smel1968
- ще става разбирач
И аз другата седмица/ако всичко е наред/ ще си пробвам късмета на Самотраки за 5-6 дена с лодка.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Здравейте, може ли да попитам какъв номер тройка ползвате?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- ttoonneettoo
- новобранец
Здравейте колеги,
Направих този пост да обменим информация относно улова на Дорадо на Халкидики.
Има ли някой информация заргана появи ли се вече и завърта ли се Дорадо, може и рано да е още, защото аз бях вече няколко пъти по ръкавите преди месец и го нямаше.
Ще съм благодарен ако някой сподели.
Направих този пост да обменим информация относно улова на Дорадо на Халкидики.
Има ли някой информация заргана появи ли се вече и завърта ли се Дорадо, може и рано да е още, защото аз бях вече няколко пъти по ръкавите преди месец и го нямаше.
Ще съм благодарен ако някой сподели.
-
- новобранец
на Авдира на пристанището и на източната страна на фара имаше доста пасажи със заргани. сутрин рано, търсих ги и вечер, ама без успех.
аз хванах 3 бройки за 3 дни, всяка сутрин по 1
аз хванах 3 бройки за 3 дни, всяка сутрин по 1

- njoyz
- научил се да хвърля
Здравейте колеги, специално тази тема страшно много ме амбицира да потърся и аз тази година тази толкова красива риба. Спокойно мога да кажа, че прерових нета изцяло за информация за риболова на тази риба. МОнтажа ми е горе долу ясен, имам само един въпрос- под тапата трябва ли да има минимално утежнение, с цел да стане тя леко по-трудно преместваема от вятъра, тъй като много често той духа навън и изкарва монтажа на плитко, или другият вариант с голямо олово преди тапата с цел тя да се закотви на избраното място. Друго, което искам да попитам автора е да ми каже кои са удобните и подходящи места за риболов на дорадо на Ситония. ЩЕ съв в селото Сикя, и скалите, при които се е снимал баща му са ми познати, но въпреки това ако може искам да ми ги набележи на картата или да ми ги назове, а аз ще си съставя маршрут. Друго, което ме интересува е по кое време на денонощието е удачно да се търси- рано сутрин или следобед, макар че аз съм виждал заход около 12-1 на обед.
Hrabri je vodja narodu treb'o.
Здравей колега, миналата година около 15 септември видях едно дорадо ,което си плуваше спокойно около кея на пристанището на Сикия. Не пожела да гони воблер ,а нямах друг монтаж и затова само му се радвах-много красива риба. Сикия е село 8 км южно от Сарти и предполагам че за това село става дума.Пристанището е в южният край на големият залив срещу Сикия.До него има прекрасен панорамен път. Наоколо се върти дребен зарган . Има хубав съседен малък залив и е вероятно там също да се навърта дорадо. Също и на скалите от северната страна на залива.Две години ходих там до 20 септември и видях само едно дорадо . Зарганът никой не го гонеше. Мисля че сезонът на дорадото е по-късно.njoyz написа:Здравейте колеги, специално тази тема страшно много ме амбицира да потърся и аз тази година тази толкова красива риба. Спокойно мога да кажа, че прерових нета изцяло за информация за риболова на тази риба. МОнтажа ми е горе долу ясен, имам само един въпрос- под тапата трябва ли да има минимално утежнение, с цел да стане тя леко по-трудно преместваема от вятъра, тъй като много често той духа навън и изкарва монтажа на плитко, или другият вариант с голямо олово преди тапата с цел тя да се закотви на избраното място. Друго, което искам да попитам автора е да ми каже кои са удобните и подходящи места за риболов на дорадо на Ситония. ЩЕ съв в селото Сикя, и скалите, при които се е снимал баща му са ми познати, но въпреки това ако може искам да ми ги набележи на картата или да ми ги назове, а аз ще си съставя маршрут. Друго, което ме интересува е по кое време на денонощието е удачно да се търси- рано сутрин или следобед, макар че аз съм виждал заход около 12-1 на обед.
- njoyz
- научил се да хвърля
Да, аз района го познавам горе-долу, нов виж че автора на темата е ловил точно по тези места. На мен проблем са ми лодките, защото става мазало ако закачат влакно с дължина 200+м.
- ttoonneettoo
- новобранец
Здравей колега, ще се опитам да ти отговоря на въпросите. Всички риби миналата година съм хванал без да слагам тежест под или над тапата. Директно тапа, повод и заргана свободно си влиза навътре в морето. Ако обаче е много бурно морето според мен е удачдо да има и тежест, но така ще се измори по-бързо заргана и няма да е атрактивен. Преценяваш на момента.
Рибите са хванати на Orange Beach но далече от лудницата на плажа, има едни скали в близост, там е играта. По повод на времето когато удря Дорадото, аз имам два удара в най-голямата жега към 13:00 часа и сутрин към 09:00 часа. Ти ако видиш заргана да полудее от скачане взимай въдицата и чакай удара, то рибата пощурява.
Ще ти дам малко пресно инфо от втория ръкав, днес са се появили много делфини и то в близост до брега, което означава, че рибата започва да влиза по заливите, но и също че видиш ли делфин събирай такъма:)
Поздрави колега и дано съм бил полезен, яд ме е само едно, че направих тази тема всеки да споделя пресно инфо и всички да ловим рибки, а всъщност е пълно с риболовци по Гръцко и никой не пише. Живи и здрави който търси - намира
Рибите са хванати на Orange Beach но далече от лудницата на плажа, има едни скали в близост, там е играта. По повод на времето когато удря Дорадото, аз имам два удара в най-голямата жега към 13:00 часа и сутрин към 09:00 часа. Ти ако видиш заргана да полудее от скачане взимай въдицата и чакай удара, то рибата пощурява.
Ще ти дам малко пресно инфо от втория ръкав, днес са се появили много делфини и то в близост до брега, което означава, че рибата започва да влиза по заливите, но и също че видиш ли делфин събирай такъма:)
Поздрави колега и дано съм бил полезен, яд ме е само едно, че направих тази тема всеки да споделя пресно инфо и всички да ловим рибки, а всъщност е пълно с риболовци по Гръцко и никой не пише. Живи и здрави който търси - намира

- njoyz
- научил се да хвърля
Даа, ясно... Дано да се появи дорадото тая година, макар че аз ще съм леко рано там, до към 11 септмеври. Следвайки твойте съвети ще се опитам да го хвана....ПОЗДРАВИ И НАСЛУКА!
Колеги може ли да споделите мнение и за основното влакно ? Миналата година пробвах метода със заргана и при мен влакното беше потъващо и реално останах с впечатление, че може би не потъващо (плаващо) влакно ще се представя по добре. Проблема който имах е, че докато ловях пред скали навътре в морето над които заргана поведе влакното , на два пъти ми се оплиташе в тях, тъй като оставях въдицата с отворен бигел на макарата и то си потъваше.
Искам да попитам опитните колеги какво е тяхното мнение по въпроса относно влакното?
Благодаря предварително и наслука !
Искам да попитам опитните колеги какво е тяхното мнение по въпроса относно влакното?
Благодаря предварително и наслука !
- njoyz
- научил се да хвърля
Добре, това потъване не се ли компенсира от тапата? Или друг вариант е плуващ монофил?! Иначе като се заплете как го разолиташ или късаш тия метри влакно?
Обикновено тапата е на няколко метра след рибата.... а реално потъването при мен беше много след тапата... При един от случаите трябваше да скъсам, защото не ми се влизаше навътре във водата да разплитам....но и късането на здраво влакно не е лесна задача(особено когато не я къса риба ами трябва чрез дърпане )...Предполагам ако постоянно следя влакното и го държа опънато няма да имам този проблем, но при мен хващам зарган пускам го навътре с тапата и продължавам да си ловя зарганчета или други риби ...
Незнам дали други колеги са имали подобен проблем, аз лично останах с впечатление, че плаващо влакно ще е по добре ... но ако само при мен се случва означава, че явно както често се оказва проблема е в задвъдичното устройство ...
Незнам дали други колеги са имали подобен проблем, аз лично останах с впечатление, че плаващо влакно ще е по добре ... но ако само при мен се случва означава, че явно както често се оказва проблема е в задвъдичното устройство ...